Lys og reflekser til løb

36 Varer

Når mørket trænger sig på, skal du som løber passe på. Om du selv skal kunne se eller blive set af andre, er ikke afgørende. Lys og reflekser skal der til. Så er du på den sikre side. Find det hele her.

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price
Henter data...

per side
Sorter stigende

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price

Se og bliv set med pandelampe, refleks løbeveste og – jakke

Mørket skal ikke, og behøver ikke, at afholde dig fra at løbe når solen er gået ned. For nogle er det en nødvendighed at løbe i mørke. Enten fordi de bruger løb som transport til og fra arbejde, eller fordi de kun har tid til at løbe, efter mørket er faldet på. Her spiller årstiden ind. I vinterhalvåret er der ikke mange lyse timer til træning.

For andre er det et decideret valg at løbe i mørket. Det kan være et sjovt alternativ til den øvrige træning, eller det kan være i forbindelse med et løb, der foregår om natten. Lige meget hvad formålet med din løbetur er, så er det vigtigt, at du kan se og ikke mindst blive set. Her på siden har vi et stort udvalg af lys og reflekser, der gør dig synlig i mørket.

I forbindelse med løb er der derfor overordnet set to grunde til at bruge lys

 • For at KUNNE se
 • For at BLIVE set

For at KUNNE se

Dagene bliver kortere og mørket overtager. Selvom vinteren kommer, er der ingen grund til at gå i vinterhi. Med en god pandelampe på hovedet, så kan du snildt forsætte med dine træningsrutiner. Du har brug for en pandelampe, så du kan se, hvor du løber, men også så andre kan se, hvor du er.

Vi har et stort udvalg af pandelamper til løb fra populære mærker som Led Lenser, Black Diamond og Petzl.

Når du vælger en pandelampe, så er der forskellige ting, du kan kigge efter. For de kommer i mange forskellige versioner. Kendetegnet er, at de sidder på hovedet med en eller anden form for strop, og de giver en vis mængde lys. Men hvilken pandelampe, skal du vælge?

Forskellene findes i:

 • Batterikilden
 • Antal lumen
 • Måden den sidder på hovedet


Batterikilden
Nogle er genopladelige pandelamper og andre fungerer med udskiftelige AA og AAA batterier, eller du kan købe et genopladeligt batteri, du kan erstatte AA/AAA batterierne med. Modellerne med begge muligheder er gode til lange løb, hvor det genopladelige batteri løber tør.

Batteriet kan enten være samme med selve lampen eller sidde eksternet i eks. nakken for at opnå en bedre fordeling af vægten. Ved enkelte modeller følger der et forlængerkabel med, så du kan placere batteriet i stroppen på en løberygsæk.

Antal lumen
Lumen er den værdi, der angiver lysstyrken på lampen. Ofte har en pandelampe flere styrker: maksimum og halv kraft. Enkelte modeller har systemer, der automatisk kan korrigere mængden af lys ud fra det omkringværende lys og blænder automatisk ned, når du eks. kigger på kort eller står sammen med andre mennesker.

Vi anbefaler:

 • Op til 300 lumen: løb i bymæssigbebyggelse med gadebelysning
 • 400 – 500 lumen: løb i skoven på anlagte stier og spor
 • 750 lumen og gerne mere: trail, off-road og teknisk o-løb

Mere ekstreme behov kan kræve flere lumen og dermed et kraftigere lys.

Måden den sidder på hovedet
En pandelampe vil de første par ture være et fremmedelement, man skal vænne sig til, men det gør man hurtigt. Mange modeller er efterhånden blevet meget lette. Vægt og pris følges ad - letvægtsudgaverne koster mere – og forskellen på de billige og de lidt dyrere er ofte vægten, og hvor komfortabelt de sidder.

Hvis en pandelampe kun har en strop, der går rundt om hovedet, må den ikke være for tung, så vil den glide ned. En pandelampe med en tværstrop der går henover hovedet vil her være at foretrække. Løber du hurtigt med mange retningsskift, vil det samme gælde. Om batteriet sidder foran i panden eller i nakken har også betydning for måden pandelampen sidder. Et tungt batteri i panden vil give dig problemer. Genopladelige batterier er imidlertid blevet meget lette og fungerer fint siddende i panden sammen med selve lampen.

Vær opmærksom på
De værdier, der angives på pandelamperne for det maksimale antal lumen, er betinget af et fuldt batteri. Efterhånden som batteriet mister effekt, kan ydelsen på pandelampen dale. På samme måde vil den angivne batterilevetid også være påvirket af vejret. Er det frostgrader, vil batteriet blive afladt hurtigere. Så sørg for at have en fuldt opladet pandelampe til længere ture, så lampen kan lyse bedst muligt, og så den kan holde batteri til hele turen.

Pandelampen der passer til dig 

Nu er du forhåbentligt blevet lidt klogere på, hvad de forskellige pandelamper kan bruges til. Om du kan nøjes med en pandelampe til et par hundrede kroner, eller om du skal kaste flere tusinde kroner efter dem, afhænger af dit behov.

De bedste pandelamper er selvfølgelig også de dyreste, pris og kvalitet hænger sammen. Men hvis du ikke har planer om trailløb i en mørk skov midt om natten, så behøves du ikke investere i en avanceret model. Du kan sagtens nøjes med en billigere udgave, hvis du mest skal bruge den til dine aftenløbeture rundt i kvarteret i tusmørket.

For at BLIVE set

Når man løber i byen eller andre steder, hvor der i forvejen er lys, gælder det stadig om at være synlig for at andre trafikanter kan se dig, men ikke så meget om at se, hvor du løber. Brug derfor en let pandelampe på op 200-300 lumen og kombiner med en løs, farvet lampe bagpå. Disse farvede lygter kan enten spændes om armen / benet med den medfølgende strop eller bruges som en clips på en taskerem.

En refleks løbevest holder dig både varm og synlig
En refleksvest uden på løbetrøjen eller jakken er et sikkert valg. Den oplyste flade – din overkrop – er nemlig stor og dermed meget synlig. Ved fjernlys kan bilisten se en refleksvest på ca. 400 meters afstand og med nærlys fra ca. 140 meters afstand.

Udover at sikre din synlighed i trafikken er en løbevest også rigtig god til at holde dig varm. Løbeveste er ofte vindtætte og vandafvisende men stadig åndbare. De er derfor perfekte til løbeture om aftenen eller til de mørke vinterdage.

Her på siden finder du vores store udvalg af refleksveste til løb. Vi har blandt andet løbeveste fra mærket Proviz. Her får du en vest i høj kvalitet med mesh på siderne og i ryggen for optimal åndbarhed. Proviz har en vest til kvinder og en anden til mænd, for at sikre en optimal pasform.

En funktionel løbejakke der altid kan ses

Hvis vejret er koldt, er det ofte nødvendigt med en løbejakke. For at slippe for et ekstra lag af en vest yderst, kan du med fordel købe en refleks løbejakke.

En refleksløbejakke giver dig en god beskyttelse mod vinden, og sikrer at du bliver set i mørket. Hos os finder du nogle af de bedste løbejakker. Flere af vores modeller er både vand- og vindafvisende, så de holder dig tør og varm, samtidig med at åndbarheden stadig er i top.

Vinterkulden, mørket og trafikken skal ikke være en hindring for, at du kan opretholde dine gode løbevaner når årstiderne skifter. Med kombination af high-viz farver, reflekstøj og farvet lys, er du væsentlig mere sikker i trafikken.

Gør et godt køb

Er du på udgik efter gode tilbud kan du vælge filteret Kun Tilbud i venstre spalte. Så finder du et stort udvalg af lys og reflekser til skarpe priser.

Mangler du andet til løbeturen? Tag et gik her: