Fodtøj

1128 Varer

Her finder du vores kæmpe udvalg af fodtøj; sko, vinterstøvler, løbesko, sandaler, klip-klapper, vandresko, vandrestøvler! Du finder fodtøj, som er ventileret til sommerbrug eller vandtæt og varmt til vinter.

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price
Henter data...

per side
Sorter stigende

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price

Fodtøjets betydning for dagens gang

Uden godt fodtøj kommer du ikke særligt langt i din gøren og laden. Vores fødder er meget kompliceret opbygget og både kan og skal holde til millioner af skridt. Er dine fødder ikke fra naturens hånd helt perfekt opbygget, kan de have brug for mere eller mindre hjælp, hvis du skal gå meget, f.eks. på en vandretur eller en storbyferie. En tung rygsæk giver naturligvis øget belastning, og går du ydermere i ujævnt terræn, er der stor risiko for forstuvede ankler. Sommer og strand kalder naturligvis på en helt anden type fodtøj, men Eventyrsport er leveringsdygtig i alle typer.

 

Pasform

Pasformen er en meget væsentlig faktor, især, når der er tale om fodtøjet til vandreturen. Her nytter det altså ikke at gå på kompromis. Som begynder kan man sagtens anvende lånt udstyr, men fodtøjet skal passe perfekt til netop dine fødder. Er de brede eller smalle, med høj eller lav vrist og svang? Fodtøjet skal prøves med de rigtige sokker i, og skal du går med rygsæk, skal du også have sådan en på - med fyld -, når du prøver støvler.

 

Sandaler og klip-klappere

Eventyrsport forhandler mange typer sandaler. Modellerne uden spænder - også kaldet klip-klappere - er velegnede til ture på stranden eller hyggelig slentren langs havnepromenader på charterferier. Klip-klappere er hurtige at tage på og af, og derudover har dine fødder en bevægelsesfrihed, der næsten ikke kan slås af noget andet fodtøj.

 

De kraftigere sandaltyper har som regel justerbare remme og giver dine fødder luft samtidig med en fornem komfort, og man kan virkelig gå i mange timer i denne type sandaler. De fleste modeller tåler at bruges i vand, så de kan bruges til kano- og kajakroning, som vade-fodtøj på vandreturen og til alt muligt andet.

 

Eventyrsports sandaler kommer hovedsagelig fra Teva, Keen, Merrell, Haglöfs og ECCO. De forskellige mærker har ret forskellig pasform og stil.

 

Sko

Eventyrsports udvalg af sko spænder fra bløde og komfortable hverdagssko til kraftige, tekniske sko til vandrebrug. Til hverdag er det skønt med en blød og komfortabel sko, men hvis man skal ud og vandre, bliver man ret hurtigt træt i fødderne, hvis sålerne er meget bløde. Den lidt stive sko, som i første omgang føles stiv og ubehagelig, bliver pludselig din bedste ven, idet den aflaster fødderne meget. Visse typer - de såkaldte approachsko - er designet sådan, at de både kan bruges til vandring og let klatring. Du kan også finde modeller, der er designet til løb i terrænet, men ikke traditionelle løbesko.

 

I Eventyrsport finder du sko i høj kvalitet fra mærker som ECCO, Haglöfs, Hanwag, Keen, La Sportiva, Merrell, Salomon, Teva og Viking.

 

Støvler

På hylderne hos Eventyrsport finder du både gummistøvler, bløde modestøvler, varme vinterstøvler og kraftige vandrestøvler. Modestøvlerne kommer f.eks. fra Merrell, og her er lagt meget vægt på udseendet.

 

Vores varme vinterstøvler er som regel med vandtæt og åndbar membran som f.eks. Gore-Tex® eller KEEN.DRY, og en del af dem har isolering i både sål og overdel. Ydersålerne er designet specielt til vinterbrug.

 

Vandrestøvlerne er et kapitel for sig. De findes i forskellige stivheder, og som tommelfingerregel kan man sige, at jo større oppakning og vanskeligere terræn, du ska vandre i, jo stivere og højere støvle skal du bruge. Skal du på let trekking, kan en lav og forholdsvis blød støvle gøre det, medmindre du har svage ankler. Er der tale om to uger på fjeldet med telt og køkken, er en robust støvle at foretrække. Om du vil have vandrestøvler med eller uden membran er i høj grad en smagssag.

 

Støvlerne kommer fra Viking, ECCO, Hanwag, Keen, Merrell, Haglöfs m.fl.

 

Tilbehør fodtøj

Når du nu køber noget godt fodtøj i Eventyrsport, skal du ikke snyde dig selv for et eller flere par sokker, der passer til det eventyr, du er på vej ud på. Uld og kunststof er velegnet til både hverdag og vandring, og vi har alle tykkelser. Inder- og ydersokker er meget brugt til vandring, her kan du lave den kombination, der passer dig bedst. Vores sokker kommer især fra Icebreaker og Smartwool.

 

Dit fodtøj skal naturligvis vedligeholdes, og det gælder også sko og støvler med membraner. Bliver de ikke imprægneret, fungerer membranen ikke ordentligt. Vi har et bredt udvalg af plejeprodukter fra Granger's.