1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price
Henter data...

per side
Sorter stigende

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price

Find de perfekte løbebukser eller tights

Hvis løbeturen skal være god, skal tøjet sidde korrekt, så der ikke er noget, der føles forkert eller skarver på lårene. Der findes heldigvis et stort udvalg af løbebukser – både de løstsiddende og de tætsiddende, så der er bestemt også et par, der passer til dig og dine behov.

Selvom de ofte kaldes tights eller løbebukser, så er det værd at huske på, at de kan bruges til alle former for sport og aktiviteter eller bare til en søndag på sofaen, hvor tøjet skal være behageligt.

Her hos Eventyrsport finder du løbebukser og tights fra brands som Fusion, Kari Traa, Craft, Newline og mange flere.

Hvilke løbebukser skal du vælge?

Udvalget er stort, og det kan være svært at finde rundt i alle mulighederne. Men inden du går ud og køber et par løbebukser eller tights fra et af dine yndlingsbrands, er der et par ting, du bør overveje, så du ender med dette rette valg for dig.

Du kan f.eks. stille dig selv følgende spørgsmål, for at skærpe dine muligheder

 • Skal de være løst- eller tætsiddende?
 • Hvad skal du bruge bukserne til?
 • Hvilken længde ønsker du?
 • Skal de være høj- eller lavtaljet?
 • Skal de være med eller uden lommer?

De løstsiddende bukser går ofte under navnet løbebukser, mens de tætsiddende kaldes tights. Det er ikke alle, der kan lide tætsiddende bukser og ved nogle former for sport, er det mest behageligt med løstsiddende bukser, så intet strammer eller skarver.

Fordelene ved tights er, at de sidder tæt, støtter kroppen og giver en god bevægelsesfrihed, og mange vil mene, at de er en uundværlig del af garderoben. Tights er ideelle til løb og træning, hvor bukserne skal blive siddende, mens du bevæger sig i høj eller lav fart.

Hvor stramme skal løbetights være? 

Hvis du vælger tights, så er det vigtigt at vælge den rette pasform, så de hverken sidder for løse eller for stramme, men det korte svar er: løbetights skal være stramme. De skal sidde helt tæt til benene, uden dog at stramme så meget at det er ubehageligt. Grunden til at de skal sidde stramt er, at der ikke er noget løst stof der generer og dasker ind mod hinanden eller benene, når du løber eller er aktiv.

Skal du have korte eller lange løbebukser?

Løber du mest om sommeren og i de varmere måneder, kan løbeshorts være den rette løsning for dig. Er du ikke til shorts, findes der løbebukser i mange andre længder. De mest populære længder er korte tights, der går lige under knæet, 7/8 tights der stopper over anklen, og så er der selvfølgelig de klassiske lange bukser og tights, som dækker hele benet og går ned til anklerne.

De korte løbebukser, der går til lige under knæet, kan være perfekte til foråret og sommeren, hvor vejret er lunt, og du gerne vil have noget luft til benene, mens de længere løbebukser og tights er ideelle til de køligere måneder, da de dækker og beskytter hele benet mod vind og vejr.

De lange tights kan naturligvis også bruges om foråret og sommeren, hvis man bedst kan lide at løbe i lange bukser. Tights findes både i tynde og tykke varianter. Nogle er tynde og åndbare, mens andre er tykkere og beskytter bedre mod vind og kulde.

Højtaljet eller lavtaljet løbebukser?

Om du skal vælge lav- eller højtaljet løbebukser og tights er en smagssag. Det afhænger af, hvad du bedst kan lide, og hvilken pasform du har. Hvis du skal bruge bukserne til løb, kan det være en god ide at vælge nogle løbebukser med elastik i taljen og en høj talje, så de holder alt på plads.   

Skal de være med eller uden lommer?

Kan du godt lide at have dine nøgler eller din mobil lige ved hånden, så er det en god ide at vælge løbebukser eller tights med lommer. Mange tights har en lomme bagpå ved taljen, hvor der er plads til dine nøgler, men du kan også finde tights og løbebukser med større sidelommer med plads til din mobil.

Hvis du vælger løstsiddende løbebukser, kan det være træls med for tunge ting i lommerne under løb, da de vil klaske ind på lårene.

Køb løbebukser online eller i en af vores butikker

Kan du bedst lide at købe tøj, når du kan mærke det i hånden og prøve det på med det samme, er du altid velkommen i en af vores butikker med løbesortiment, hvor vores personale står klar med en hjælpende hånd og kyndig vejledning, så du når hjem med de rette bukser og er klar til din næste løbetur med det samme.

Kan du bedre lide at sidde hjemme og shoppe online, så er du landet det rette sted. Ovenfor ser du hele vores udvalg af løbebukser og tights til både damer og herrer. Husk vi har fri fragt, 365 dages retur og prisgaranti, så er du i tvivl om størrelsen eller pasformen, kan du klikke et par stykker hjem og finde de rette løbebukser hjemme foran spejlet i trygge omgivelser.