Bukser

Her finder du herrebukser med og uden zip-off i mange tykkelser og med varierende antal lommer og tekniske detaljer. Rejse, vandring, fritid, udendørsarbejde - vi har altid bukser, der passer til formålet.

  per side
  Sorter stigende

  Herrebukser

  Skal dine nye herrebukser være enkle og hverdagsagtige eller forsynet med masser af lommer og tekniske detaljer? Skal det være robuste og vindtætte bukser til fjeldet eller lette bukser, der tørrer hurtigt under varmere himmelstrøg? I alle vores herrebukser er der lagt vægt på funktionalitet, slidstyrke og pasform. De skal passe til det, du skal bruge dem til - og så skal de selvfølgelig sidde godt.

   

  Materialer

  Herrebukser til udebrug skal naturligvis være syet i nogle materialer, der kan holde til at blive brugt. Hvis turen går til de varme lande, er det selvfølgelig en fordel, hvis bukserne er lette, kølige og hurtigttørrende, mens en tur til de laplandske fjelde stiller andre krave til både materialer og indretning.

   

  Bukserne i kunststoffer kan være enten i polyester eller nylon, måske iblandet en større eller mindre mængde Lycra® eller Elastan, så de bliver strækbare i en eller anden grad. Polyester et let og meget anvendeligt til tøj, mens nylon, også kaldet polyamid, er stærkere end polyester i forhold til sin vægt. Det er også lidt dyrere, men til gengæld holder bukserne længere. Begge dele er syntetisk fremstillet og findes i et utal af variationer.

   

  G-1000®, som bruges i et væld af de mange forskellige Fjällrävenbukser, er et helt kapitel for sig. Kort fortalt er det en blanding af polyester af bomuld, som er usædvanlig slidstærk. Materialet blev oprindelig lavet til telte, men viste sig at være mere velegnet til bukser og jakker. Du kan læse meget mere om G-1000® her.

   

  Detaljer på vandrebukser

  De aller mest hardcore vandre- og fjeldbukser fra f.eks. Fjällräven og Haglöfs har et væld af detaljer, som man næsten kan fare vild i. Her kan du komme med på en hurtig tur rundt på et par bukser, så du har bedre forudsætninger for at beslutte dig for hvilken model, du skal købe næste gang, du skal købe bukser til herrer.

   

  Stræk

  Bukserne kan være helt eller delvis i strækbare materialer, hvilket giver en fantastisk komfort, hvis du skal bevæge dig meget. Der kan være elastik i taljen, stræk på bag og knæ eller i hele buksen.

   

  Forstærkninger

  Der er ofte en form for forstærkning på knæene, enten et dobbelt lag stof eller  et lag af en anden og stærkere type. Skal der mere til, er der også forstærket bag, og til de helt hårde hunde er der også forstærkning på indersiden af benene nederst. 

  Formsyede knæ

  Knæene på vandrebukser, men også fritidsbukser og rejsebukser, er ofte syet lidt i facon, som bukserne passer bedre til et bøjet ben. Det indebærer, at stoffet ikke strammes så meget over knæet, når du går eller sidder.

   

  Støvlelynlåse

  Hvis der er lynlåse i siden af bukserne i de nederste 20-30 cm, er det nemt at tage bukserne eller de aflynede ben af og på uden at skulle til at tage sko eller støvler af også. Det gør det hele lidt nemmere, og det er ærgerligt at skulle ændre på en god støvlesnøring, bare fordi temperaturen har ændret sig.

   

  Benlukning

  Hvis der er en eller anden form for lukkemekanisme nederst i benene, kan du lukke helt tæt til om støvlerne. På den måde kan hverken sne, kryb eller kravl finder ved op på steder, hvor de ikke hører hjemme. Er der lukning, vil der også tit være en krog til at sætte fast i snørebåndene, så bukserne ikke kravler op.

   

  Ventilationslynlåse

  Kraftige bukser kan være nødvendigt, selv om det er varmt, hvis du f.eks. er på arbejde. Du kan også være ude i skiftende sol- og vindforhold, der kan få temperaturen til at ændre sig en del, også mange gange på en dag. Så er det rigtig rart, at du ikke behøver at skifte til shorts, men bare kan åbne et par ventilationlynlåse ved lårene.

   

  Knæpuder

  I visse af Fjällrävens fjeldbukser er der lommer på knæene til at putte knæpuder i - en fed detalje, hvis du er biolog, geolog eller arkæolog og hele tiden skal ned på jorden for at se på spændende fund.

   

  Lommer

  Lommer til økser, knive, GPS'er, telefoner, kort, handsker, lakridser og penge - nogle herrebukser er nærmest en hel kommode med opbevaringsplads til alt muligt. Lommerne sidder bagpå, som almindelig stiklommer, hemmelige inderlommer eller lårlommer med klap, lynlås, bælg eller hvad producenten nu har fundet passende.

   

  Zip-off

  Du kan få to eller ligefrem tre par bukser i stedet for et, hvis du køber herrebukser med lynlåse i benene. Det almindeligste er en enkelt over knæet, så du får lange bukser og shorts, men der findes også nogen med to lynlåse, så det både bliver til bukser, knæbukser og shorts. Det er uhyre praktisk med denne facilitet, idet man så kun behøver at have et enkelt eller to par med sig i stedet for både den ene og den anden type. Det sparer vægt, plads og penge til indkøb samtidig med, at du får en meget fleksibel påklædning.

  Benlængden kan besluttes ud fra temperaturen, men der er også visse steder, hvor shorts ikke er velset, og så er det bare på med benene, indtil der er fri bane til bare knæ igen.

   

  Mærker og tilbud

  I Eventyrsport finder du et kæmpe udvalg af rejsebukser, fritidsbukser, outdoorbukser, vandrebukser, zipoff bukser og bukser velegnet til jagt og fisketure. De kommer i høj grad fra de to svenske mærker Fjällräven og Haglöfs, men vi har også modeller fra The North Face, Vaude, Tierra og 66°North.

  Med så mange modeller i sortimentet, vil du altid kunne finde et eller flere gode tilbud på herrebukser.


  Se også:

  Knickers og kneepants herrer

  Shorts herrer

  Livremme og seler herrer

  Skjorter herrer