Bluesign®

Henter data...
< Forrige artikel Næste artikel >
Bluesign®
Inspiration
04 April 2018

Bluesign®

Naturen er et regulært skatkammer af smukke og fascinerende planter og dyr, og så er naturen ikke mindst stedet for mindeværdige oplevelser. Derfor skal vi selvfølgelig passe godt på naturen - også når der laves og købes tøj. Læs her om det miljøbesparende certificeringssystem, Bluesign®.

Som forbrugere efterspørger vi i stigende grad mere bæredygtige og miljøbevidste produkter, hvor vi ved, hvilke betingelser produkterne er fremstillet under. Bluesign® er din garanti for, at omtanke for miljøet er tænkt ind i fremstillingen af produkter.

Når et produkt er mærket bluesign®, går omtanke for klimaet og ordentligt arbejdsmiljø hånd i hånd. Så du er sikker på, at der både er taget hensyn til natur og mennesker.


Bluesign®-systemet er den mest strikse miljøstandard på markedet. Leverandører og producenter af tekstiler og andet materiale til brug i bl.a. outdoorindustrien, kan frivilligt tilmelde sig bluesign® og dermed blive hjulpet til at producere mere bæredygtigt i overensstemmelse med markedets højeste standard.

Bluesign® hjælper eksempelvis outdoorbrands med at overvåge hele produktionsprocessen af deres produkter; fra udvinding af råmaterialer, til bearbejdning af tekstiler og frem til det færdige produkt. Det betyder, at bluesign® holder øje med, om der bliver brugt unødige kemikalier, der kan skade naturen i produktionen og i bearbejdningen af de tekstiler, som anvendes i deres produkter. Foruden dette overvåger bluesign® også producenternes håndtering af vand, deres energiforbrug, luftforurening, arbejdsforhold for medarbejdere m.m.

Bluesign

Bluesign® er målrettet arbejde med klima og arbejdsmiljø, og bluesign®-partnerne forpligter sig til kontinuerligt at arbejde med forbedring af disse områder. Det sikrer, at de er på dupperne hele tiden, så de kan gøre det endnu bedre i morgen.

Bluesign® - De fem principper


 En mere bæredygtig udnyttelse af energi og råvarer

Producenterne skal arbejde for at optimere brugen af ressourcer i produktionen. Der skal så at siges bruges så få ressourcer som muligt.                                                                                                                                                                                  

ansvar for mennesker

 Ansvar for mennesker og miljø

Produkterne skal være af høj kvalitet og fri for sundhedsskadelige stoffer. Produktets fremstilling skal foregå på så bæredygtig vis som muligt.

Naturlig cirkulation

 Mindre vandudledning

Der stilles krav til brug af vand i produktionen af tekstiler. Producenterne skal anvende miljøbevidste komponenter i videst muligt omfang og samtidigt rense spildevandet, der ledes tilbage i vandcyklussen.

Luftforurening

 Mindre luftforurening for bedre klima

Producenterne skal udlede mindre CO2. Der sættes klare og strikse retningslinjer for, hvilke kemikalier og materialer, der (ikke) må anvendes i produktionen. På den måde gør bluesign® det nemmere for virksomheder at træffe miljøbevidste valg.

Den luft, der udledes, skal desuden renses og genbruges i produktionen.

Arbejdsmiljø

 Forbedring af arbejdsforhold

Producenterne skal leve op til nogle klare standarder for sikkerhed. Der stilles derfor krav til, hvordan medarbejderne må omgås kemikalier, støv og forurening på arbejdspladsen m.m. 

Bluesign® udbyder desuden obligatoriske kurser til alle deres samarbejdspartnere i håndtering af farlige og miljøskadelige kemikalier og materialer.


 

Hvad er et bluesign®-produkt?

Hvis en producent lever op til ovenstående principper, kan denne opnå et bluesign®-label på sit produkt. Et sådant produkt består af 90% bluesign®-certificerede materialer. Herudover skal minimum 30% af produktets accessories, f.eks. lynlåse og knapper, være bluesign®-godkendte.

Alle skal arbejde for projektet

Bluesign®-principperne stiller meget høje krav. Det betyder også, at man ikke kan omstille fremstillingsprocessen fra den ene dag til den anden. Det kræver langsigtet planlægning og opfølgning for at sikre, at alle led arbejder sammen.

Se alt med bluesign®

I Eventyrsports sortiment finder du bl.a. bluesign®-produkter blandt følgende mærker: Haglöfs, The North Face, Isbjörn, Helly Hansen, Sherpa, Black Diamond og Deuter.

Herunder har vi samlet bluesign®-produkter til både damer, herrer og børn. Det gør det let for dig at finde beklædning produceret med omtanke for miljøet til hele familien.

Inspiration
Posted: April 04, 2018
Forfatter: Eventyrsport Blogger