4 tips til glamping

Henter data...
< Forrige artikel Næste artikel >
4 tips til glamping
Inspiration
22 June 2022

4 tips til glamping

Forestil dig at blive vækket af fuglesang og knitrende træer midt i den fantastiske natur i et lyst, rummeligt bomuldstelt med køleskab, rustikke møbler og lanterner med stearinlys, der reflekterer sit lys spejlet på dit natbord. Ingen øm ryg efter den grankogle du ikke fik fjernet under dit telt. Du vågner i en rigtig seng med bløde lagner. Dit private luksushotel med 1-million stjerner. 

Glamping er en sammentrækning af glamourøs og camping - det handler om at bringe den luksus, som et hotelværelse giver, ud i den vilde og vidunderlige natur. 

Flere og flere har fået øjnene op for naturen som et reelt alternativ til charterferien. Men hvordan er det lige man går fra camping til glamping?

Danske Nordisk er verdensmestre i glamping og her deler de nogle af de bedste tricks til at skabe det ultimative luksuseventyr - med din helt egen unikke stil.

Det kan kortes ned til 4 simple trin:

  1. Vælg det perfekte telt
  2. Vælg et tema
  3. Pack’n’Go
  4. Del, del, del!

 

Vælg det perfekte telt

Hvis man for alvor vil glampe sin lejr, så kan man ikke bekymre sig om outdoor-entusiastens evige kæphest som vægt og pakkestørrelse. Kernen i en glampinglejr er et behageligt, rummeligt og pålideligt telt! 

Behageligt betyder, at du skal prioritere åndbarhed, indeklima og lys. Ligesom du heller ikke ville vælge et hotelværelse uden aircondition, så skal du heller ikke vælge et telt, som ikke kan ånde. Og selvom polyester og nylon i sig selv er nogenlunde åndbare, så er de ofte coatede med silikone eller kemi, som hæmmer eller helt fjerner åndbarheden. Så vælg et telt af bomuld eller polycotton uden coating. Bomuld er væsentligt tungere end kunststoffer, men fordi det er et naturmateriale, så giver det slet ikke den indeklemte telt-fornemmelse, som mange husker fra festivaler og spejderture. God start!

Rummeligt betyder at der skal være plads til at leve. Ofte er et telt bare et sted at opbevare sin bagage og sit liggeunderlag. Et glampingtelt skal have plads til hygge, ophold og aktivitet. Tænk på det som din stue og prioritér plads til at stå, til at sidde og til at danse.

Pålideligt betyder selvfølgelig at det skal kunne give ly og læ, fuldstændigt ligesom du ville forvente af alle andre telte. Men lad være med at stirre dig blind på vandsøjletryk. Vandsøjletryk betyder, fuldstændig som navnet antyder, hvor meget vand man kan “stable” ovenpå i en søjle før der kommer en dråbe igennem dugen. Jo tættere dit telt er, jo dårligere bliver indeklimaet. Så medmindre du forventer en tsunami, behøver du ikke være bekymret for dugen. Gulvet er selvfølgelig en anden snak. Der kommer masser af kondens op af jorden og et fugtigt underlag rimer ikke på glamour.

Vælg et tema

glamping_1_kopi_1

Det lyder måske fjollet og barnligt, men et tema er den bedste rettesnor, når du skal til at indrette. Så giver valget af møbler, inventar og udsmykning helt sig selv efterfølgende.

Man kan forestille en elegant klassisk safari som i filmen "Out of Africa" med Meryl Streep og Robert Redford i kolonitidens Kenya med mørke træmøbler, khaki linned, messinglanterner og en kæmpe antik globus på toppen af en gammel vintønde.

Eller måske et luksuriøst beduintelt med varmt sand og kølige drinks inspireret af Carrie og hendes venner i "Sex and the city 2". Overtræk en futonseng med overdådigt fløjls- og satinstof, hæng en glitrende lysekrone op fra loftet og læg orientalske tæpper og store puder på gulvet.

Du kan også gå efter 70'ernes retro med storblomstrede campingmøbler, farvestrålende lysbånd, brunt og orange plastikservice, en farverig hængekøje og en gul parasol. Glem ikke en retro-radio, som kan spille hele dagen, mens I spiller kroket og tetherball. 

Eller hvorfor ikke gå all-in i december på en udendørs julestue..?

Pack'n'Go

Nu fylder du bilen op. Medbring absolut alt, hvad du har brug for. Glamping handler ikke om at overleve i vildmarken, men om at kombinere den luksus, som en hotelferie giver, med eventyr i naturen.

Find en lokation med den rette blanding af natur og moderne fornødenheder. Adgang til strøm og en wifi-forbindelse er lige så vigtigt som rent vand, et brusebad og køkkenfaciliteter. Tag dig god tid til at indrette glampinglejren. Det er vigtigt, at alt fungerer og ser helt fantastisk ud.

Når du er færdig, kan du læne dig tilbage i din komfortable seng og nyde udsigten til den fantastiske natur udenfor.

Del, del, del

4_tips_til_glamping_del

Befinder du dig et offentligt sted, vil du opleve at naboer og forbipasserende sender lange misundelige blikke og at de sikkert tager billeder, når du er oppe og hente en is.

Er du et mere afsides sted, så må du selv stå for at dele din oplevelse. Glamping er et nyere fænomen herhjemme, så der er ikke lige så mange informationer og tips at finde, som der er til for eksempel vandring eller løb. Så finder du en god lokation, et sjovt tema, eller har du fundet det perfekte glampingtelt, så del det gerne med os andre. Så kan vi lade os inspirere til vores næste glampingoplevelse. Husk at tagge #eventyrsport og #nordiskoutdoor, når du deler dine fantastiske glampingeventyr.

Inspiration
Posted: June 22, 2022
Forfatter: Eventyrsport Blogger