Klatring/Bouldering

32 Varer

Her finder du vores udvalg af klatreudstyr og klatresko. Reb, bremser, karabiner, klatreseler, kalk og hvad der ellers hører til. Og så naturligvis verdens bedste klatresko fra La Sportiva og Black Diamond. Go' fornøjelse!

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price
Henter data...

per side
Sorter stigende

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price

Find udstyr til bouldering og klatring

Klatring er blevet en mere fremtrædende sport herhjemme. Det har ellers ikke været så populært - nok primært grundet vores naturlige begrænsning i naturen og de manglende bjerge.
Nok også derfor er bouldering blevet så populært de seneste år. Bouldering er klatring uden brug af reb eller andet udstyr, men hvor der klatres på store kampesten eller klipper, og som derfor ikke kræver vilde klatrevægge eller bjerge. Det eneste, du faktisk skal bruge for at komme i gang, er et par bouldering sko eller klatresko, da almindelige træningssko desværre ikke fungerer.

Ved bouldering oplever du friheden under klatring, idet du klatrer uden at være viklet ind i diverse reb, seler og hjelme. Derfor klatrer du også ofte kun 4-5 meter op, da din eneste sikkerhed er madrasser på gulvet.

Vil du også prøve bouldering eller klatring?

I alle større byer er der mulighed for at klatre og boulder på væg i klubber – enten alene eller i små flok.
Klatring er for alle og findes på alle niveauer, men jo mere udfordrende rute, du vælger, des større behov for styrke, teknik og ikke mindst en god balance har du brug for.

Men der er også mulighed for at lege med sporten derhjemme; en slackline er en simpel, men ikke mindst underholdende og udfordrende leg. En line spændes ud mellem to træer, pæle eller lignende, og nu er det kun fantasien, der sætter grænser for udfoldningen.

Hos Eventyrsport er vi klar på nye eventyr! Derfor finder du bl.a. også et stort udvalg af udstyr til klatring og bouldering fra det populære brand Black Diamond.

Kom godt i gang med bouldering

Forskellige typer klatring og bouldering

Sportsklatring: Den absolut mest populære type herhjemme. Sportsklatring foregår på en klatrevæg med fastmonterede greb i forskellige farver der hver angiver en rute af forskellig sværhedsgrad. Udtrykket bruges dog også om klatring på klipper med fastmonterede sikringspunkter. Når du klatrer sportsklatring, skal du bruge relativt lidt klatreudstyr.

Klippeklatring: Som navnet angiver, klatres her på klipper og ofte kortere ruter af forskellig sværhedsgrad. Du kommer til at bruge meget forskelligt klatreudstyr. Særligt hvis du klatrer på egne sikringer. Der findes guidebøger over langt de fleste klatreruter i verden med angivelse af ruter, deres udfordringer og ikke mindst sværhedsgrader. For danskere er det oftes Kullen i det sydlige Sverige, at folk valfarter til, men selv herhjemme på solskinsøen Bornholm er der rig mulighed for klippeklatring.

Bouldering: Bouldering foregår oftes på store stenblokke eller i indendørs klatrehaller, men der kan klatres på det meste, mange har fået øjnene op for udfordringen på de store bunkers langs de danske kyster. Denne klatreform er især populær, da den ikke kræver andet klatreudstyr end et par klatresko. Mange har dog kalkposer om livet og eventuelt en crash-pad på jorden, hvis man skulle styrte. Når du boulderer indendørs, er der tykke madrasser på gulvet, som sørger for, at du ikke slår dig, hvis du falder af ruten. Derfor behøver du her den allermindste mængde klatreudstyr.

Klatring i udlandet

Ønsker du endnu flere udfordringer i klatresportens tegn har du i udlandet mulighed for at kaste dig ud i f.eks. isklatring, hvor der klatres på frosne vandfald, eller måske alpin klatring, der oftest er i forbindelse med bjergbestigning, og hvis du har mod på et flere dages eventyr, kan du kaste dig ud i klippeklatring på enorme klippevægge, hvor ruterne er noget længere, og der skal klatres over flere dage for at nå til tops. Dette kræver overnatning i hængekøjer på klippen. Disse typer kræver dog erfaring og ikke mindst en større mængde udstyr.