Løberygsække

Skal du have mad og drikke eller en ekstra jakke med på din løbetur, kan du med fordel tage en løberygsæk på. En lille og let til de korte ture eller en stor og rummelig til ture over flere dage.

  per side
  Sorter stigende

  LØBERYGSÆKKE
  En løberygsæk er blevet en vigtig del på udstyrshylden, da vi ofte gerne vil kombinere transporttid og løb eller har brug for oppakning og forplejning efterhånden som løbeturene bliver længere.

  Løberygsække eller løbevest - hvad er den korrekte betegnelse?
  Tja… den sidder på ryggen, men er ofte udformet som en vest.

  Forskellen er generelt:
  Løbevest sidder som smurt til kroppen højt oppe på torsoen. Den vejer minimalt og rummer de mest basale ting såsom et par flasker væske og energi.
  Løberygsæk rummer mere, vejer mere og har stropper.

  “Vest” kan misforståes som en beklædningsgenstand og vi kalder derfor samlet produkterne for “løberygsæk”.

  En løberygsæk er forskellig fra almindelige rygsæk på flere områder som f.eks.

  • Den er lettere
  • Har mange flere justeringsmuligheder
  • Åndbarhed i ryggen
  • Sidder højere for at mindske vibrationer fra stødene.
  • Har mange små lommer på front
  • Har ikke noget hoftebånd 

  I modsætning til en vandrerygsæk, er der ikke noget hoftebælte på en løberygsæk og al vægt ligger på overkroppen og især skuldrene. Et hoftebælte vil ikke kunne blive sidde fast på hoften under den hoppende løbebevægelse og vil efter kort tid end over hoften og presse vesten op om ørerne.
  De fleste - eller i hvert fald de bedste - sidder dog så stramt om kroppen, nærmest som et ekstra stykke tøj og fordeler således vægten jævnt over hele overkroppen. 

  Man skal være opmærksom på især to ting når man skal finde den rigtig løsning:

  1. Størrelsen på pasform
  2. Størrelsen på rumindholdet

  Herudover kommer overvejelser vedr. vandtæthed, antal og placering af lommer, vægt mm.

  Pasform:
  Det allervigtigste i forholde til den rette løberygsæk er, at den sidder godt. Derfor er det helt afgørende af man køber rygsækken i en fysisk butik og prøver den på.
  Vil man have den bedste løsning anbefaler vi altid en løberygsæk der er inddelt i størrelser: XS / S / M / L / XL. Selvfølgelig for at højne muligheden for at få den til at sidde helt optimalt på hver enkelte kunde. Nogle af de billigere udgaver kommer kun i ONE SIZE og det giver sig selv, at man aldrig vil kunne favne en XS person og en XL person i samme produkt. De sidstnævnte fungerer fint som eks. cyklerpendler rygsæk til og fra arbejde eller til vinterbaderen, der lunter et par km. ned til stranden med ekstra sko og et håndklæde.

  Der findes specielle damerygsække, hvor flaskerne er placeret i forhold til kvindens anatomi.

  Rumindhold:
  Modelnavnet angiver som udgangspunkt det samlede rumindhold på hele rygsækken; flasker, alle lommer også dem uden lynlås, rum på ryggen osv. Overvej nøje hvad dit behov er og hvor meget plads du bruge. Er det kun til løb? Skal du have grej med til overnatning?
  Det også vigtigt, at vælge en vest med så lille et rumindhold som muligt - ellers kommer man bare til at fylde for meget i.
  Lommer og rum skal være placeret så de passer med dit behov undervejs. Ønsker du eks. adgang til din telefon eller kamera uden at skulle tage rygsækken af, så er en lynlåslomme foran en god ide. Det samme er adgang til noget af sin energi.

  Vi fører løberygsække og løbeveste fra bl.a.: Salomon, Montane, Ultimate Direction, OMM.