Store rygsække (over 50 liter)

Her finder du fores udvalg af store rygsække til rejse, vandring og ekspedition. Vi har størrelser fra ca. 50-100 liter, og de kommer fra f.eks. Haglöfs, Osprey, Fjällräven og Deuter.

 

per side
Sorter stigende

Store rygsække til vandring og rejse

En rygsæk til vandring, ekspedition og rejse skal være funktionel men først og fremmest sidde godt - og rigtigt!

 

Når du skal ud og investere i en ny rygsæk, er der flere ting, du skal være opmærksom på. Først og fremmest skal du overveje, hvad du skal bruge rygsækken til. Skal du på trekkingtur i Asien, eller er den blot til dagligdags brug i Danmark? Når du er klar til at købe rygsækken, skal du kigge efter ting som pasform, ryglængde og hoftebæltets bæreevne mv. Overvej også materialevalg, adgang og evt. hvor meget, du vil investere - er du begynder eller erfaren? Hvis du er i tvivl, er det altid en god ide at komme ned i en af vores butikker, hvor vi altid har eksperter i rygsække og alt andet friluftsudstyr.

 

En rygsæk rummer fra ca. 50 liter og opefter, og de fleste er forsynet med bæresystemer, der kan håndtere op til 25-30 kg oppakning. Eventyrsport forhandler et stort udvalg af lækre rygsække fra populære mærker som Deuter, Osprey, Haglöfs og Fjällräven, og du finder som oftest et godt tilbud på webshoppen.

Turrygsække og vandrerygsække

Komfort i rygsækkens bæresystem er afgørende. Selerne er i berøring med din krop al den tid, du bærer rygsækken, så de skal passe perfekt! De skal være brede og polstrede med et skum, der er hård nok til at bære den vægt, du kan finde på at putte i sækken. Jo blødere skum, jo hurtigere klapper de sammen. Formen skal være sådan, at de hverken skraber på hals, skuldre eller bryster.

 

Hoftebæltet er den allervigtigste del af vandrerygsækken, så her må du ikke gå på kompromis. Bæltet bærer nemlig langt den største del af vægten og overfører den til kroppen. Det skal være kraftigt og med et stærkt skum, ellers holder det ikke i længden. Det, der føles blødt og behagelig i starten, er oftest for klejnt i det lange løb. Visse bælter kan formes vha. varme. Bælter til kvinder er anderledes vinklede end dem til mænd.

 

Faciliteter

Der er så mange faciliteter i store rygsække, at det vil føre for vidt at gennemgå dem alle her, men vi tager lige et par stykker.

Adgang

Der er altid adgang fra toppen til en vandrerygsæk. Der er som regel en eller anden form for snefang, og måske kan låget justeres i højden, så det er muligt at justere rumfanget på rygsækken eller f.eks. have et liggeunderlag liggende på tværs. Det bliver mere og mere almindeligt, at der også er adgang fra fronten, så det er nemt at komme til indholdet. De bedre rygsække vil have en aflastning af lynlåsen, som ellers vil være et meget belastet punkt.

Kompression

Dette er et punkt, mange glemmer at ofre tanker på, men det er ret væsentligt. Hvis din rygsæk ikke er helt fuld, vil den føles slasket og ukontrollabel. Hvis du komprimerer den, så indholdet og hele rygsækken fylder så lidt som muligt, har du meget mere kontrol over den. Læsset skal sidde så tæt på ryggen som muligt, tænk bare på Kraft gange Arm, som du måske husker fra fysiktimerne.

Soveposerum

Hvis rygsækken kan deles op på midten, siges den at have et soveposerum. Der refereres til det nederste rum, som kan tilgås separat udefra. Tjek, at der er plads til din sovepose, og at den overhovedet kan komme ind. Der findes smarte løsninger på brede åbninger, som gør det nemmere.

Sidelommer

Sidelommer bruges til f.eks. drikkeflasker, men de kan også være holdere for telt- eller fiskestænger, som så også sidder under kompressionsremmen længere oppe. De avancerede modeller har flere indgange, smarte stropper til åbning og andre finurligheder.

Andet

Så er der jo frontlommer, løkker og stropper til forskelligt udstyr, lommer på bæreseler og hoftebælte, lommer til drikkesystemer osv. Det er alt sammen supersmart og praktisk, men alfa og omega er stadig, at rygsækken passer dig!

 

Rejserygsække

Disse typer har som regel et spinklere bæresystem, idet de ikke er beregnet til at gå med i mange timer, men f.eks. mellem forskellige transportmidler og overnatningssteder. De har typisk en stor frontåbning, så de mere eller mindre kan fungere som en kuffert. De kan have faciliteter til at gemme bæresystemet væk ved flytransport - en genial detalje -, og de kan ligefrem have hjul og bærehåndtag, så det rent faktisk er 3-i-1-tasker.

 

Tilbehør

Husk et regnovertræk til din rygsæk (hvis det ikke følger med, hvilket er tilfældet på nogle modeller), så indholdet ikke bliver vådt undervejs. Alternativet er at pakke vandtæt - men du kan også gøre begge dele for en sikkerheds skyld. Og hvis din rygsæk skal med fly eller anden transport, så overvej en transportpose eller flightbag.

 

 

Osprey-rygsække

En af markedets stærkeste og mest innovative producenter af kvalitetsrygsække med meget høj kvalitet, bærekomfort og funktionalitet, er Osprey. Her får du bl.a. mulighed for at forme det vigtige hoftebælte med varme på flere modeller. Mange af Ospreys rygsække er prisvindere og det er ikke uden grund, for her får du rygsække ud over det sædvanlige. Men vi fører også rygsække fra Haglöfs, Vaude, Fjällräven og Deuter - også her er kvalitet og funktionalitet i højsædet.

 

 

Se også:

Daypacks
Rulletasker
Regnslag og tilbehør
Vandtæt opbevaring