Løberygsække

53 Varer

Skal du have mad og drikke eller en ekstra jakke med på din løbetur, kan du med fordel tage en løberygsæk på. En lille og let til de korte ture eller en stor og rummelig til ture over flere dage.

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price
Henter data...

per side
Sorter stigende

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price

Løberygsække med plads til alt det du skal bruge

En løberygsæk er blevet en vigtig del på udstyrshylden, da vi ofte gerne vil kombinere transporttid og løb eller har brug for oppakning og forplejning efterhånden som løbeturene bliver længere.

Vi har et stort udvalg af løberygsække og løbeveste fra populære mærker som Salomon, Montane, Ultimate Direction og OMM.

Løberygsække eller løbevest - hvad er den korrekte betegnelse?
Tja… den sidder på ryggen, men er ofte udformet som en vest.

Løberygsæk, løbevest eller løbebælte - hvornår skal du vælge hvad?

Forskellen på løbeveste og løberygsække

Løbevest sidder som smurt til kroppen højt oppe på torsoen. Den vejer minimalt, og rummer de mest basale ting såsom et par flasker væske og energi.

Løberygsæk rummer mere, vejer mere og har stropper.

“Vest” kan misforståes som en beklædningsgenstand, og vi kalder derfor samlet produkterne for “løberygsæk”. 

Løberygsække vs. almindelige rygsække

En løberygsæk er forskellig fra almindelige rygsække på flere områder som f.eks.

 • Den er lettere
 • Har mange flere justeringsmuligheder
 • Åndbarhed i ryggen
 • Sidder højere for at mindske vibrationer fra stødene.
 • Har mange små lommer på fronten
 • Har ikke noget hoftebånd 

I modsætning til en vandrerygsæk, er der ikke noget hoftebælte på en løberygsæk og alt vægt ligger på overkroppen og især skuldrene. Et hoftebælte vil ikke kunne blive siddende fast på hoften under den hoppende løbebevægelse og vil efter kort tid ende over hoften og presse vesten op om ørerne.

De fleste - eller i hvert fald de bedste - sidder dog så stramt om kroppen, nærmest som et ekstra stykke tøj og fordeler således vægten jævnt over hele overkroppen. 

Man skal være opmærksom på især to ting, når man skal finde den rigtig løsning:

 • Størrelsen på pasform
 • Størrelsen på rumindholdet

Herudover kommer overvejelser vedr. vandtæthed, antal og placering af lommer, vægt mm.

Pasformen på din løberygsæk

Det allervigtigste i forholde til den rette løberygsæk er, at den sidder godt. Derfor er det helt afgørende, at man køber rygsækken i en fysisk butik og prøver den på.

Det er vigtigt, at rygsækken sidder godt til, så vægten er så tæt på ryggen som muligt. Hvis du investerer i en rygsæk til længere løb som adventurerace, hvor du skal transportere en masse udstyr, så er det vigtigt, at du prøver at løbe med rygsækken inden løbet, imens der er en masse vægt i, så du kan mærke, hvordan den opfører sig på ryggen.

Vil man have den bedste løsning anbefaler vi altid en løberygsæk, der er inddelt i størrelser: XS / S / M / L / XL. Selvfølgelig for at højne muligheden for at få den til at sidde helt optimalt på hver enkelte kunde.

Nogle af de billigere udgaver kommer kun i ONE SIZE, og det giver sig selv, at man aldrig vil kunne favne en XS-person og en XL-person i samme produkt. Men hvilken løberygsæk, der passer bedst til dig, afhænger i høj grad af, hvad du skal bruge den til.

De billige modeller fungerer fint som eks. cyklerpendler rygsæk til og fra arbejde eller til vinterbaderen, der lunter et par km. ned til stranden med ekstra sko og et håndklæde.

Der findes specielle damerygsække, hvor flaskerne er placeret i forhold til kvindens anatomi.

Rumindhold i rygsækken

Modelnavnet angiver som udgangspunkt det samlede rumindhold på hele rygsækken; flasker, alle lommer også dem uden lynlås, rum på ryggen osv.

Overvej nøje hvad dit behov er, og hvor meget plads du skal bruge. Er det kun til løb? Skal du have plads til lidt ekstra tøj? Eller skal du afsted på længere ture, og derfor have grej med til overnatning?

Det også vigtigt at vælge en vest med så lille et rumindhold som muligt - ellers kommer man bare til at fylde for meget i. Så husk at hold en så lav vægt på oppakningen som muligt, så løbeturen kan blive en behagelig oplevelse.

Lommer og rum skal være placeret, så de passer til dit behov undervejs. Ønsker du eks. adgang til din telefon eller kamera uden at skulle tage rygsækken af, så er en lynlåslomme foran en god ide. Det samme er adgang til noget af sin energi.

Taskerne er designet til at slukke tørsten

De fleste løberygsække ligger ofte mellem 10 og 30 liter. De er typisk lavet til langdistanceløb, hvor du skal drikke en masse vand undervejs. Nogle af rygsækkene har plads til vandflasker, ofte medfølger der bløde plastik flasker, der passer perfekt i taskens stropper foran. På den måde, har du altid nem adgang til væske.

I et isoleret rum bagerst i mange løberygsække kan du ilægge en væskeblære. Væskeblæren er udstyret med en slange og et mundstykke, der kan sættes fast på stropperne foran. Det gør det super nemt at slukke tørsten helt uden, at du behøver at stoppe op. Til nogle modeller medfølger væskeblæren, imens du til andre skal købe den ved siden af.

Hvis du ikke har behov for væskeblæren på alle dine løbeture, så kan du altid tage den ud, så er der plads til lidt ekstra tøj eller dagligvare, hvis løbeturen går mod den lokale købmand.

Et eksempel på en rygsæk med den mulighed er den smarte Salomon XA 15 model. Her får du en alsidig rygsæk, der kan modstå alt slags vejr. Den kan bruges til dagsture, men den er også oplagt til pendlerløb til og fra arbejde. Den vejer ikke særlig meget, og så har den justeringsmuligheder og åndbare materialer, der øger komforten.

Brug for mere til løbeturen?

Hvis du mangler andet end en løberygsæk, så tag et kig rundt på de her links.