Bær med omtanke: 5 hverdagstasker med miljøvenlige tiltag

Henter data...
< Forrige artikel Næste artikel >
Bær med omtanke: 5 hverdagstasker med miljøvenlige tiltag
Råd og vejledning
22 August 2022

Bær med omtanke: 5 hverdagstasker med miljøvenlige tiltag

Det kan være sin sag at købe mere bæredygtige produkter. Udvalget er stort, og der er en del udtryk og begreber, der hver især fortæller, hvordan et produkt er mere bæredygtigt. Her skærer vi igennem begreberne og giver dig 5 bud på hverdagstasker med miljøvenlige tiltag.

Vi har gjort det nemt og samlet 5 forskellige hverdagstasker, der alle er skabt med omtanke for miljøet. For at gøre det endnu nemmere, har vi endda rangeret dem fra størst til mindst, så du kan finde din nye mere bæredygtige hverdagsmakker i en fart.

Careful-Choice-logo-negativ

Brug Careful Choice-mærket, hvis du vil shoppe mere miljøvenligt

Når du handler her på siden eller i vores butikker, kan du holde øje med det grønne Careful Choice-logo. Logoet finder du på produkter som har en bæredygtighedscertificering og/eller er lavet af mere bæredygtige materialer. Du kan læse mere om kriterierne for Careful Choice i linket (åbner i et nyt vindue). 

Skal du bruge en skuldertaske, en håndtaske og en rygsæk? Så får du det hele med Totepack no. 1. 3-i-1-tasken har et rumfang på omkring 14 liter. Der er en lynlås i toppen, så tingene bliver i tasken. Tasken er uddstyret med et stort hovedrum, men glem alt om at stå og rode efter nøgler, telefonen eller andre småting. Der er nemlig en lille lomme på indersiden med plads til de vigtige små sager, du vil have med på farten. På ydersiden af tasken finder du også en lomme. Skulderremmene er i tekstil, og du kan selvfølgelig regulere på dem, så de sidder godt, uanset om du skal have tasken på ryggen eller eller over skulderen.

Er 14 liter lige i overkanten? Så findes Totepack No. 1 også en lidt mindre udgave, der kan rumme 10 liter. 

Miljøvenlige tiltag

Tasken er lavet i G-1000® Heavy-Duty Eco. G-1000® Heavy-Duty er en ekstra slidstærk udgave af Fjällräven stærke G-1000®-materiale. Stoffet er imprægneret med Greenland Wax, så det er holdbart og vandafvisende. G-1000® Heavy-Duty Eco er et mere miljøvenligt alternativ, som er lavet af genanvendt polyester og økologisk bomuld. 

Med Haglöfs Tight-modellerne er komfort og funktionalitet i højsædet. Haglöfs Tight er – måske ikke så overraskende – designet til at sidde tæt på ryggen. Den har et ergonomisk formet rygpanel, anatomisk formede bæreseler og justerbare remme om bryst og talje. Tight L kan rumme 25 liter.

Er du vild med Haglöfs flotte Tight-modeller, kan du vælge mellem flere størrelser og forskellige farvekombinationer. 
 Du kan finde alle rygsække og tasker fra Haglöfs lige her.

Miljøvenlige tiltag

Bluesign

Bluesign-mærket er din garanti for, at produktet er skabt med omtanke for miljøet og under ordentlige arbejdsforhold. Der er fem principper:

1) Mere bæredygtig udnyttelse af energi og råvarer
2) Ansvar for mennesker og miljø
3) Mindre vandudledning
4) Mindre luftforurening
5) Forbedring af arbejdsforhold

Du kan læse mere om Bluesign-mærket i artiklen her (åbner i et nyt vindue).

PFC-fri imprægnering

PFC er forkortelsen or flourcarbon. Det er blandt andet blevet brugt til imprægnering af produkter for at gøre dem vand- og smudsafvisende. PFC har dog vist sig at have en række utilsigtede bivirkninger for mennesker, dyr og natur. Tasken fra Haglöfs har altså fået en vandafvisende belægning, som ikke indeholder flourcarbon.


Genanvendt polyester

Produktionen af nye materialer er årsagen til en del CO2-udledning. Derfor har Haglöfs valgt genanvendt polyester til Tight-rygsækken og mange andre produkter, fordi det nedsætter behovet for at producere nyt. 42% af al polyester, Haglöfs anvender, har i 2021 været genanvendt.

Rygsækken kan du både bruge til hverdage på farten og friluftsliv. Rygsækken har plads til 28 liter, som du kan bære ved hjælp af brede, polstrede seler med brystrem og hoftebælte. Hoftebæltet kan du tage af, hvis du ikke skal bruge det. Rygsækken har et toplåg i stedet for den traditionelle lynlås. Rygsækken kan voksbehandles med Greenland Wax, men der er også et indbygget regnoverslag, så tasken er optimalt beskyttet mod elementerne.

Miljøvenlige tiltag

Rygsækken er lavet i en mere miljøvenlig version af Fjällrävens G-1000, nemlig G1000 HeavyDuty Eco, som består af genanvendt polyester og økologisk bomuld.

Osprey Talon 33 er en teknisk rygsæk, som er skabt til ture med fart på. Tasken er designet til at være åndbar, let og komfortabel. Det er blandt andet takket være bæresystemet AirScape, Det giver dig en justerbar ryglængde og ventilationskanaler i rygpanelet, så tasken kan sidde tæt til ryggen og samtidig være åndbar. Der er brede seler, justerbar brystrem og polstret hoftebælte. 

I Talon 33 er der masser af lommer; både på hoftebæltet, på ydersiden, på bæreselerne og i toplåget. Derudover får du her også en foret lomme på ydersiden, så du kan beskytte dine solbriller og elektronik.

Tasken har også et væld af gode detaljer: nøgleholder, holder til vandrestave, nødfløjte, stopper til drikkeslange og holder til cykellygte.

Miljøvenlige tiltag

Bluesign-mærket

Bluesign-mærket er din garanti for, at produktet er skabt med omtanke for miljøet og under ordentlige arbejdsforhold. Der er fem principper:

1) Mere bæredygtig udnyttelse af energi og råvarer
2) Ansvar for mennesker og miljø
3) Mindre vandudledning
4) Mindre luftforurening
5) Forbedring af arbejdsforhold

Du kan læse mere om Bluesign-mærket i artiklen her (åbner i et nyt vindue).


Genanvendt nylon

Tasken er lavet af genanvendt nylon. 

PFC-fri 

PFC er forkortelsen or flourcarbon. Det er blandt andet blevet brugt til imprægnering af produkter for at gøre dem vand- og smudsafvisende. PFC har dog vist sig at have en række utilsigtede bivirkninger for mennesker, dyr og natur. Tasken fra Osprey har altså fået en vandafvisende belægning, som ikke indeholder flourcarbon.

Er sport en stor del af din hverdag, eller har du mange rejsedage, så kan Transporter Duffel være en god løsning. Tasken rummer hele 40 liter, så der rigtig god plads. Det er en taske, der kan klare lidt af hvert; den er robust med kraftige bærehåndtåg, gode rygssækseler og brystrem. Overfladen er vandafvisende, og som en ekstra detalje har den et vindue til ID-kort, så du nemt kan komme videre fra A til B.

Miljøvenlige tiltag

Genanvendt polyester

Tasken er lavet i genanvendt polyester. Genanvendelsen af materialer betyder naturligvis, at man undgår at skulle producere mere end højst nødvendigt.

TPU-coating

TPU er et holdbart materiale, der ikke bukker under for hverken UV-stråler, høje temperaturer eller fugt. Det betyder, at man med TPU får en taske, som man kan have glæde af i lang tid.

Råd og vejledning
Posted: August 22, 2022
Forfatter: Eventyrsport Blogger