Klatreudstyr

Her finder du vores udvalg af klatreudstyr og klatresko. Reb, bremser, karabiner, klatreseler, kalk og hvad der ellers hører til. Og så naturligvis verdens bedste klatresko fra La Sportiva og Black Diamond. Go' fornøjelse!

  1. Mærke
    Navn:
    Product price
  2. Mærke
    Navn:
    Product price
  3. Mærke
    Navn:
    Product price
  4. Mærke
    Navn:
    Product price
  5. Mærke
    Navn:
    Product price
  6. Mærke
    Navn:
    Product price

per side
Sorter stigende

  1. Mærke
    Navn:
    Product price
  2. Mærke
    Navn:
    Product price
  3. Mærke
    Navn:
    Product price
  4. Mærke
    Navn:
    Product price
  5. Mærke
    Navn:
    Product price
  6. Mærke
    Navn:
    Product price

Klatreudstyr

Klatring er en meget fremtrædende sport herhjemme, det har ellers ikke hidtil været så populært, tildels grundet vores naturlige begrænsning i naturen og de manglende bjerge herhjemme. I alle større danske byer er der nu mulighed for at klatre på væg i klubber, og her bliver ofte arrangeret ture til eksempelvis Sverige og Frankrig hvor der er rig mulighed for at prøve kræfter med klippeklatring. Klatring er for alle, men jo mere udfordrende rute, des større behov for styrke, teknik og ikke mindst en god balance. Selv derhjemme er der god mulighed for at lege med sporten, en slackline er en simpel, men ikke mindst underholdende og udfordrende leg. En line spændes ud mellem to træer, pæle eller lignende og nu sætter kun fantasien grænser for udfoldningen.

Forskellige typer klatring

Sportsklatring: Den absolut mest populære type herhjemme. Sportsklatring foregår på en klatrevæg med fastmonterede greb i forskellige farver der hver angiver en rute af forskellig sværhedsgrad. Udtrykket bruges dog også om klatring på klipper med fastmonterede sikringspunkter. Når du klatrer sportsklatring, skal du bruge relativt lidt klatreudstyr.

Klippeklatring: Som navnet angives klatres her på klipper, og ofte kortere ruter af forskellig sværhedsgrad. Her kommer du til at bruge meget forskelligt klatreudstyr. Særligt hvis du klatrer på egne sikringer. Der findes guidebøger over langt de fleste klatreruter i verden med angivelse af ruter, deres udfordringer og ikke mindst sværhedsgrader. Herhjemme er det oftes Kullen i det sydlige Sverige at folk valfarter til, men selv herhjemme på solskinsøen Bornholm er der rig mulighed for klippeklatring.

Bouldering: Bouldering foregår oftes på store stenblokke eller i indendørs klatrehaller, men der kan klatres på det meste, mange har fået øjnene op for udfordringen på de store bunkers langs de danske kyster. Denne klatreform er især populær da den ikke kræver andet klatreudstyr end et par klatresko. Mange har dog kalkposer om livet og eventuelt en crash-pad på jorden hvis man skulle styrte. Når du boulderer indendørs er der tykke madrasser på gulvet, som sørger for at du ikke slår dig, hvis du falder af ruten. Derfor behøver du her den allermindste mængde klatreudstyr.

Ønsker du endnu flere udfordringer i klatresportens tegn har du i udlandet mulighed for at kaste dig ud i eksempelvis isklatring, hvor der klatres på frosne vandfald, eller måske alpin klatring, der oftest er i forbindelse med bjergbestigning, og hvis du har mod på et flere dages eventyr kan du kaste dig ud i klippeklatring på enorme klippevægge hvor ruterne er noget længere og der skal klatres over flere dage for at nå til tops, dette kræver overnatning i hængerkøjer på klippen. Disse typer kræver dog erfaring og ikke mindst, en større mængde udstyr.

Hvilket klatreudstyr skal jeg investere i når jeg skal i gang?

De første gange kan du klatre i et par kondisko og oftes kan du låne en klatresele i klubben, du vil dog hurtigt opdage at det er rart at have sit eget. Det helt basale udstyr at investere i, er et par klatresko, en sele, en kalkpose med kalk, en bremse samt en karabin.