9 stykker grej til den våde tur

Henter data...
< Forrige artikel Næste artikel >
9 stykker grej til den våde tur
Råd og vejledning
14 February 2023

9 stykker grej til den våde tur

Det er desværre ikke alle ture, hvor solen blot skinner og skinner, og der ikke er en sky på himlen. Tager du på tur, hvor du frygter eller forventer regn, så er det vigtigt, at du er forberedt. For er du forberedt, kan du stadig få en god oplevelse, selvom det skulle regne. Vi kigger her på grej, der er godt, hvis skal på tur i områder, der har det med at blive våde.

Tager man på ture, hvor der er risiko for regn, er det vigtigt at have forberedt sig hjemmefra. Selvom du har den rette beklædning på, er det stadig vigtigt at pakke dine ting således at vandet ikke kan gøre skade på dem, samt at have det rigtige lejr-setup.

 

Der er masser af udstyr, man kan investere i, som er med til at holde grejet tørt på vandreturen, cykelturen eller kanoturen. Her er ni stykker uundværligt grej til den våde tur:

#1 Regnslaget til rygsækken

En rygsæk er sjældent vandtæt i sig selv, og det er derfor vigtigt, at du har et regnslag til din rygsæk. Mange rygsække kommer med et regnslag, når du køber dem, men gør de ikke, så køb et i løssalg. Det sikrer, at vand ikke siver gennem din rygsæk, og at alt det, du bærer på, ikke bliver vådt og, i værste tilfælde, ødelagt.

#2 Drybags

_DSC4750

Selv med et regnslag på rygsækken, kan man ikke være forsigtig nok. Det er derfor en glimrende idé at pakke udstyr, der absolut ikke må blive vådt, i drybags. Drybags er pakkeposer i vandtætte materialer, og pakker du i dem, har det samtidig den fordel, at de er med til at holde dit udstyr organiseret. Du kan for eksempel pakke både elektronik, samt din sovepose og tøj til lejren i drybags. Så du er sikker på at få en tør og varm søvn, og have noget tørt tøj at tage på.

#3 Vandtæt cover til mobilen

Mobiltelefoner og vand er svorne fjender, så køb et vandtæt cover til din mobil. Det sikrer, at mobilen ikke bliver våd, og at du kan bruge den, selvom det regner. Hvis du bruger din telefon til navigation, er dette især vigtigt. Nogle vandtætte poser kommer i sæt, hvor du kan bruge de øvrige poser til at opbevare ting som pandelampe og Powerbank.

#4 Vandtæt cover til kortet

Eco_PROOF_I4A0562

Bliver dit kort vådt, kan det gå i opløsning, men det kan du forhindre med et vandtæt cover. De fås i forskellige former og formater, men mange af dem kommer med en snor, så du kan hænge kortet om halsen og kigge på det, selvom det plasker ned. En anden løsning er selvfølgelig et vandtæt kort, hvis du kan få fingrene i sådan et over det område, du udforsker. 

 

#5 Bålstarter-kit

Det er altid dejligt med et bål, når man kommer i lejr, og det er bestemt ikke mindre dejligt, hvis du er blevet våd og måske en smule kold i løbet af dagen. Det kan derfor være en god idé at pakke et bålstarter-kit i rygsækken, hvor du har noget godt at tænde op med, som for eksempel en gang savsmuld med et højt indhold harpiks i en dåse. Kittet skal også gerne indeholde noget, du kan tænde ild med, selvom det er vådt. Her er et strygestål glimrende. Du kan også bruge en stormlighter eller en æske vandtætte tændstikker.

#6 Tarp til lejren 

_DSC4452

En tarp er et stykke vandtæt sejl. Det kan bruges til mange ting; blandt andet at spænde ud, så man har et tørt sted at opholde sig, hvis det regner, når man holder pause eller i lejren om aftenen. Du kan dermed spænde din tarp op først, og herefter i ro og mag få styr på resten af udstyret eller teltet, uden at det bliver sjaskvådt inden du overhovedet har sat det op.

#7 Det rigtige telt

Forventer eller frygter man regnvejr på turen, er det en god ide at medbringe et telt, der har en stor apsis. Der vil ofte være tale om tunneltelte. Med en stor apsis har du mulighed for at opbevare dit udstyr, og du kan bruge apsis til madlavning og ophold i ly fra regnen. God plads i teltet er desuden en fordel i fugtigt vejr, da du ikke så nemt støder imod teltdugen, og dermed bliver våd. Derudover er det selvfølgeligt vigtigt, at dit telt har et tilstrækkeligt vandsøjletryk. Sørg desuden for, at stramme alle baduner mm., så teltdugen er stram og derved leder vandet mest muligt væk.

Læs også:

Guide: Hvilket telt skal du købe?

#8 Footprint til teltet

_DSC4035

Et footprint er en ekstra bund, der lægges under dit telt og beskytter inderteltet mod fugt fra jorden, således at det ikke kan trænge igennem. En anden væsentlig fordel er, at det beskytter teltbunden mod slid fra f.eks. småsten.

#9 Fibersoveposen

Er der stor risiko for regn på turen, så er det en god idé at pakke en fibersovepose i stedet for en dunsovepose. Fibersoveposer isolerer nemlig, selvom de bliver våde, mens dun klapper sammen, og dermed mister sine isolerende egenskaber. Derfor vil en fibersovepose noget bedre kunne tåle at blive våd fremfor en dunsovepose, der kan risikere at gå i stykker. 

Herunder finde du links til relevant udstyr:

Læs også:

Hold dig tør på tur

Råd og vejledning
Posted: February 14, 2023
Forfatter: Opdag Verden