Green Comfort | Slow fashion

Henter data...
< Forrige artikel Næste artikel >
Green Comfort | Slow fashion
Inspiration
15 November 2023

Green Comfort | Slow fashion

Lærke Sol Kappel Andersen - Eventyrsport Skribent


Skrevet af Lærke Sol Kappel Andersen

- Vild med klatring, vandring og fasthiking


Det danske mærke Green Comfort laver kvalitets fodtøj og arbejder samtidig for at styrke lokalsamfundene i Nepal. Læs mere om mærket i denne artikel, hvor vi dykker ned i Green Comforts produktion og sociale initiativer.

I Eventyrsport fører vi de varme uld hjemmesko fra Green Comfort, der udemærker sig både i kvalitet og ved sit arbejde med social bæredygtighed i produktionen, nemlig WOOL by Green Comfort. Du kan her læse mere om produktionen og filtningen af hjemmeskoene, samt Green Comforts arbejde med sociale tiltag i lokalsamfundet i Nepal.

Produktion og filtning

Produktionen af Green Comforts uldsko foregår i Nepal, hvor lokale filtere, hovedsageligt kvinder, står for fremstillingen af hjemmeskoene, der er lavet i 100% uld. Uld er nemlig et naturmateriale, der besidder flere kvaliteter, såsom dets isoleringsevne, temperaturregulering, naturlige antibakterielle egenskaber, komfort og åndbarhed. 

Green Comfort har desuden forsynet deres sko med den unikke EnergySole™, der tilsætter en høj grad af støddæmpning til produktet. Futterne fås desuden i modeller med to forskellige såler - en ruskindssål beregnet primært til indendørsbrug, og en gummisål, der også egner sig til udendørsbrug.

Ved produktionen, der foregår uden brug af kemikalier og syntetiske stoffer, filtes ulden i sæbevand for at bevare det naturlige indhold af lanolin. Dette medfører, at ulden ikke kradser, og det gør den samtidig nemmere at holde ren. Denne type filtning har også en anden fordel, nemlig at skoen er filtet i ét stykke, og den eneste syning derfor er den, der holder sålen på plads. Dette gør, at risikoen for vabler formindskes, og komforten er i top.

Hos Green Comfort mener de, at kvalitet taget tid. En filter kan lave ca. 2-3 par sko om dagen, hvilket går godt i tråd med brandets ambition om at lave "Slow fahion", der hylder kvalitet og ansvarlig produktion. Dette betyder også, at hjemmeskoene fra Green Comfort kan være din følgesvend i mange år. Samtidig minimeres klimabelastningen ved at hive den samme tidsløse sko frem igen og igen, fremfor at købe nyt efter skiftende trends. Ansvarligheden i produktionen og stoltheden over produktet ses ligeledes ved, at hvert par hjemmesko er forsynet med filterens initialer, således at du kan se, hvem der har lavet dine sko.

Se, hvordan uldfutterne går fra filt til færdigt produkt i Nepal i videoen herunder.

Sociale initiativer

Udover at lave lækre uldfutter, arbejder Green Comfort samtidig for at forbedre forholdene i lokalsamfundet i Nepal, hvor de har deres produktion. Deres engagement og ønske om at bidrage til en højere grad af social bæredygtighed ses blandt andet gennem deres økonomiske støtte til at arbejdernes børn kan komme i skole. Derudover udbyder Green Comfort også gratis engelsk undervisning til de kvinder, der arbejder som filtere.

Green Comforts produktion overholder de 11 grundlæggende principper for Fairtrade, hvilket involverer omtanke for både mennesker og miljø, herunder fair løn og transparens. Deres produktion beskæftiger over 100 personer i Nepal, herunder en del kvinder, der ellers er prægede af en sæson-bestemt branche, hvilket skaber et ustabilt indkomstgrundlag. Dette løser Green Comfort ved i stedet at lægge ordrer spredt udover hele året, og derved skabe fast arbejde og indkomst for arbejderne.

Bliv inspireret, og se mere på vores webshop:

Inspiration
Posted: November 15, 2023
Forfatter: Lærke Sol Kappel Andersen