Klatresko

12 Varer

Vi fører bouldering- og klatresko fra Black Diamond og La Sportiva. To af verdens førende brands indenfor dette område. Med exceptionel god gummi og tekniske materialer, kan du regne med at både pasform og performance er i top.

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price
Henter data...

per side
Sorter stigende

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price

Find gode sko til klatring og bouldering hos Eventyrsport

Holder du af adrenalinsuset ved at komme højt til vejrs, hvad end det er på en indendørs klatrevæg eller en udendørs klippevæg? Så ved du uden tvivl, at et par gode sko til klatring er essentielle for, at du når helt til tops.

Hvad end du er nybegynder eller garvet klatrer, har du behov for et par klatresko, der kan hjælpe dig med at gribe godt fat om klatregreb eller klippefremspring. Her hos Eventyrsport har vi et stort udvalg af gode sko til klatring, der kan hjælpe dig med altid at nå toppen.

I vores udvalg finder du blandt andet klatresko fra mærker som La Sportiva, Black Diamond og Red Chili. Vi har modeller af klatresko med læder, kunststoffer samt blandinger, så du kan finde din favorit.

Kom godt i gang med bouldering

Hvordan skal klatresko sidde?

Hvis dine bouldering- og klatresko skal passe dig godt, er det vigtigt, at du tænker over, hvordan de sidder. De skal naturligvis sidde tæt, men hvis de sidder for tæt, kan det være, at du ikke kan holde ud at have dem på. Så kommer du ikke til at klatre ret meget i dem.

Vælg dine klatresko, så du er sikker på, at de er den rigtige størrelse. Der skal helst ikke være luftlommer i skoene, efter du har strammet dem til på fødderne. Hvis der er, så vil du ikke kunne overføre lige så meget kraft fra dine ben igennem skoene til det greb eller klippe, som du presser ind på.

Når du har skoene på, så skal dine tæer ikke kunne bevæge sig i skoene. Hvis du aldrig har haft et par klatresko på før, så kan det godt være en ret voldsom oplevelse at blive tvunget ned og ind i et par stramme klatre- og boulderingsko. Det er helt normalt at synes, at det er meget mærkeligt.

Det er også helt normalt at glemme alt om, hvordan klatreskoene føles på fødderne, når først du er oppe på en klippeside eller en klatrevæg. Så er der rigtig meget andet at tænke over, og det sidste, du holder øje med, er, hvordan dine sko sidder på fødderne. Hvis bare du ikke glider rundt inde i klatreskoen.

Almindelige klatresko, som dem du finder her på siden, kan også bruges til bouldering, som er klatring uden udstyr på store kampsten eller indendørs klatrevægge, men hvor det stadig er vigtigt med et godt fodgreb. 

Friktionssko gør forskellen

Uanset om du klatrer på topreb, på egne sikringer eller om du er mere til bouldering, så er klatreskoene det vigtigste stykke udstyr til at hjælpe dig med at komme op ad ruten. Klatring bliver meget nemmere, når du har et par friktionssko under fødderne.

Den gummitype, som klatresko er forsålet med, har ekstremt stor friktion. Derfor vil du kunne stå på selv meget små kanter og meget skrå hældninger, hvis bare du har den rette teknik. Det med teknik kommer naturligvis med øvelse og med tiden, men et godt råd er:

”Stol på dine klatresko”

Dine bouldering sko eller klatresko kan langt mere, end man lige skulle tro. Hvis du får lagt masser af vægt i skoene, vil du øge skoenes pres ind mod grebet, og det vil give ekstra stor friktion. Derfor er det vigtigste, for at blive stående på et lille greb som måske også hælder nedad, at du lægger pres ind og ned på grebet.

Hvordan vælger man den rigtige sko?

Det kan være rigtig svært at vælge sit første par klatresko, primært fordi følelsen ikke kan sammenlignes med andre sko og man derfor kan have svært ved at vurdere størrelsen og pasformen.

En klatresko skal være meget stram, og der må ikke være luft omkring foden, mange går derfor et par størrelser ned i forhold til almindeligt fodtøj. Des mere rutineret klatrer, des mindre sko kan fødderne holde til at være i, og des støre præcission og følelse med væggen opnåes. En klatresko udvider sig en del ved brug, ofte et helt nummer, og dine første klatresko vil derfor ofte ikke holde mere end højest et år inden du har behov for at købe nogle nye, mindre og mere bananformede sko. Til den tid ved du også præcis hvordan du bruger dine sko og hvilke detaljer du ønsker, skal de eksempelvis have snørre- eller velcrolukning, og skal den måske være udviklet mere specifikt med henblik på bouldering?

Kan de overhovedet være komfortable

Mange moderne klatresko er lavet med en blanding af læder og syntetiske materialer, som er placeret strategisk. Derfor er det langt mere behageligt at klatre i de stramme sko, end det var tidligere. Det er naturligvis også vigtigt at vælge en model, som passer godt til dine fødder. Nogle sko er smalle og andre er bredere. 

I Eventyrsport kan du bestille flere par klatresko til levering med gratis fragt og fri retur. Så er du sikker på at finde et par, som passer dig godt. Du er selvfølgelig også velkommen til at komme forbi en af vores butikker, hvor vores kompetente personale gerne svarer på alle de tvivlsspørgsmål, du måtte have om klatresko.