Store rygsække (over 50 liter)

Her finder du fores udvalg af store rygsække til rejse, vandring og ekspedition. Vi har størrelser fra ca. 50-100 liter, og de kommer fra f.eks. Haglöfs, Osprey, Fjällräven og Deuter.

 

per side
Sorter stigende

Store rygsække til vandring og rejse

Er du på udkig efter en rygsæk til vandring, til ekspeditionen eller til rejsen skal du være opmærksom på flere forskellige ting: rygsækken skal selvfølgelig være funktionel, men først og fremmest skal den sidde godt - og rigtigt!

 

Først og fremmest skal du overveje, hvad du skal bruge rygsækken til. Skal du på trekkingtur i Asien eller er den blot til dagligdagsbrug i Danmark? Når du har afklaret det, er du klar til at købe rygsækken. Her skal du huske at kigge efter ting som pasform, ryglængde og hoftebæltets bæreevne mv. Du bør også overveje materialevalg, hvordan man får adgang til rygsækkens indhold og evt. hvor meget, du vil investere. Om du er begynder eller erfaren kan også spille ind. Hvis du er i tvivl, er det altid en god idé at komme ned i en af vores butikker, hvor vi altid har eksperter i rygsække, samt en masse andet friluftsudstyr, og som kan hjælpe dig med lige præcis dine udfordringer.

En rygsæk, i denne kategori, rummer fra ca. 50 liter og opefter, og de fleste er forsynet med bæresystemer, der kan håndtere op til 25-30 kg. oppakning. Eventyrsport forhandler et stort udvalg af lækre rygsække fra populære mærker som Deuter, Osprey, Haglöfs og Fjällräven, og du finder som oftest et godt tilbud på webshoppen.


Turrygsække og vandrerygsække

Komfort i rygsækkens bæresystem er afgørende for dig, når rygsækken ikke skal være en større belastning end højst nødvendigt. F.eks. er selerne i berøring med din krop al den tid, du bærer rygsækken, så de skal passe perfekt! De skal være brede og polstrede med et skum, der er hård nok til at bære den vægt, du kan finde på at putte i sækken. Jo blødere skum, jo hurtigere klapper de sammen. Formen skal være sådan, at de hverken skraber på hals, skuldre eller bryster. Derfor vil rygsække til kvinder f.eks. have en anden vinkling på skulderstropperne, da der her, som oftest, skal være plads til en barm.

 

Hoftebæltet er den allervigtigste del af vandrerygsækken, så her må du ikke gå på kompromis. Bæltet bærer nemlig langt den største del af vægten og overfører den til din krop. Det skal være kraftigt og med et stærkt skum, ellers holder det ikke i længden. Det, der føles blødt og behageligt i starten, er oftest det der ikke holder, i det lange løb. Visse bælter kan formes vha. varme og dermed komme til at passe endnu bedre til dine hofter. Hoftebælter til kvinder er anderledes vinklede end dem til mænd, da kvinder typisk har lidt bredere og rundere hofter end mænd. Det hele afhænger dog af din kropsbygning, og det kan sagtens være at en kvinderygsæk passer dig bedst, selvom du er en mand, og omvendt.

 

Rygsækkens egenskaber

Store rygsække har en masse forskellige egenskaber og teknikaliteter, så her kan du blive helt skarp på en håndfuld af dem:

Adgang til rygsækken

Der er altid adgang fra toppen, til en vandrerygsæk. Der er som regel en eller anden form for snefang, og måske kan du justere låget i højden, så det er muligt at justere rumfanget på rygsækken eller f.eks. have et liggeunderlag liggende på tværs. Det bliver mere og mere almindeligt, at du også har adgang fra fronten, så det er nemt at komme til indholdet, i din rygsæk.

Kompression

Dette er et punkt, du med fordel kan have i baghovedet når du kigger på rygsæk, for det kan være ret væsentligt for dit valg. Hvis rygsækken ikke er helt fuld, vil den føles slasket og ukontrollabel, og det er irriterende på en ellers dejlig tur. Hvis du komprimerer den, så indholdet og hele rygsækken fylder så lidt som muligt, har du meget mere kontrol over den og den vil føles mere rar at have på. Vægten skal sidde så tæt på ryggen som muligt, for husk at jo tættere vægten er på din core, jo nemmere vil den være at bære.

Soveposerum

Hvis rygsækken kan deles op i flere rum – typisk et stort og et lille – så siges den at have et soveposerum. Der refereres til det nederste rum, som du kan tilgå separat udefra. Tjek, at der er plads til din sovepose, og undersøg også, om rummet bliver alt for stort til din sovepose – spildplads er nemlig aldrig rart.

Lommer

Sidelommer kan du bruge til f.eks. drikkeflasker, men de kan også være holdere for telt- eller fiskestænger, som så også sidder under kompressionsremmen længere oppe. De avancerede modeller har flere indgange, smarte stropper til åbning og andre finurligheder. Derudover vil rygsækken som oftest have en lomme i toplåget, som du kan have de småting i, som du hurtigt skal kunne komme til. Derudover har nogle af vores modeller en frontlomme, som vil være ideel til at have din regnjakke i, så du hurtigt kan komme til den, såfremt du bliver overrasket af en byge.

Andet

Så er der jo løkker og stropper til forskelligt udstyr, lommer på bæreseler og hoftebælte, lommer til drikkesystemer osv. Det er alt sammen supersmart og praktisk, men alfa og omega er stadig, at rygsækken passer dig perfekt!

 

Rejserygsække

Disse typer rygsække har som regel et spinklere bæresystem, idet de ikke er beregnet til at du skal gå med dem i mange timer, men f.eks. bruge dem mellem forskellige transportmidler og overnatningssteder. De har typisk en stor frontåbning, så du mere eller mindre kan bruge dem som en kuffert. De kan have faciliteter til at gemme bæresystemet væk ved flytransport – en ganske smart detalje – og de kan ligefrem have hjul og bærehåndtag, så det rent faktisk er 3-i-1-tasker.

 

Tilbehør

Husk også at overveje, om du har behov for et regnovertræk til din rygsæk (hvis det ikke følger med, hvilket er tilfældet på nogle modeller), så indholdet ikke bliver vådt undervejs. Alternativet er at pakke vandtæt - men du kan også gøre begge dele for en sikkerheds skyld. Og hvis din rygsæk skal med fly eller anden transport, så overvej en transportpose eller flightbag, så du er sikker på at rygsækken ikke går i stykker under transporten.

 

Osprey-rygsække

En af markedets stærkeste og mest innovative producenter af kvalitetsrygsække med meget høj kvalitet, bærekomfort og funktionalitet, er Osprey. Her får du bl.a. mulighed for at forme det vigtige hoftebælte med varme på flere modeller. Mange af Ospreys rygsække er prisvindere og det er ikke uden grund, for her får du rygsække ud over det sædvanlige. Hvis du ikke finder noget her, som passer til dig, så frygt ej! Vi fører nemlig også rygsække fra Haglöfs, Fjällräven, The North Face og Deuter - også her er kvalitet og funktionalitet i højsædet.

  

Se også:

Daypacks
Rulletasker
Regnslag og tilbehør
Vandtæt opbevaring