10 tips: Sådan pakker du en lettere rygsæk til vandreturen

< Forrige artikel Næste artikel >
10 tips: Sådan pakker du en lettere rygsæk til vandreturen
Råd og vejledning
09 December 2017

10 tips: Sådan pakker du en lettere rygsæk til vandreturen

En lettere rygsæk giver større overskud på vandreturen. Hvert eneste kilo, du kan barbere væk, når du pakker rygsækken, er et kilo mindre, du skal slæbe på kilometer efter kilometer. Vi bringer her 10 gode råd til, hvordan du pakker en lettere rygsæk og får en bedre oplevelse på tur.

Der er masser af ting, du kan gøre, inden du tager af sted på vandretur, der er med til at sikre dig en lettere rygsæk. Og selvom det måske ikke virker til, at det betyder det helt store, om du kan spare et kilo eller to, når du prøver rygsækken derhjemme, så betyder det med garanti noget, når kilometerne hober sig op ude på stierne.

Vi har samlet 10 råd til, hvordan du pakker en lettere rygsæk til vandreturen. 

1.

Den første regel til at spare på vægten i rygsækken er kun at pakke det udstyr, der er absolut nødvendigt, også kendt som ’need to have’. Alt andet – det som ikke er absolut nødvendigt, men blot ‘nice to have’ – lader du ligge derhjemme.  

2.

Er I flere, der skal på tur sammen, så husk at koordinere pakningen med hinanden. Der er grej, der er nødvendigt på vandreturen, men som hver enkelt vandrer ikke behøver at have for sig selv. I kan for eksempel sove i samme telt, kun tage én brænder med osv.

3.

Begræns din vandregarderobe så meget som overhovedet muligt. Når det kommer til stykket, er det ikke særlig meget tøj, du behøver at have med på tur. Det sæt tøj, du sætter af sted i, bør udgøre størstedelen af din beklædning. Har du et par ekstra sokker, undertøj, og det der skal til for at holde varmen, så er du godt på vej. En anden god måde at tjekke, om man har for meget med, er at tænke på det sådan her: Ifører du dig alt det tøj, du har pakket i rygsækken, så skal du kunne holde varmen under de koldeste forhold på turen. Alt andet er ’overflødigt’.

4.

Vælg tøj lavet i uld i stedet for i kunststof. Det kommer ikke til at lugte skidt lige så hurtigt, så du kan have det på over en længere periode uden at skulle skifte. Dermed kan du pakke mindre i rygsækken.

5.

Spar på gassen til brænderen. Det er bedre at have én stor gasbeholder med på vandreturen end at pakke flere små. På den måde sparer du vægt på emballagen. Undgå desuden at pakke for meget gas ved at beregne cirka, hvor meget du får brug for. Der er en tommelfingerregel, der siger, at du bruger omtrent 10 gram gas på at koge en liter vand. Beregner du hjemmefra, hvor meget vand du skal bruge til morgenmaden, kaffen og den frysetørrede mad, så har du en god idé om, hvor meget gas, du får brug for. Pak dog en smule mere for en sikkerheds skyld.    

6.

Når det kommer til maden, som ofte optager en god del af vægten i rygsækken, hvis du skal vandre over adskillige dage, så er frysetørret mad en god, omend lidt dyr, løsning. Forholdet mellem vægt og kalorier er nemlig god i de frysetørrede måltider.

7.

Hvis du vandrer i områder, hvor det ikke er for koldt, og der er godt med træer, så overvej at overnatte i en hængekøje eller at benytte dig af en tarp i lejren. På den måde kan du lade teltet ligge derhjemme og sparer en god del vægt.

8.

Dunsoveposer har en lavere vægt i forhold til, hvor varme de er, når man sammenligner med fibersoveposer. De er også lidt dyrere, men pengene kan være godt givet ud, hvis det er vigtigt for dig med en lettere rygsæk.

9.

Minimer dit køkken. En brænder + en gryde + en kop + en ske og dit køkken er komplet. Mere behøver du ikke.

10.

Hvorfor tage en hel rulle reparationstape med på vandreturen, når du kan vikle noget rundt om din drikkeflaske eller gasdåse?

 

Herunder finder du links til rygsække og andet relevant udstyr:

Rygsække

Telte og tarps

Soveposer

Hængekøjer

Brændere og brændstof

Kogesæt og gryder

Spisegrej

Mad og drikke

 

Foto: Mikadun

 

Råd og vejledning
Posted: December 09, 2017
Forfatter: Opdag Verden