Snør vandrestøvlerne | 4 skønne vandreruter i Esbjerg og omegn

< Forrige artikel Næste artikel >
Snør vandrestøvlerne | 4 skønne vandreruter i Esbjerg og omegn
Inspiration
17 August 2022

Snør vandrestøvlerne | 4 skønne vandreruter i Esbjerg og omegn

Eventyrsport Esbjerg flytter! Den 10. september åbner vi dørene til en helt ny butik med masser af udstyr til både outdoor og løb. 

Selvfølgelig skal eventyret have endnu mere plads i det vestjyske. I området omkring Esbjerg myldrer det med enestående natur, der kalder på et besøg. Her får du et lille udpluk af de mange, naturskønne vandreruter, du kan opleve i området. 

Vi glæder os til at invitere jer ind i den nye butik. 

Nysø, Varde

En lille sø, som giver dig mulighed for en hurtig tur i det fri. Området omkring Nysø er også en oplagt destination til en hyggelig dag udenfor, hvor både små vandrere og firebenede vandremakkere kan være med. 

Søren rundt er ca 1,5 km, anlagt med grussti, og derfor kan selv de mindste naturelskere være med. Når du har gået søen rundt, er der rig mulighed for at tage en dukkert i det rene vand og svømme sig en lille tur eller slappe af ved den anlagte sandstrand. Har du din hund med, er der også en lille sø ved siden af, hvor hunde må boltre sig i vandet.

Ved Nysø findes der en Shelterplads. Der er tre sheltere: Mælkehatten, Støvbolden og Kantarellen, som ligger samlet i en lille lysning. Der er mulighed for at booke dem enkeltvis via comevisit.dk. I samme område finder du også bålhuset Karl Johan, borde/bænkesæt, legeplads, vand og toilet.

Nys_24_

Esbjergs grønne hjerte

Vandreruten er 5 km og begynder i Vognsbølsparken på en fri parkeringsplads.

Ved parkeringspladsen er der en vandpost ved det udendørs fitnessanlæg, så du nemt kan fylde vand op inden afgang.  Ruten går igennem det hyggelige vogsnbølparken langs en fantastisk å.

Derefter går ruten igennem sanatorieskoven. Sanatorieskoven er lukket og tætbevokset og giver en lidt ”urskovsagtig" fornemmelse. Ruten forsætter igennem dyrehaven og videre igennem strandskoven og bunkerstien.

Esbjergs_gr_nne_hjerte2

Mennesket ved havet

Gå en tur langs vandet - nyd udsigten over Vadehavet og bliv klog på områdets spændende historie. Prøv den Historiske Rute med start ved enten Sædding Strand eller Mennesket ved havet. Langs den 3,5 km lange rute kan du selvfølgelig nyde udsigten, men du kan nu også blive klogere på områdets historie.

Vil du gerne have turen forlænget, kan du med fordel fortsætte langs vandkanten mod Hjerting, hvor det er dejligt at slutte turen af med en lækker is fra Stryhns.

Mennesket_ved_havet_version_2

Vrøgum Plantage 

I Vrøgum Plantage kan du vandre en tur på 9,5 km. Her er det klassisk, kuperet klitplantage - men med et lille twist eller to. Til forskel fra andre klitplantager i området, vandrer du her både grantræer og løvtræer. På ruten kommer du også forbi en gammel pansergrav, som er et levn fra 2. Verdenskrig. 

Ruten er afmærket, så det er nemt at finde rundt uden at have telefonen op af lommen.

Det er ikke kun os til fods, der synes, at plantagen er et rart sted at være. Havørnene er også glade for området. Derfor har Naturstyrelsen markeret et areal, hvor man skal være opmærksom på kun at færdes på stier og veje. Og i ynglesæsonen fra 1. februar til 31. juli er området afspærret, så ørnene får ro.   

Vrøngum plantage ligger i Krondyrreservatet, hvor du har hele ni plantager at vælge imellem.

AdobeStock_332908295

Tag på vestjysk vandretur med os

Det er lige uden for Esbjerg - ved Skallingen og Ho Bugt - at du kan komme med til Nordisk EventyrHike Sydvestjylland. Her får du en vandretur i klitterne, skovene, ved det flade vadehav og den høje himmel.  

Modsat de andre ruter her på siden, er ruten ikke afmærket. I stedet får I en Roadbook, der guider jer rundt på ruten og giver jer information om de steder, I vandrer. 

Rigtig god tur!

Inspiration
Posted: August 17, 2022
Categories: Vandring
Forfatter: Eventyrsport Blogger