3-4 personers telte

43 Varer

Her finder du vores udvalg 3-4 personers telte – alt fra funktionelle letvægtstelte til bjergvandringen til gode telte med lækre detaljer til hverdagseventyr.

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price
Henter data...

per side
Sorter stigende

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price

3-4 personers telte – store eventyr venter forude

Solisttelt til fjeldturen eller familiepalads med plads til 10 personer? 

Kravene er vidt forskellige, og det kan være nødvendigt med flere telte, hvis man skal på mange forskellige telture. Heldigvis findes der et væld af forskellige typer af telte. Her på siden finder du vores udvalg af 3 personers telte og telte til 4 personer, som kan bruges til alt fra hverdag til vandring. 

3-personers telte til små og store eventyr

Hvis du er på udkig efter et godt telt til to personer med ekstra god plads til meget oppakning eller et funktionelt telt til 3 personer med ultralet og sparsomt grej, som vil hurtigt og let gennem landskabet, så er et 3-mandstelt det helt rigtige valg til dig. 

3-personers telte er perfekte til alt fra de tekniske og krævende vandreture, det hyggelige hverdagseventyr, den første overnatning i det fri eller som en solid base på en sjov festival. 

Dit telt er en af de vigtigste ting, du kan komme i din rygsæk, når du skal tilbringe natten i den fri natur, på en hyggelig campingplads eller en livlig festivalplads. 

Hos Eventyrsport har vi et bredt udvalg af telte til enhver lejlighed. Så hvad end du er på udkig efter telt til 4 personer, pop up telte eller måske et af de helt store telte til hele familien, så kan du finde det her hos os. Du kan tjekke vores store udvalg af både større og mindre telte her på hjemmesiden. 

Let og teknisk, alsidigt eller simpelt?

3-personers telte og telte til 4 personer findes i mange udformninger og prisklasser; de utroligt lette og funktionelle vandretelte med plads til tre personer uden den store oppakning eller to personer med store rygsække; de robuste, lidt tungere og alsidige telte til vandring, cykling, kanotur eller camping; og de mere simple allround telte til festival og let friluftsliv, som ikke slår bunden ud af pengepungen. 

Du kan finde 3- og 4-personers telte, som både er mere eller mindre vindstabile og vandafvisende, og du kan vælge mellem flere forskellige telttyper. Hvis du vil have et let vandretelt til at tage med dig, når du skal udforske den danske natur, så er et let og nemt-opslåeligt tunneltelt måske det rigtige valg for dig. 

Hvis du derimod skal på en tur til de norske fjelde og har brug for et telt, der kan holde til lidt af al slags vejr og vind, så er et vindstabilt kuppeltelt med et lille areal måske mere dig. 

Hvis du er interesseret i at blive klogere på, hvilket telt, der er det helt rigtige valg for dig, kan du læse mere i vores store teltguide. På bloggen kan du desuden også finde inspiration til dit næste spændende eventyr med dit nye telt. 

Telt 4 personer – til familie, festival og friluftsliv

Med et godt telt under armen har du et meget alsidigt tag over hovedet. Hos Eventyrsport har vi et bredt udvalg af telte, hvis du skal i telt 4 personer. Selvfølgelig i høj kvalitet til både små og store naturoplevelser fra kendte mærker som Easy CampOutwellRobens og Nordisk.  

De rummelige 4-mandstelte er netop gode til en lang række formål; Familieferien med plads til både børn og voksne, vandreturen, udflugten ud i haven, friluftseventyret for to personer, som vil have god plads til en masse grej og festivalgængeren, som vil have plads til alle sine venner. Så hvis i skal i telt 4 personer - så er mulighederne altså mange.

Tipi, tunnel, kuppel – hvilket telt passer bedst til din tur? 

4-personers telte findes i flere former og med forskellige indretninger, så de kan bruges til en lang række forskellige friluftseventyr. 

Hvis du skal på en spændende vandretur, hvor vægten er essentiel, kan du overveje at tjekke de lette og funktionelle tunneltelte. Hvis du skal afsted i lidt barskere vejrforhold, kan det være, at et kuppeltelt eller måske endda et geodætisk telt er lige noget for dig. 

Og hvis teltet skal stå i haven eller på en campingplads, kan det være, at en tipi eller et rummeligt familietelt er det helt rigtige valg for jer. 

Du kan læse mere om de forskellige telttyper her, og hvis du vil blive klogere på, hvor højt dit nye telts vandsøjletryk skal være, så kan du læse mere på bloggen.  

God plads eller hyggeligt tæt - hvor mange skal med på eventyr? 

Et 4-personers telt er indrettet sådan, at man man kan være i telt 4 personer – men det kan også sagtens bruges, hvis man er færre, der sover i teltet. Hvis man blot er to personer, som ønsker masser af plads indenfor, kan et telt 4-mandstelt være et rigtig godt bud, så længe man er opmærksom på, at det selvfølgelig vejer mere end fx et lille, funktionelt 2-personers telt

Hvis man fylder teltet helt op, er der ikke så meget plads til grej. Hvis man skal være i telt 4 personer, som er afsted med store rygsække, kan det være, at et rummeligt 6-personers telt passer bedre til ens pladsbehov. Du kan hente inspiration i vores store teltguide og læse mere om, hvad man skal overveje, inden man køber telt.

Oversejl og vandsøjletryk i telte

Telte laves i mange forskellige materialer, og det kan være en god idé at skabe sig et overblik over de forskellige materialers styrker og svagheder, inden man køber et nyt. Det gælder uanset, om man skal være i telt 4 personer, eller om man skal alene på telttur.

Oversejlet laves typisk i nylon, polyester eller bomuld. Nylon er let og stærkt, og hvis det er ripstop-vævet og med silikonebehandling, er det næsten umuligt at rive i stykker. 

Rivstyrken er 6 gange højere end på en næsten dobbelt så tung polyester med PU-belægning. Til gengæld er det også en del dyrere. Nylon med PU-belægning forekommer, men sjældent. Polyester er forholdsvis billigt og forsynes typisk med en vandtæt PU-belægning. 

Bomuld er en helt anden historie – forcen her er et fantastisk indeklima. Bomuld er til gengæld meget tungt.

Vandsøjletrykket i telte er et udtryk for vandtæthed og måles i mm. Er tallet over 1.500, anses et materiale for at være vandtæt, men der er stor forskel på, om man har direkte kontakt til materialet eller ej. 

Er oversejlets vandsøjletryk på 3.000mm, klarer du stort set al slags regn, mens det for bunden meget gerne må nærme sig de 10.000mm, idet man presser direkte på den.

Ventilation er nødvendig, især i kunststoftelte, hvor der kan skabes megen kondens af udåndingsluft, sved og fugt fra jorden - især i et telt 4 personer på en varm sommerdag eller under et stort regnskyl. To eller flere åbninger er at foretrække, og de skal kunne betjenes indefra. Er teltet lukket af med en sten-/mudderkant, er det endnu mere nødvendigt.

Telt 4 personer og 3 personer - teltkonstruktion og teltstørrelser

Der findes 4 grundtyper indenfor teltkonstruktion, nemlig tunnel- og kuppeltelte, de geodætiske samt spidstelte. Derudover findes der naturligvis også forskellige teltstørrelser og kvaliteter af telte. 

Lige fra 1-persons-telte til telte til den store familie - og fra festivaltelte, til fjeldtelte - hvor førstnævnte ikke nødvendigvis har samme høje vandsøjletryk og lave vægt som fjeldteltene. 

En grundregel er, at leder du efter et stærkt fjeld- eller ekspeditionstelt, så er det typisk ikke det største telt, du skal have fat i, selvom du eksempelvis skal afsted i telt 4 personer. Imellem de mindre telte finder du også rigtig gode legetelte til børnene og festivaltelte, som måske ikke behøver samme vejr-modstand som et fjeld- eller ekspeditionstelt.

Har du brug for mere teltinspiration?

Skal du ud på telteventyr? Og vil du gerne have lidt ekstra tips og tricks? På vores store blog finder du blandt andet gode guides til valg af telte samt inspiration til spændende teltture. 

Er du i tvivl om, hvilket telt du skal have? Er det telt 4 personer? Er et 3-personers telt bedre? Eller noget helt tredje?

Så tøv endelig ikke med at kigge forbi en af vores butikker. Her står vi altid klar til at hjælpe dig med at finde det helt rigtige telt.