Trangia

Her finder du brændere, brændstofflasker, pander, kasseroller og andet tilbehør samt reservedele til de legendariske stormkøkkener fra Trangia, som har tjent friluftsfolket trofast siden 1925.

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price
Henter data...

per side
Sorter stigende

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price

Trangiasættet – en intuitiv oplevelse

Et Trangiasæt er et oplagt valg til dig, der holder af at opholde dig i naturen. Det gælder, hvad enten du elsker lange vandreture med overnatning i shelter, en hyggelig udflugt med venner og familie eller generelt bare gode stunder udenfor.

Trangia blev grundlagt i 1925, og de legendariske stormkøkkener har lige siden tjent friluftsfolket. Du kan altså være sikker på, at du har en trofast makker i dit Trangiasæt.

Et Trangiasæt er først og fremmest nemt og intuitivt i brug. Det betyder, at de fleste kan få glæde af det, uanset om man er mester ud i outdoor oplevelser eller blot nyder en udendørs stund nu og da.

Det er som regel ligetil at tage et Trangiasæt i brug uden brug for meget instruktion først. Det kan dog selvfølgelig også kræve, at man lige skal have vist processen en enkelt gang, så går det nemt at gøre klar til den varme kakao derefter.

Nemt og lige til med Trangia

Noget af det som gør et Trangiasæt nemt at bruge, er at systemet, er ganske simpelt og ligetil, og uden for mange ekstra besværlige detaljer. Dette er også med til at sikre, at Trangia stormkøkkenet ikke går i stykker under brug. I sin oprindelige form, skal Trangiasættet næsten knuses og smadres fuldstændig, før det bliver umuligt at varme vand på det.

Med ganske få dele sørger et Trangiasæt for, at du kan få varm mad og/eller te og kaffe, når du er på tur ud i naturen. Så hvis du holder af udendørs oplevelser, så bør et Trangiasæt helt klart være en del af af dit udstyr. Evt. sammen med noget af det brugbare Trangia tilbehør.

Nem madlavning på vandreturen

Et Trangiasæt er din bedste makker på vandreturen. I hvert fald hvis du skal på en længere tur f.eks. med overnatning i telt eller shelter. Når man når dagens destination med trætte føder, så er der sjældent noget bedre end at få slappet af i de trætte fødder og sat noget mad og drikke over varmen.

Det er nemt at lave mad med et Trangiasæt. Det er nemt at starte op, bruge og slukke igen. Samtidig er der et væld af muligheder, som Trangiasættet kan bruges til.

Hvis du er på en længere tur, hvor du helst vil undgå at fylde rygsækken med for meget vægt, så kan du eksempelvis købe frysetørret mad, som stadig er lækkert og næringsrigt. Hos Eventyrsport har vi et bredt udvalg af forskellige retter.

Hvis du er mere interesseret i at lave din mad og drikke selv, så er det selvfølgelig også nemt med et Trangia stormkøkken. Brug f.eks. en Trangiagryde til at koge pastaen eller varme kødsovsen. Mulighederne er mange.

Når turen går videre dagen efter, er et Trangiasæt også nemt at pakke sammen. Så når sovepose, liggeunderlag og evt. teltet er pakket sammen, så er det bare om at komme afsted.

En hyggelig eftermiddag med mad over Trangiasættet

Elsker du hyggelige ture ud i naturen med venner og familie? Måske en picnic i skoven eller en aftentur til stranden? Så kan du helt bestemt få stor glæde af et Trangiasæt.

Et Trangiasæt er ikke kun brugbart til de lange vandreture. Det har faktisk et væld af forskellige situationer og oplevelser, hvor det passer helt perfekt.

Går turen eksempelvis i skoven med familien, så kan du være helt sikker på, at du bliver populær, hvis du finder Trangiasættet frem. Især hvis du bager nogle pandekager og varmer noget kakao op i en Trangiakedel.

Det samme gælder, hvis du eksempelvis skal på picnic på stranden med vennerne, så er det også nemt at finde dit Trangiasæt frem og varme kaffen op.

Med et Trangiasæt er du altså næsten garanteret en skøn friluftsoplevelse. Hvis du gerne vil gøre det lidt ekstra hyggeligt, kan du også se på vores udvalg af tilbehør til picnic-, strand- eller skovturen.

Hvilket brændstof passer dig bedst? Gas eller sprit?

I udgangspunktet er et Trangiasæt beregnet til at brænde sprit. Sprit er flydende og vejer nogenlunde det samme som vand. Det er forholdsvis billigt og nemt at få fat på de fleste steder. Sprit er derfor et meget praktisk brændstof.

Der er dog også en oplagt effektivitetsforbedring ved at skifte til gas. Gas er dyrere end sprit, og de små gasdåser fås ikke nær så mange steder som sprit. Til gengæld kan varmen doseres ret præcist, og brændværdien er noget højere end sprit.

Der er andre fordele ved gas. I frostvejr er gas noget nemmere at have med at gøre. Med forskellige typer af kvalitetsgas, kan du varme din turmad i helt ned til minus 20 graders frost.

Hvis du planlægger at bruge dit Trangia stormkøkken i frostvejr, er det dog ofte også nødvendigt med lidt ekstra tricks. Et af de oplagte, er at opvarme gasdåsen under jakken i et kvarters tid, inden du tilslutter dåsen og tænder for gassen.

En væsentlig ulempe ved at bruge gas til opvarmning af turmad er, at det ikke kan transporteres med fly. Det er for så vidt ikke anderledes end sprit, men gasdåser kan som være væsentlig sværere at finde i udlandet.

Ifølge Kastrup Lufthavns regler om indskrevet bagage er det som hovedregel ikke tilladt at medbringe brandfarlige stoffer som f.eks. campinggas, sprit m.fl.

Brændstof til ekspeditioner og store højder

Skal du på ekspeditioner og i højder over 2500-3000 moh, hvor du skal bruge Trangiasætter, så bør du overveje at opgradere med en multifuelbrænder. En multifuelbrænder kan forbrænde alt andet flydende brændstof end sprit: Petroleum, renset benzin, diesel (det lugter og soder) og meget andet der er nemt at skaffe i de fleste af verdens afkroge.

Multifuelbrænderen er et mere komplekst værktøj, og det kræver lidt erfaring at bruge det. Dog ikke mere end at du har lært at bruge det, når du har tændt det 2-3 gange.

En multifuelbrænder kræver også mere vedligehold end sprit- og gasbrænderne. Hele enheden kan dog nemt skilles ad og renses, og derefter samles igen.

Hvilken type brændstof der vil være bedst for dig at bruge, er altså individuel alt efter, hvilke ture du skal på. Hvis du kommer forbi en af vores butikker, så står vi altid klar til at rådgive dig i, hvilket Trangiasæt der passer til dig og dit behov.

Få den fulde oplevelse med dit Trangiasæt

Med et Trangiasæt har du som nævnt et væld af muligheder og gode oplevelser foran dig. Du kan også udvide dit udstyr med nogle spil og underholdning til turen.

Hvis du ofte er på vandretur med dit Trangiasæt, så er det også en god ide at have en rygsæk, der passer dig helt perfekt. 

Der er en masse skønne fordele og muligheder, som du kan få glæde af med Trangia. Så hvad end du er til lange ekspeditioner, vandreture i det danske land eller hyggelige tider udenfor - så bør du overveje, om ikke du skal have dig et Trangiasæt.

Mærker og tilbud hos Eventyrsport

Hos Eventyrsport har vi et stort udvalg af Trangiasæt og -tilbehør. Derfor kan du også vide dig sikker på, at vi har det, du skal bruge. Du kan finde alt fra Trangia på vores side.

Men hvis du gerne vil have lidt rågivning om, hvilket Trangia produkt der er det oplagte valg for dig, så er du selvfølgelig også meget velkommen til at kigge forbi en af vores butikker. Her står vi altid klar til at hjælpe og rådgive.