Uldtrøjer

147 Varer

Lækre varme trøjer af hel eller delvis uld. Uldtrøjerne er temperaturregulerende, lugthæmmende og isolerer, når det bliver vådt. 

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price
Henter data...

per side
Sorter stigende

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price

Hold varmen med uldundertrøjer

Når du gerne vil holde på varmen er en god uldtrøje næsten et must. Prøv bare at forestille dig, at du kommer hjem fra en lang dag på pisterne, en god gåtur i kulden eller bare kommer hjem fra arbejde og kan trække i en ulden trøje, der holder dig varm. Eller forestil dig, at du skal på tur i efterårsvejret, og du kan tage en uldtrøje med dig, så du både holder varmen og har det behageligt  gennem hele dagen.

Hos os finder du et stort udvalg af uldtrøjer i forskellige tykkelser fra helt tynde uldtrøjer i merinould til tykke sweatere i lammeuld. Vi har tykke og tynde uldtrøjer med eller uden lynlås, så du kan finde et fit, der passer lige til dig. Farverne er mange, og de findes i mange forskellige designs. Der er altså en trøje, der kan bruges til ethvert formål og trøjer til enhver smag.

Om du skal på vandretur i bjergene, i sommerhus med vennerne eller blot til en aften i sofaen, så har vi en behagelig sweater, der med garanti kan holde dig varm. Vi har selvfølgelig både lækre, varme uldtrøjer til damer og lune uldtrøjer til herrer.

Læs mere om uld version 2.0

Uldens mange evner

Uld har helt utroligt mange gode evner, og derfor er der mindst ligeså mange gode grunde til at vælge en trøje i uld - hvad end det er en tyk sweater eller en tynd uldtrøje. Først og fremmest er uld temperaturregulerende, hvilket vil sige, at den tilpasser sig din kropstemperatur. Det betyder, at uld kan isolere mod kulde, når du har behov for at holde varmen, men det betyder faktisk også, at uld kan isolere mod varme, når det er varmt i vejret.

Derudover har uld den fantastiske evne, at det isolerer, selvom det bliver vådt. En uldtrøje vil altså ikke føles kold, som en almindelig bomuldstrøje gør, når den bliver våd. Derfor er en tynd uldtrøje rigtig god at bruge som inderlag, hvis du skal ud og være aktiv i koldt vejr, for selvom du sveder, vil du stadig kunne holde varmen.

Desuden er uld naturligt lugthæmmende, så selvom du bruger trøjen flittigt, kan du springe vasken over med god samvittighed. Det gavner både miljøet og din pengepung! Hæng blot din uldtrøje ud for at blive luftet under et halvtag, mens det regner, eller hæng den op på badeværelset, imens nogen er i bad. Så er den hurtigt frisket op igen.

Hvordan kan du forhindre, at din uldtrøje fnugger?

Undgå, at din uldtrøje fnugger ved at bruge en vaskepose i vaskemaskinen og vask trøjen alene, så andet tøj, velcro eller lynlåse ikke ødelægger uldtrøjen. Lad efterfølgende trøjen lufttørre, da tørretumbleren kan få uldfibrene til at fnugge.

Du kan også forhindre din trøje i at fnugge ved at opbevare den korrekt. Undgå at placere tunge genstande oven på samt sikre, at uldtrøjen opbevares tørt væk fra sollys og fugt.

Har du allerede fået fnug på trøjen, kan du forsigtigt bruge en fnugrulle til at fjerne det. Vær forsigtig med at trykke for hårdt eller trække kraftigt i fibrene.

Brug en tynd uldtrøje til lag-på-lag

Selvom en tyk uldtrøje kan lyde rart, hyggeligt og dejligt varmt til vinterperioden, så er der også mange fordele ved at vælge en tynd uldtrøje til resten af året. En tynd uldtrøje er nemlig rigtig smart til det, der kaldes lag-på-lag. Lag-på-lag eller 3-lags-princippet, som det også kaldes, er en måde at opbygge din beklædning på ved at bruge lag med forskellige funktioner. På den måde kan du altid justere dit tøj, så det passer til vejrforholdene.

Du kan bruge en tynd uldtrøje til det, der kaldes mellemlaget, der (som navnet antyder) er det lag, der er i midten. Her vil en tynd uldtrøje gøre sig godt som et isolerende lag, der giver god varme, men som heller ikke overopheder dig.

Vask af uldtrøjer

Vask af uldtrøje behøver slet ikke at være så besværligt, som det ellers kan lyde. Det meste uldtøj kan i dag tåle en tur i vaskemaskinen, hvis du vælger et skånsomt program med lav temperatur.

De fleste vaskemaskiner har et program specifikt til uld. Det er dog stadig vigtigt, at du læser vaskeanvisningen, inden du går i gang, så du er sikker på, at du ikke ødelægger tøjet.

Uld er ”selvrensende”, så du kan sagtens bruge trøjen en ekstra gang mere, end du normalt vil bruge en trøje. Hæng den til udluftning, så den grimme luft fjernes, og så kan du med fordel bruge den igen inden vask.

Lader du dit uldtøj liggetørre? Som udgangspunkt kan uld sagtens hænges til tørre på et tørrestativ sammen med andet tøj – medmindre der i vaskeanvisningen selvfølgelig står, at trøjen skal tørre liggende.