Energi og drikke til løb

36 Varer

Hvis du skal præstere optimalt som løber, skal du sikre dig det rette energiindtag før, under og efter din træning eller din konkurrence. Her finder du produkter til at holde styr på væskebalancen og undgå at sukkerkold.

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price
Henter data...

per side
Sorter stigende

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price

Energi og drikke til løbeturen

Ligegyldigt hvor langt du løber eller hvor hurtigt du gør, har du brug for at holde øje med at din væskebalance er intakt og dit energiindtag er tilstrækkeligt. Efter en kort og rolig tur er det gjort med et glas vand og en banan. Løber du derimod hurtigt, intenst, lang og ekstremt, kan det være nødvendigt med produkter der er mere effektive og specifikke.

Vi fører alle former for relevante energiprodukter til både før, under og efter træning eller race.

Det er individuelt hvad der hjælper netop dig. Der er ikke noget facit på hvad der generelt, er godt eller tilstrækkeligt. Behovet er afhængig af, hvor meget energi du forbrænder. Generelt gælder det: du skal forbrænde kulhydrater for at have brug for ekstra kulhydrater.

Flere ting spiller ind:

 • Tiden du er aktiv
 • Intensiteten – dine pulszoner
 • Dine vaner
 • Dine forudgående træningsmængde

Vi anbefaler at du kommer forbi til en snak om din situation. Ligeledes er det rigtig vigtigt, at du prøver produkterne af i din træning, så kroppen har vænnet sig til det på raceday.

Det er ofte undervurderet, hvor meget væske du bør indtage før, under og efter en løbetur. Alt for mange løber deres ture uden nogen form for energi og væske, hvilket ofte ender i hovedpine, ubehag og en krop der bliver træt. Det skyldes, at langt de fleste af os, er rigtig dårlige til at spise og drikke nok på en almindelig dag. Vi mangler derfor sukker, væske og vitaminer, hvilket ikke er en god kombination i forbindelse med en løbetur.

Når du løber, så sveder du. Det som du sveder betyder noget for din præstation, da du både mister væske, men også salt, og risikoen for dehydrering stiger derved. Det er derfor vigtigt, at du har fået tanket lidt op inden du hopper i løbeskoene og drøner afsted. Du kan med fordel blande nogle elektrolytter i dit vand. Dette hjælper væsken i kroppen til at binde sig bedre.
Når du så er i gang med løbeturen, så sættes der forskellige forbrændingsprocesser i gang og her kan du med fordel bruge gels, barer eller chews. Alle indeholder hurtige kulhydrater. På den måde undgår du at gå ”sukkerkold”

Er du i gang over lang tid og lange distancer, måske endda over flere dage, kan du ikke nøjes med hurtige kulhydrater. Der er grænser for hvor meget sukker din krop kan optage. Her er det vigtigt at få rigtig mad og drikke almindeligt vand som alternativ til energidrik. Frysetørret mad er super praktisk: fylder ingenting er nemt at tilberede – kræver kun kogende vand og en lille smule tålmodighed. Samtidig indeholder det også energi. 

Se også