Fire bud på din næste duffelbag

Henter data...
< Forrige artikel Næste artikel >
Fire bud på din næste duffelbag
Råd og vejledning
15 April 2021

Fire bud på din næste duffelbag

Frederik Thurøe - Eventyrsport Skribent

Skrevet af Frederik Thurøe

- Vandrer, langrendsløber og soldat – elsker at sove under åben himmel! Er du på udkig efter en ny duffelbag, men er i tvivl om hvilken model eller størrelse, du skal vælge? Så har du ramt den rette artikel. Jeg vil nemlig her komme med masse gode råd og pointer på duffelbags, og jeg præsenterer dig for fire forskellige ikoniske duffelbags.

 

Hvad skal du generelt vide om duffelbags?

Vores duffelbags er designet til at blive brugt, til at have grej i, til at blive kastet rundt med og kun til nøds at blive båret på i længere omgange. Der er sjældent et fantastisk bæresystem på dem, og derfor bør du heller ikke stile de samme krav til din nye duffelbag, som du gør til en vandrerygsæk, hvor bæresystemet er alfa-omega. Dette gør dem en del nemmere at udvælge. Når det er sagt, så er der alligevel et par ting, du skal kigge efter:

 

1)     Åbningen. Er duffelbaggens åbning nem at bruge og komme til, så du nemt kan pakke dine ting?

2)     Materialet. Husk at kigge efter om duffelbaggens materiale er kraftigt nok til det, du vil bruge den til

3)     Vandtætheden. Er tasken vandtæt i materialet, har den en behandling, der gør den vandtæt og hvordan er den påført?

4)     Detaljerne. Læg mærke til hvilke detaljer tasken har (lommer, aftagelige stropper, forstærkninger osv.)

 

Derudover bliver du også hjulpet af at vide noget om størrelserne. Når du skal sammenligne duffelbags på tværs af mærkerne, så kan du se, hvordan de alle sammen ca. inddeler deres størrelser – det kan du se i den tabel, jeg har lavet her:

 


Størrelse 

(baseret på TNF-størrelser)

The North Face:

Base Camp Duffel

Haglöfs:

Lava

TLT:

Rejs

Osprey:

Transporter

XS

31 L

30 L

-

-

S

50 L

50 L

50 L

40 L

M

71 L

70 L

70 L

65 L

L

95 L

90 L

-

95 L

XL

132 L

-

-

120 L

XXL

150 L

-

-

-

 

Et funfact om duffelbags er at navnet stammer fra den hollandske by Duffel, hvor de – helt tilbage i 1670’erne – producerede en speciel form for groft uldstof, som senere blev brugt til taskerne.

   


1.    Haglöfs: Lava-serie


Den første serie vi skal kaste et blik på er Haglöfs Lava-serie. Den består af fire forskellige størrelser af tasker: 30L, 50L, 70L og 90L. Lava-serien er et godt bud, hvis du er på udkig efter en duffelbag, som ikke skal kunne så meget andet end at indeholde dit grej. Her finder du nemlig ikke ekstra indspændingsmuligheder og der er ikke mulighed for at pakke skulderremmene væk. Til gengæld sidder opbevaringsposen fast inde i tasken, som giver dig en god mulighed for at opbevare noget, du gerne vil holde styr på eller måske bruge den til dit vasketøj.


    

2.    The North Face: Base Camp Duffel


Den næste du skal se på er The North Face: Base Camp Duffel. Denne består af lidt flere modeller end Lava-serien – nemlig seks forskellige størrelser: 31L, 50L, 71L, 95L, 132L og 150L. I denne serie er der altså stor spændvidde, lige fra den mindste størrelse, som er perfekt til brug som sportstaske i hverdagen, mens den største er til hvis du virkelig skal have meget grej med på turen – måske en masse dykkerudstyr eller hvis du skal bestige bjerge. Base Camp Duffels er markant dyrere end dem, vi tidligere så på, og det er de fordi de typisk er mere forstærkede – og dermed har en længere levetid – og så fordi de har flere detaljer, såsom indspændingsmuligheder og forskellige lommer. Derudover har denne duffelbag håndtag på siden og en ”d-formet” lynlåsåbning (altså er det nærmest hele toppen af tasken som udgør åbningen, og den ligner lidt et D), så du nemt kan få fat i dit grej.

  

3.    TLT: REJS


Denne tredje serie vi skal kigge på kommer fra vores eget mærke TLT. Denne serie består lige nu af to tasker; nemlig de brugbare størrelser 50L og 70L. Der kommer dog løbende flere størrelser til. Prisklassen er den samme som vi så hos Haglöfs Lava, men i denne Rejs-serie får du markant flere lækre detaljer og funktioner i din duffelbag. Bl.a. finder du her fire håndtag – ud over skulderstropperne – og lynlåsen sidder på midten med ombuk for enderne. På den måde bliver åbningen størst mulig og gør det nemmere for dig at pakke tasken helt perfekt. Denne åbning har jeg i min egen duffelbag og jeg er ret stor fan. 

    

4.    Osprey: Transporter


Den sidste serie vi kommer til er Ospreys Transporter-serie. Denne befinder sig i ca. same prisklasse som Base Camp Duffels, men oftest lidt over. Serien består her af fire forskellige modeller: 40L, 65L, 95L og 120L.

Disse duffelbags skiller sig en smule ud fra mængden, da de er de eneste med en skulderrem, som du endda kan tage af, hvis du ikke skal bruge den – ganske smart. Derudover har den også flere bærehåndtag og en vandafvisende coating inde i bunden af tasken, så den ikke bliver slidt af. Yderligere kan skulderstropperne på Transporterserien pakkes væk i en lomme i tasken, hvilket er rigtig smart, hvis du f.eks. skal have den med ud at flyve og ikke vil risikere at den hænger fast i bagagebåndet og går i stykker.


Nu ved du en smule mere om et udpluk af de forskellige duffelbags vi udbyder – god fornøjelse med jagten!

 

Råd og vejledning
Posted: April 15, 2021
Categories: Vejledning , Outdoor
Forfatter: Eventyrsport Blogger