Klatresko

Vi fører klatresko fra Black Diamond og La Sportiva. 2 af verdens førende brands indenfor dette område. Med exceptionel god gummi og tekniske materialer, kan du regne med at både pasform og performance er i top.

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price

  per side
  Sorter stigende

  1. Mærke
   Navn:
   Product price
  2. Mærke
   Navn:
   Product price
  3. Mærke
   Navn:
   Product price
  4. Mærke
   Navn:
   Product price
  5. Mærke
   Navn:
   Product price
  6. Mærke
   Navn:
   Product price

  Sådan skal dine klatresko sidde

  Hvis dine klatresko skal passer dig godt, er det vigtigt at du tænker over hvordan de sidder. De skal naturligvis sidde tæt, men hvis de sidder for tæt, kan det være at du ikke kan holde ud af have dem på. Så kommer du ikke til at klatre ret meget i dem.

  Vælg dine klatresko, så du er sikker på at de er den rigtige størrelse. Der skal helst ikke være luftlommer i skoene, efter du har strammet dem til på fødderne. Hvis der er, så vil du ikke kunne overføre lige så meget kraft fra dine ben igennem skoene til det greb eller klippe, som du presser ind på.

  Når du har klatreskoene på, så skal dine tæer ikke kunne bevæge sig i skoene. Hvis du aldrig har haft et par klatresko på før, så kan det godt være en ret voldsom oplevelse at blive tvunget ned og ind i et par stramme klatresko. Det er helt normalt at synes at det er meget mærkeligt.

  Det er også helt normalt at glemme alt om hvordan klatreskoene føles på fødderne, når først du er oppe på en klippeside eller en klatrevæg. Så er der rigtig meget andet at tænke over, og det sidste du holder øje med, er hvordan dine sko sidder på fødderne. Hvis bare du ikke glider rundt inde i klatreskoen.

  Friktionssko gør forskellen

  Uanset om du klatrer på topreb, på egne sikringer eller om du er mere til bouldering, så er klatreskoene det vigtigste stykke udstyr til at hjælpe dig med at kommer op ad ruten. Klatring bliver meget nemmere, når du har et par friktionssko under fødderne.

  Den gummitype, som klatresko er forsålet med, har ekstrem stor friktion. Derfor vil du kunne stå på selv meget små kanter og meget skrå hældninger, hvis bare du har den rette teknik. Det med teknik kommer naturligvis med øvelse og med tiden, men et godt råd er

  ”Stol på dine klatresko”

  Dine klatresko kan langt mere end man lige skulle tro. Hvis du får lagt masser af vægt i skoene, vil du øge skoenes pres ind mod grebet, og det vil give ekstra stor friktion. Derfor er det vigtigste, for at blive stående på et lille greb som måske også hælder nedad, at du lægger pres ind og ned på grebet.

  Kan de overhovedet være komfortable

  Mange moderne klatresko er lavet med en blanding af læder og syntetiske materialer, som er placeret strategisk. Derfor er det langt mere behageligt at klatre i de stramme sko, end det var tidligere. Det er naturligvis også vigtigt at vælge en model, som passer godt til dine fødder. Nogle sko er smalle og andre er bredere. I Eventyrsport kan du bestille flere par til levering med gratis fragt og fri retur. Så er du sikker på at finde et par, som passer dig godt.