Uld version 2.0

Henter data...
< Forrige artikel Næste artikel >
Uld version 2.0
Råd og vejledning
12 January 2022

Uld version 2.0

Uld er en uundværlig del af garderoben, når du godt kan lide at bruge tid udendørs. Nu er der kommet en ny dreng i uld-klassen, som skruer op for alle de gode egenskaber ved uld: hils på NuYarn.

Uld er et praktisk og funktionelt materiale, der sørger for, at du hverken bliver for varm, for kold eller for våd, når du opholder dig udenfor. Vil du dykke ned i, hvorfor vi generelt er en stærk fortaler for uld, kan du læse artiklen her, som introducerer dig til de gode egenskaber ved merinould. Med den nye NuYarn-teknologi er resultatet uld, der virker næsten ligesom det gør i naturen.  


Er du nysgerrig, kan du finde produkter med NuYarn lige her.

Hvad er Nuyarn?

Forskellen på NuYarn og traditionel merinould er, hvordan det bliver fremstillet. NuYarn er en proces, hvor fibrene ikke bliver spunnet til reblignende strukturer, som vi kender det fra traditionel uld. I stedet begynder processen med, at uldfibrene bliver trukket ud langs en nylonkerne. Når fibrene ikke bliver spunnet hårdt, efterlader det mere luft og åndbarhed i materialet. Herefter bliver kernen af uld og nylon bliver pakket ind i merinould. Til sidst bliver de ultratynde fibre lagt dobbelt for at skabe et ekstra stærkt to-lags garn.

SJOSTROMC-3683_1000_500px

Hvad er fordelene ved NuYarn? 

Processen giver materialet mere fylde, styrke og strækbarhed. Fordi NuYarn-teknologien er mekanisk – og ikke kemisk - fastholder produkterne de gode egenskaber, også efterhånden som produktet bliver brugt og vasket.  


Sammenligner man NuYarn med 100 % ringspundet merinould, er NuYarn:

  • 5x hurtigere til at tørre 
  • 35% mere fyldig og luftig – det betyder endnu bedre varmeregulering og åndbarhed
  • 53% mere vindafvisende, kombineret med god åndbarhed 
  • 35% mere strækbar, uden at miste sin form
  • 50% stærkere, mere slidstærkt
  • 120% stærkere sømme
  • skabt af 20% færre råmaterialer 

Det lyder måske for godt til at være sandt. Men alle påstande er undersøgt og bekræftet af det New Zealandske research-institut AgResearch.

Hvor finder jeg NuYarn-teknologi? 

Artilect bruger NuYarn-teknologi i deres kollektion. Kollektionen kan du finde hos os og indeholder både hoodies, trøjer, undertøj, pandebånd og halsedisser.

SJOSTROMC-1619_500x500px
SJOSTROMC-0739_500x500px
Råd og vejledning
Posted: January 12, 2022
Forfatter: Eventyrsport Blogger