Skijakker til herrer

26 Varer

Herunder finder du herrejakker, der er velegnede til skiløb af alle typer, både alpint og langrend. Der er modeller med og uden isolering og membran, sneskørt, Recco®-reflektor og andet skirelateret.

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price
Henter data...

per side
Sorter stigende

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price

Skijakker til mænd: Holder dig varm både on- og off-pist

Når kalenderen slår over i de kolde måneder og frostvejret bringer sne med sig, kan du næsten høre i det fjerne, hvordan de snebeklædte bjergtoppe begynder at kalde på dig. Uanset om det er første gang, du sætter dine ski i Alpernes puddersne, eller om du skal afsted som skiguide igen igen, så har du brug for noget ordentligt skitøj, hvilket selvfølgelig også inkluderer en herreskijakke.

En herreskijakke skal holde dig varm, både når du drøner ned af pisten, når du er på ved op med liften, og når du leder efter et sted at få noget varmt at drikke og klokken slår afterski.

Hos os finder du et bredt udvalg af varme skijakker til mænd, og vi har noget for enhver smag. Leder du efter skijakker til herrer i god kvalitet, er du kommet til det rette sted, da vi har masser af fede skijakker fra mærker som Helly Hansen, Haglöfs, Fjällräven med flere.

Der findes forskellige typer skijakker

Inden du vælger din herreskijakke, skal du overveje, hvilken skijakke der er bedst for dig. Der findes nemlig flere forskellige slags skijakker, og alt afhængig af, om du er til alpine skiaktiviteter, eller om du er til backcountry ski, kan du finde en skijakke, der matcher dit behov. Herunder gennemgår vi de forskellige typer af skijakker til mænd, så du nemmere kan finde ud af, hvilken en der passer dig.

Dunjakke

En dunjakke er en meget varm skijakke, der bedst egner sig til, hvis det er exceptionelt koldt og samtidig helt tørt i vejret. Det er blandt andet, fordi dun har en fantastisk god isoleringsevne og dermed let kan holde dig varm, uden at du selv skal arbejde for det. Samtidig mister dun deres gode isoleringsevne, hvis de bliver våde. En skijakke med dun er derfor ikke den ideelle løsning, hvis du giver den fuld gas på pisterne, eller hvis du risikerer at blive meget våd, mens du står på ski.

For finde ud af, hvor varm en skijakke med dun er, skal du kigge på det, der hedder fyldkraft. Kort fortalt kan man sige, at jo højere fyldkraften er, jo varmere er jakken. Skal du have en skijakke, der kan klare de helt kolde dage på pisterne, skal du se efter en fyldkraft på over 600.

Skal du være helt sikker på, at en skijakke med dun kan klare skituren, så er det en god idé at se efter, om jakken også er vandtæt. På den måde sikrer du dig, at dunjakken ikke mister sin isolerende evne, før du har nået bunden af pisten, fordi du er blevet gennemblødt.

Foret skijakke

En foret skijakke er lidt en all-round jakke. Så uanset om du er til off-pist eller alpint skiløb, så kan du finde en foret skijakke, der passer til dig. Det er denne type skijakke, der findes flest af, og den kan helt sikkert også betegnes som den klassiske herreskijakke.

En foret skijakke skal helst sidde nogenlunde tæt, så du får gavn af det varme for, men selvfølgelig ikke sidde så tæt, at du ikke kan bevæge dig frit, når du for eksempel drøner ned i en alpin slalom.

Med en foret skijakke er det også en god idé at se efter, om den er vandtæt. En god tommelfingerregel er, at hvis din skijakke har et vandsøjletryk på over 10.000 mm, så kan den sagtens klare en hel dag i lifterne og på pisterne. Vil du være klogere på vandsøjletryk, kan du læse mere i vores guide til vandsøjletryk i tøj.

Skaljakke

En skaljakke er ikke en klassisk skijakke, da den egentlig kun fungerer som en ydre skal, som navnet indikerer. En skaljakke kræver altså, at du har flere lag indenunder, der kan sørge for, at du holder varmen på en kold dag.

Dog har en skaljakke mange gode funktioner, der gør, at du kan bruge den som alpin skijakke eller blot almindelig skijakke. En skaljakke er nemlig vand- og vindtæt og sikrer samtidig en god åndbarhed, så du kan komme af med det sved og damp, som du oparbejder, når du er en aktiv skiløber.

Vi har en hel kategori med skaljakker af høj kvalitet, hvor du kan læse meget mere om, hvad en skaljakke er, og hvilken du skal vælge til dit behov.

Softshell

En softshell jakke er heller ikke en jakke, du oftest vil se til skiløb. Det er en meget blød jakke, der typisk ikke har så meget for og derfor heller ikke er egnet til de allerkoldeste dage, men til gengæld får du en meget fleksibel og blød herreskijakke, der giver dig maksimal mobilitet, så du kan give den gas med alpine skiaktiviteter, langrend, eller hvad du ellers har lyst til.

Skal du vælge skal- eller skijakke til herre?

Det kan være svært at vælge, hvilken type skijakke du gerne vil have. Står du på vippen mellem en skaljakke eller en skijakke til mænd, bør du igen se på, hvad dine behov er, så du kan finde den løsning, der passer til dig.

En skaljakke er typisk tynd, så du skal have mere tøj på indenunder, mens en foret herreskijakke er bedre isoleret, men måske ikke har ligeså meget at stå imod med i forhold til vind og regn. Skal- eller skijakke til herre kommer altså helt an på, om du har behov for god beskyttelse mod vind og regn og har mulighed for at klæde dig godt og varmt på under skijakken, eller om du er til en mere all-round herreskijakke med bedre isolering.

Brug 3-lagsprincippet, når du skal stå på ski

En skijakke kan sjældent stå alene, hvis du skal pakkes ordentligt ind, når du skal stå på ski. Uanset om du er til alpint skiløb, backcountry skiløb eller langrend, så vil du have en meget rarere oplevelse, hvis du har tænkt over din beklædning, inden du begiver dig ud af skihytten. Den nemmeste måde at klæde sig godt på er at tænke på 3-lagsprincippet, når du bygger din beklædning op.

Inderst skal du have et svedtransporterende lag, der sørger for at lede sveden væk fra kroppen, så du holdes tør. Det inderste lag isolerer, og du kan bruge enten uld eller syntetiske materialer. Se for eksempel vores store udvalg af skiundertøj til mænd for gode bud på det inderste lag.

Dernæst har du et mellemlag, som er det lag, der skal give mest varme. Det kan bestå af mange forskellige materialer, for eksempel fleece eller en tynd dunjakke.

Yderst har du selvfølgelig din herreskijakke, som skal holde vind og vand på afstand, afhængigt af hvilken form for skiløb, du er til.

3-lagsprincippet kan bruges til alt muligt andet end bare skiløb, og på vores blog kan du læse mere dybdegående om de forskellige lag, og hvordan du sætter din beklædning sammen lag for lag med 3-lagsprincippet.

Hvad skal du kigge efter i en skijakke til mænd?

Det allervigtigste, når du kigger efter en herreskijakke, er, at du finder en, der passer til den type skiløber, du er. Er du til langrend, skal du ikke kigge efter en skijakke til alpint skiløb, men det giver jo næsten sig selv. Der er dog nogle pejlemærker, du generelt kan holde øje med, og det kan hjælpe dig med at spore dig ind på, hvad der er den rette skijakke til dig.

Er du en mand, der godt kan lide off-pist/backcountry ski, så er vandtæthed en vigtig ting at kigge efter. Her kan du nemlig have behov for en skijakke, der kan holde dig tør i længere tid, især hvis du er ude fra morgen til aften. Tænk også på åndbarhed, og kig efter hvilken membran, der sidder i jakken. Gore-Tex® er for eksempel kendt for at være en effektiv og åndbar membran.

Er du en mand, der ofte fryser, eller ved du, at du skal stå på ski et sted, hvor det ofte blæser, kan vindtæthed være praktisk, da du ellers kan få det koldt, når du venter på liften, eller imens du står på ski.

Af mindre ting, der dog stadig kan være praktisk, kan du se på, om hvor mange lommer, der er, og om der for eksempel er en ekstra lomme til liftkort på ærmet. Er du glad for funktionalitet og bekvemmelighed, er dette en feature lige for dig!

En skijakke med en hætte, der kan justeres, giver dig optimal mulighed for at beskytte hovedet og halsen mod vind og sne. Mange af vores skijakker til mænd har hætter, der kan justeres på flere forskellige måder for maksimal komfort og funktionalitet.

Sidst men ikke mindst er et sneskørt også værd at kigge efter. En skijakke med sneskørt kan bedre holde sneen ude, så du ikke får sne ind under jakken og dermed bliver kold og våd på overkroppen. Et sneskørt er især godt, hvis du skal køre i puddersne.

Skijakker til mænd behøver ikke koste en formue

Vil du gerne have en fed skijakke, der ikke ruinerer dig fuldstændig, så kan du altid finde et godt tilbud på herreskijakker hos os. Brug filteret ”kun tilbud” i venstre kolonne, og så kan du hurtigt skabe dig et overblik over, hvilke skijakker der står til de skarpeste priser netop nu. Det behøver nemlig ikke koste en uges skiferie at få en ordentlig skijakke.