Letvægtssoveposer og -liggeunderlag

5 Varer

Er du på farten over flere dage, er en god nats søvn afgørende. Her finder du soveposer og liggeunderlag, der er lette og funktionelle under mange forskellige vejrforhold. Kvalitet der fungerer optimalt. Find det hele her.

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price
Henter data...

per side
Sorter stigende

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price

SOVEGREJ TIL LØB
Løb og sovegrej er måske ikke en kombination de fleste tænker, men efterhånden som løb har udviklet sig og distancerne man løber blevet længere, har behovet for udstyr ændret sig. Indenfor adventurerace og ultraløb er det ikke unormalt at være afsted over flere dage og således bliver grej til overnatning en nødvendighed.

Læs mere her om NAS | Nordisk AdventureRun Silkeborg og NAMB | Nordisk AdventureRun Mols Bjerge som Eventyrsport Events arrangerer.

Alt udstyr til løb er vægtoptimeret, så du ikke skal slæbe på flere kilo end højest nødvendigt. Jo flere kilo, jo mere energi skal du bruge. Lav vægt og en lille pakkevolumen er afgørende. Du får effektivitet og funktionalitet.
Det rette udstyr i den bedste kvalitet kan være forskellen på en god og dårlig løbeoplevelse. Løbeudstyr i god kvalitet, er lavet til at blive brugt igen og igen. Derfor kan det godt betalte sig, at gøre det rigtigt fra starten.

De vigtigste parametre ved valg af sovepose er følgende:

 • Komforttemperatur
 • Størrelse
 • Fyldtype
 • Vægt


Hvad er komforttemperatur og ekstremtemperatur?
Der opereres med to komforttemperaturer, nemlig T-Comfort og T-Limit, også kaldet komforttemperaturen for hhv. kvinder og mænd. Der er selvfølgelig meget stor forskel på, om man er frossenpind eller varmeovn om natten. Ekstremtemperatur skal man ikke vælge soveposen udfra

Hvor lang skal soveposen være?
Soveposen skal passe i længden. Hvis den er for lang, bliver der unødig megen luft og pose at varme op, mens en for kort pose naturligvis heller ikke fungerer. Den angivne længde går på personens maksimale længde, ikke soveposens.

Dun eller fiber?
Om du vil have dun- eller fiberfyld afhænger i høj grad af dine krav til pris og vægt. Dun er lette og isolerer uovertruffet, men de er noget dyrere end fibre. Dun findes i mange sorteringer. De letteste og mest isolerende dun har betegnelsen 900+. Dun kan godt tåle vand, men de skal helst ikke være våde for længe.
Isolerende fibre findes i utallige udgaver, og vægt og pris følges ofte ad – dog omvendt proportionalt. Fibersoveposer har det bedre i fugtige omgivelser over tid. .

Liggeunderlag:
Det er koldt at sove på jorden og det er ubekvemt at sove på et underlag som er for tyndt eller for dårligt. Så hjælper selv den bedste sovepose ikke. Anskaf dig et godt underlag, som passer til dit behov i forhold til, hvor meget det må fylde og veje, og hvor varmt det skal være. De helt ekstreme dækker kun de meste relevante steder på kroppen. Vægt på bekostning af komfort.

Se også:
Telte til løb
Spise- og kogegrej til løb
Drikke og energi til løb