Regnslag/ponchoer

Her kan du finde ponchoer/regnslag. Vi har gode modeller til cykel- og vandrebrug og nogen, der kan det hele. En god løsning, hvis du ikke gider at trække i regntøj - hurtig lige at trække over hovedet.

  per side
  Sorter stigende

  Regnslagets oprindelse

  Ponchoen er en almindelig beklædningsgenstand i Sydamerika, for eksempel Andesbjergene, Chile og Peru. Ponchoen er i sin oprindelige form, blot et tæppe med et hul i midten, man tager over hovedet, og er ofte udstyret med et hættelignende stykke stof, der bruges til beskyttelse af hovedet. Funktionen er at holde kroppen varm, og er tæppet eller stoffet gjort vandtæt, kan det også bruges som regnslag.

   

  I 1850’erne tog det amerikanske militær også ponchoen til sig. Man coatede stoffet med latex, og gjorde det på den måde vandtæt.

   

  Under den amerikanske borgerkrig (1861-1865) udviklede militæret regnslag beklædt med indisk gummi. Det ydede beskyttelse mod regn, og kunne også bruges som liggeunderlag, når soldaterne skulle hvile sig.

   

  Under 1. Verdenskrig tog den franske marine regnslaget til sig. Man foretrak det fremfor regntøj, der ikke kunne holde rygsække og anden oppakning tørt. 2. Verdenskrig bød på en forbedring af den traditionelle poncho, idet stoffet blev gjort lettere og stærkere.

   

  I dag fås regnslaget i åndbare versioner, og bruges blandt andet af jægere, campister og redningsfolk.

   

  Regnslag/Ponco

  Poncho eller regnslag, kald det, hvad du har lyst til. De er under alle omstændigheder et alternativ til regntøj og foretrækkes af en del cyklister og vandrere, der ikke gider at trække i fuld regntøjsbeklædning, når der kommer en byge. 

  Visse modeller er designet til cykelbrug med indvendige stropper til hænderne og effektive reflekser, mens andre har plads til en større eller mindre rygsæk. Eventyrsports ponchoer kommer f.eks. fra Vaude, Fjällräven og Active Leisure.

   

  Regnslag i smarte farver

  Vi har regnslag i forskellige farver. Du kan vælge en tidløs grå og den evigt populære olivengrønne, men vil du have mere knald på farverne, kan du også vælge mellem blå, rød og limefarvet.

   

  Billige regnslag

  Vi har billige regnslag/ponchoer, der kan pakkes i sin egen lomme. De fylder ikke meget og er let at have lige ved hånden, når regnen pludselig vælter ned.

   

   

  Se også:

  Regnjakker

  Regnbukser

  Regnovertræk