Pronation løbesko til herrer

18 Varer

Er du i tvivl, om du har brug for pronations løbesko? Så scroll ned til bunden og bliv klogere på, hvad pronation er og find ud af, om det er den rette løbesko til dig. 

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price
Henter data...

per side
Sorter stigende

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price

Har du brug for pronations løbesko til herrer? 

Mange løbere kan have udfordringer med at finde den helt rigtige løbesko. Det er forståeligt! Der er mange mærker og modeller at vælge imellem. Der er dog en enkelt ting, du skal tage stilling til, måske allerede inden du kaster lange blikke efter skohylderne. Skal du have en sko med eller uden pronationsstøtte? Her i Eventyrsport kan vi, i udvalgte butikker, guide og vejlede dig til valg af de helt rigtige løbesko til herrer.

Har du pronation?

Pronation er ikke noget farligt, selvom det i mange år har fremstået sådan. Men forskning viser, at det blot er en naturlig del af kroppens stødabsorbering. Dog kan man med fordel have brug for lidt ekstra støtte og stabilitet, hvis man synes, det gavner ens løbestil og løbeglæde.

Ankelledet kan bevæge sig på forskellige måder, nemlig via; pronation, over-pronation og supination. Pronation er den bevægelse i indadgående retning, din ankel laver. Overpronation er en mere udtalt udgave af pronation, der for nogle kan være rart at få stabiliseret. Supination er den modsatte bevægelse, nemlig en udadgående bevægelse, i ankelleddet.

Sko med pronationsstøtte eller ej?

Hvordan ved man så, om man skal have løbesko med pronation? Løbesko med pronationsstøtte til herrer kan være en god idé, hvis din ankel bevæger sig meget indad, når du løber. Denne ankelbevægelse kan vi se, når vi tester dig på vores løbebånd i førnævnte butikker.

At du pronerer betyder ikke, at du absolut skal have sko med støtte, da det ikke er selve bevægelsen, der er problemet. Pronation er nemlig en naturlig del af kroppens støddæmpning. Dog kan mange have gavn af den støtte og stabilitet, der ligger i en pronations løbesko til herrer. Derfor kan det være rigtig godt at prøve de forskellige modeller af og finde den løbesko, der passer dig bedst.

Hvilke mærker har hvilken type støtte?

Hvis du har fået klargjort, at du skal have en løbesko med pronation, så kommer det næste spørgsmål nu: Hvilken sko skal du vælge? Det første, du skal være opmærksom på, er, at det er aller vigtigst, at du vælger en sko, der er komfortabel for dig. Hvis den ikke er det, kan den stjæle din løbeglæde og så kan det jo være lige meget, om du for støtte og stabilitet, hvis du ikke bruger skoene alligevel. Så, komfort kommer i første række. Derefter kan du gøre dig nogle tanker om, hvordan du gerne vil have støtten eller endnu bedre, du kan prøve dig frem i vores butikker!

Der er nemlig forskel på producenternes valg i forhold til at lægge pronationsstøtte i skoene; ASICS bruger den velkendte pronationskile, der ligger i mellemsålen ved svangbuen. HOKA laver en form for ”ramme” af fastere skum, som guider din fod og ankel i en fremadgående bevægelse. Der findes mange forskellige typer af støtte, der alle stabiliserer din ankel på hver deres måde.

Bliv guidet til valg af din næste løbesko hos Eventyrsport

Det er vigtigt at slå fast, at er du på bar bund i forhold til dine næste løbesko, så vil vi hjertens gerne hjælpe dig ude i vores butikker. Her kan du prøve løbeskoene, så du kan få en god fornemmelse af komfort, pasform og støtte. Derudover kan du også prøve dem af på vores løbebånd – det kan næsten ikke blive bedre.

Husk at vi også har et stort udvalg af løbesko til herrer på vores webshop, så har du allerede fundet frem til de løbesko, du gerne vil have, så er du kun et par klik væk fra din næste løbetur.

Blive klogere på din løbestil og de rette løbesko til dig