3-4 personers telte

Her et bredt udvalg af telte fra etablerede mærker som Outwell, Nordisk, Robens og TLT. Nogle af dem er til fjeld- og bjergbrug, andre er til festivaller, hvor der måske ikke er så stort fokus på lækre detaljer.

  per side
  Sorter stigende

  TELTE

  Solisttelt til fjeldturen eller familiepalads med plads til 10 personer – kravene er vidt forskellige, så det kan være nødvendigt med flere telte.

   

  Teltkonstruktion og teltstørrelser

  Der findes 4 grundtyper indenfor teltkonstruktion, nemlig tunnel- og kuppeltelte, de geodætiske samt spidstelte. Tunnelteltet har 2 eller flere parallelle buer og kan slås op samlet. Kuppeltelte har typisk 2 krydsende buer. Det er ret vindstabilt, men skal rejses i 2 tempi, først indertelt og derefter oversejl. Geodætiske telte har mange buer, der krydser mange steder, og er ekstremt vindstabile. Spidstelte, kåter og lignende har ikke buer, men stænger. Der findes mange hybridmodeller, ofte kombinationer af tunnel og kuppel.

   

  Festivaltelte og fjeldtelte

  Derudover findes der naturligvis også forskellige teltstørrelser og kvaliteter af telte. Lige fra 1-persons-telte til telte til den store familie - og fra festivaltelte, til fjeldtelte - hvor førstnævnte ikke nødvendigvis har samme høje vandsøjletryk og lave vægt sm fjeldteltene. En grundregel er, at leder du efter et stærkt fjeld- eller ekspeditionstelt, så er det typisk ikke det største telt. Mens de helt store telte, det siger næsten sig selv, ikke går an på fjeldet - der er ikke vindstabile nok og de er alt for tunge. Men imellem de mindre telte finder du altså også legetelte til børnene og festivaltelte.

   

  1-2 personer telte
  5-6 personers telte
  Familietelte

   

  Det kan også være, at du kan nøjes med noget meget mindre og meget lettere. F.eks. findes der forskellige bivakovertræk, ligesom du kan lave din egen bivuak - eller overdække et areal i lejren til ophold og spisning - med de såkaldte tarps, der er en slags lette og stærke presenninger.

   

  Bivuakovertræk
  Tilbehør

   

  Oversejl og vandsøjletryk

  Oversejlet laves typisk i nylon, polyester eller bomuld. Nylon er let og stærkt, og hvis det er ripstop-vævet og med silikonebehandling, er det næsten umuligt at rive i stykker. Rivstyrken er 6 gange højere end på en næsten dobbelt så tung polyester med PU-belægning. Til gengæld er det også en del dyrere. Nylon med PU-belægning forekommer, men sjældent. Polyester er forholdsvis billigt og forsynes typisk med en vandtæt PU-belægning. Bomuld er en helt anden historie. Forcen her er et fantastisk indeklima. Bomuld er til gengæld meget tungt.

   

  Vandsøjletrykket er et udtryk for vandtæthed og måles i mm. Er tallet over 1.500, anses et materiale for at være vandtæt, men der er stor forskel på, om man har direkte kontakt til materialet eller ej. Er oversejlets VST på 3.000mm, klarer du stort set al slags regn, mens det for bunden meget gerne må nærme sig de 10.000mm, idet man presser direkte på den.

   

  Ventilation er nødvendig, især i kunststoftelte, hvor der kan skabes megen kondens af udåndingsluft, sved og fugt fra jorden. To eller flere åbninger er at foretrække, og de skal kunne betjenes indefra. Er teltet lukket af med en sten-/mudderkant, er det endnu mere nødvendigt.

   

  Mere teltinspiration

  Få mere teltinspiration, inspiration til camping og se andre relevante campingprodukter på vores campingside, hvor du også kan se videoer af hvordan flere af vores telte slås op.