Outdoor bukser til herrer

225 Varer

Her finder du vandre- og outdoor bukser med varierende antal lommer og tekniske detaljer. Robuste, vindtætte og slidstærke bukser i vandtæt materiale

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price
Henter data...

per side
Sorter stigende

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price

Outdoor - og vandrebukser til herre

Skal dine nye vandrebukser til herrer være enkle og hverdagsagtige eller forsynet med masser af lommer og tekniske detaljer? Skal det være robuste og vindtætte bukser til fjeldet eller lette bukser, der tørrer hurtigt under varmere himmelstrøg? I alle vores outdoor bukser er der lagt vægt på funktionalitet, slidstyrke og pasform. De skal passe til det, du skal bruge dem til - og så skal de selvfølgelig sidde godt.

Bukser med sidelommer og gode detaljer

De mest hardcore vandre- og outdoorbukser fra f.eks. Pinewood, The North Face, Fjällräven og Haglöfs har et væld af detaljer, som man næsten kan fare vild i. Her kan du komme med på en hurtig tur rundt på et par bukser, så du har bedre forudsætninger for at beslutte dig for hvilken model, du skal købe næste gang, du skal købe friluftsbukser.

Vandrebukser skal ofte bruges i aktive relationer, og det er derfor vigtigt, at de har en velsiddende pasform, som følger dine bevægelser. Det kræver både, at man vælger den rette størrelse samt har mulighed for at justere pasformen i taljen ved hjælp af et bælte.

Vi tager dig igennem nogle af de mangle detaljer og funktioner, som vandrebukser ofte har, så du kan blive klogere på de enkelte funktioner og fordele.

Det er en fordel, at outdoor bukserne er fremstillet i et kraftigt materiale, der kan holde til lidt af hvert. Længere nede kan du læse mere om de enkelte materiale og blive klogere på, hvilke der er det rette valg for dig og dit behov. Bukserne kan være helt eller delvis i strækbare materialer, hvilket giver en fantastisk komfort, hvis du skal bevæge dig meget. Der kan være elastik i taljen, stræk på bag og knæ eller i hele buksen.

Der er ofte en form for forstærkning på knæene, enten et dobbelt lag stof eller et lag af en anden og stærkere type. Skal der mere til, er der også forstærket bag, og til de helt hårde hunde er der også forstærkning på indersiden af benene nederst. 

Knæene på vandrebukser, men også outdoor bukser og rejsebukser, er ofte syet lidt i facon, som bukserne passer bedre til et bøjet ben. Det indebærer, at stoffet ikke strammes så meget over knæet, når du går eller sidder.

Hvis der er lynlåse i siden af bukserne i de nederste 20-30 cm, er det nemt at tage bukserne eller de aflynede ben af og på uden at skulle til at tage sko eller støvler af også. Det gør det hele lidt nemmere, og det er ærgerligt at skulle ændre på en god støvlesnøring, bare fordi temperaturen har ændret sig.

Med lukkemekanisme nederst i benene, kan du lukke helt tæt til omkring støvlerne. På den måde kan hverken sne, kryb eller kravl finder ved op på steder, hvor de ikke hører hjemme. Er der lukning, vil der også tit være en krog til at sætte fast i snørebåndene, så bukserne ikke kravler op.

Kraftige bukser kan være nødvendigt, selv om det er varmt, hvis du f.eks. er på arbejde. Du kan også være ude i skiftende sol- og vindforhold, der kan få temperaturen til at ændre sig en del, også mange gange på en dag. Så er det rigtig rart, at du ikke behøver at skifte til shorts, men bare kan åbne et par ventilationslynlåse ved lårene.

I nogle af Fjällrävens outdoor bukser er der lommer på knæene til at putte knæpuder i - en fed detalje, hvis du er biolog, geolog eller arkæolog og hele tiden skal ned på jorden for at se på spændende fund.

Derudover har mange af vandre- og outdoor bukserne lommer til økser, knive, GPS'er, telefoner, kort, handsker, lakridser og penge - nogle bukser er nærmest en hel kommode med opbevaringsplads til alt muligt. Lommerne sidder bagpå, som almindelig stiklommer, hemmelige inderlommer eller lårlommer med klap, lynlås, bælg eller hvad producenten nu har fundet passende.


Ni bud på dine næste vandrebukser

Hvilket materiale skal du vælge?

Vandrebukser eller friluftsbukser til mænd skal naturligvis være syet i nogle materialer, der kan holde til at blive brugt. Hvis turen går til de varme lande, er det selvfølgelig en fordel, hvis bukserne er lette, kølige og hurtigttørrende, mens en tur til de laplandske fjelde stiller andre krave til både materialer og indretning - her er vandtætte bukser f.eks. ideelle.

Outdoor bukser til herrer skal helst være fremstillet i et let og blødt materiale, så du opnår en høj komfort. Derudover er det vigtigt, at materialet er slidstærkt og udstyret med praktiske lommer.

Bukserne i kunststoffer kan være enten i polyester eller nylon, måske iblandet en større eller mindre mængde Lycra® eller Elastan, så de bliver strækbare i en eller anden grad. Polyester er et let og meget anvendeligt til tøj, mens nylon, også kaldet polyamid, er stærkere end polyester i forhold til sin vægt. Det er også lidt dyrere, men til gengæld holder bukserne længere. Begge dele er syntetisk fremstillet og findes i et utal af variationer.

G-1000®, som bruges i et væld af de mange forskellige Fjällräven bukser, er et helt kapitel for sig. Kort fortalt er det en blanding af polyester af bomuld, som er usædvanlig slidstærk. Materialet blev oprindelig lavet til telte, men viste sig at være mere velegnet til bukser og jakker.

Hvordan skal vandrebukser sidde?

Det er vigtigt, at vandrebukserne sidder, så bevægeligheden og komforten opretholdes, idet vandrebukserne ofte skal bruges i aktive relationer. Det er derfor vigtigt, at dine outdoor bukser ikke sidder for tæt på kroppen, så din bevægelige ikke er optimal.

Foruden størrelsen er det også vigtigt at være opmærksom på, at der findes forskellige pasformer - du kan indenfor vandrebukser både vælge mellem curve og regular. Sørg for at vælge den pasform, der passer bedst til din kropstype, så bukserne sikrer en god komfort hele dagen. Hos Eventyrsport har vi både modeller til tykke lår, lange og korte ben.

Som en del af pasformen og komforten er det også vigtigt at vælge vandrebukser til herrer med den rette højde i taljen. Vandrebukser til mænd kan både fås som lavtaljede og højtaljede - vælg den højde, du har det bedst med, det har ikke nogen betydning for buksernes funktionalitet. Lavtaljede bukser måler mellem 17-20 cm fra skridtet til buksekanten, mens højtaljede bukser måler 23-26 cm.

Praktiske outdoor bukser med zip-off

Du kan få to eller ligefrem tre par bukser i stedet for et, hvis du køber outdoor bukser med zip-off bukser i benene. Det almindeligste er en enkelt over knæet, så du får lange bukser og shorts, men der findes også nogen med to lynlåse, så det både bliver til bukser, knæbukser og shorts.

Det er uhyre praktisk med denne facilitet, idet man så kun behøver at have et enkelt eller to par med sig i stedet for både den ene og den anden type. Det sparer vægt, plads og penge til indkøb samtidig med, at du får en meget fleksibel påklædning.

Benlængden kan besluttes ud fra temperaturen, men der er også visse steder, hvor shorts ikke er velset, og så er det bare på med benene, indtil der er fri bane til bare knæ igen.

Hvad er forskellen på vandre- og trekking bukser?

Der er som udgangspunkt ikke nogen forskel på trekking- og vandrebukser. Det er blot to ord for samme type bukser. Vandre- og trekking bukser er lavet til udelivet. De er designet til at følge dig i forskellige miljøer og uforudsigeligt vejr, som vi ofte oplever i Danmark.

Trekking bukser er designet til forskelligt terræn, hvilket betyder, at de fleste trekking bukser er fremstillet i et slidstærkt materiale, der både er vand- og vindafvisende - så skal du aldrig bekymre dig om vejret.

Er du stadig i tvivl om hvilke outdoor bukser, der er de rette til dig og dit behov? Så husk du altid er velkommen nede i en af vores butikker, hvor vi står klar til at hjælpe og rådgive dig.