Bomuldstelte

15 Varer

Her finder du vores udvalg af komfortable tipi-telte og bomuldstelte. Kendt for rummelighed, god højde og et fantastisk indeklima, der inviterer naturen indenfor.  

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price
Henter data...

per side
Sorter stigende

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price

Holdbare og komfortable bomuldstelte

Tipi-telte og bomuldstelte er nogle af de tungere modeller på markedet – men det opvejer de til gengæld for i funktionalitet, komfort og lækkerheds-faktor. Her finder du vores store udvalg af de store og smarte tipitelte og bomuldstelte. 

Med et tipi-telt eller bomuldstelt under armen kan hele familien være med under samme tag. De store, rummelige telte er nemlig helt perfekte til små og store eventyr, hvor der skal være god plads til meget oppakning eller mange mennesker – eller begge dele. 

De to typer telte vejer en del og er ikke just oplagte til vandreturen eller andre eventyr, hvor vægten spiller en rolle. Til gengæld er de helt geniale til at have permanent stående i haven eller på campingpladsen, som samlingssted eller overnatningsmulighed på en spejderlejr eller at have med på spændende køreferier rundt om i Europa

Inden du køber dit nye telt, er det en god idé, at du sætter dig ind i, hvad du har behov for, at det skal kunne. Du kan også læse mere om, hvilket telt der er det helt rigtige for dig, i vores store guide på bloggen. 

 Hvilket telt skal du købe?

Bomuldstelte – træk vejret dybt ind i et lækkert indeklima

Bomuldstelte gør det helt vildt godt som familietelte. Langt de fleste er ret store i størrelsen og har derfor plads til enten meget udstyr, mange mennesker – eller en herlig blanding. Om det skal med på familieferie, camping, spejderlejr eller bare en overnatning et skønt sted ude i det blå, er det derfor et rigtig godt valg, hvis man kommer frem i bil.

Et bomuldstelt vejer nemlig noget mere end et klassisk telt i syntetiske materialer. Mængden af bomuld i oversejlet vejer mere end f.eks. nylon eller polyester. Derfor er et bomuldstelt helt perfekt, hvis det skal fragtes til lejrpladsen i et køretøj, måske en kano eller skal stå permanent opslået ude i haven eller på en lækker campingplads. Og hvis man er flere til at rejse teltene, kan det nemt gå, at det vejer lidt mere.  

Den helt store fordel ved at vælge et bomuldstelt er det meget behagelige indeklima, som oversejlet med en større eller mindre mængde bomuld giver. Bomulden gør nemlig, at der er en fantastisk ventilation, der trækker den friske luft udenfor med ind i teltet og derved giver et godt indeklima. 

Ophold i teltet er altså ingen sag, og bomuldteltenes konstruktion gør det både nemt og funktionelt at være indenfor – selvom man er udenfor i den fri natur. Det betyder også, at hele familien kan få en god oplevelse med turen, og med en model med flere kabiner er teltet nemt at indrette funktionelt. Hos Eventyrsport har vi desuden et stort udvalg af lækkert campinggrej til at gøre lejeren lidt federe med

Tipi-telte – god plads og holdbare oplevelser

Et tipi-telt, der også af flere kaldes en lavvu, findes både i versioner lavet af bomuld, bomuldsblandinger og syntetiske materialer. Opbygningen er en af de ældste teltkonstruktioner i verden og har rødder helt tilbage til de oprindelige folkeslag.

Konstruktionen er simpel – en pæl i midten med et stort oversegl spændt ud over med pløkker og barduner hele vejen rundt. Det giver et rummeligt telt med fuld ståhøjde langt ud mod væggene og masser af plads til oppakning ude i siderne. Det kræver mere end en person at rejse det, men når det først står, er der plads til rigtig mange derinde. 

Det gør tipiteltet oplagt til rigtig mange forskellige formål ude i det blå; det er perfekt til både den store familie, institutioner og spejdere eller den store venneflok. Desuden findes tipi-teltene helt ned til 2-4 personer og kan altså også bruges af mindre grupper på tur ud i det blå. 

Et tipitelt stikker en del op i landskabet på grund af formen og har en fed atmosfære omkring sig med det klassiske design. Da et tipitelt er lavere end traditionelle amerikanske tipier, kan de også sagtens klare lidt vind og står faktisk ret stabilt. Desuden er de fleste tipier også meget vandafvisende. I kraftigt blæsevejr er det dog nok mest oplagt at vælge et lavere tunneltelt, der er mere modstandsdygtigt overfor regn og rusk. 

Den klassiske kegleform og inspirationen hentet i vores forfædres tid gør dog til gengæld, at man har mulighed for at sætte en ovn ind i teltet for at skabe varme og lave mad på, da der i toppen af teltet er plads til en skorsten. Det er specielt smart i de koldere måneder, hvor det er lækkert med en ekstra varmekilde.  Man kan desuden også købe footprints og bunde til ens tipi – eller alternativt tage en presenning eller tarp med – så man ikke behøver sidde direkte på jorden.