Få naturen ind i din madlavning | 5 bøger til sanketur, bål og Trangia

Henter data...
< Forrige artikel Næste artikel >
Få naturen ind i din madlavning | 5 bøger til sanketur, bål og Trangia
Råd og vejledning
14 July 2022

Få naturen ind i din madlavning | 5 bøger til sanketur, bål og Trangia

Frederik Thurøe - Eventyrsport Skribent


Skrevet af Frederik Thurøe

Vandrer, langrendsløber og soldat – elsker at sove under åben himmel! 


Sommetider vil man bare gerne læse noget, som ikke er på en skærm. Det er afslappende, og du er sikker på, at dine oplysninger ikke går tabt, eller pludselig forsvinder, fordi batteriet går ud. Her får du fem bøger om madlavning, som er små nok til, at de kan komme med på tur.

Madbøger og kogebøger er jo nogle af de vigtigste kilder til inspiration – uanset om du skal samle ingredienserne, lave mad over bål eller på stormkøkken. Derfor bliver du her præsenteret for et udsnit af vores sortiment: to bålbøger, en bog med opskrifter til dit stormkøkken og en bog om at sanke ingredienser til din madlavning.

Sank: Spis af naturens køkkenhave

Julie A. Swane & Johanne S. Bjørndahl

At sanke betyder at samle. Og det er lige præcis hvad denne bog vil have dig til. Naturen rummer nemlig en enormt stor mulighed for at samle ingredienser til lige præcis din mad. Det strækker sig over bl.a. svampe og bær, men også urter og andre planter.

I denne bog får du beskrivelser og billeder af omkring 70 almindelige spiselige planter i Danmark – så du ved hvad du skal kigge efter – og indeholder også ca. 80 opskrifter på, hvordan du kan tilberede din lækre indsamling. Altså kan du bruge denne bog, uanset om du er mester til at sanke eller om du aldrig har prøvet det før.

Vilde svampe

Niki Sjölund

I ”Vilde Svampe” får du en guide til svampe fra jord til bord. Bogen er god ven at have med i tasken, når du tager ud på jagt efter svampe, hvor du kan bruge den som opslagsværk. Bogen indeholder en guide til 45 af forfatterens favoritsvampe. Du kan læse, hvor svampene typisk gemmer sig – og så kan du trygt og sikkert få de rigtige svampe med hjem, for bogen beskriver naturligvis også svampenes kendetegn og almindelige forvekslinger. Når du kommer hjem med din høst, kan du bruge bogen som guide til, hvordan du bedst renser, tilbereder og opbevarer dem.

Brændende kærlighed

Jakob Nusbaum

Denne bog er både til dig, som aldrig har lavet mad over bål, og så til dig der gør det hver dag – og til alle derimellem. Forfatter Jakob Nusbaum mener at bålmad blot handler om at komme ud i naturen, med dem man holder af, og derfor har han skrevet denne bog.

Den er fyldt med lækre bålopskrifter, men også med en masse gode tips og tricks til, hvordan du kommer bedst i gang med dit bål.

Grøn bålmad

Nicolai Tram & Eva Tram

Her har vi fat i noget så usædvanligt som en vegetarisk bålkogebog. Her i bogen får du over 50 vegetariske opskrifter, som er helt perfekte at lave over bål. Opskrifterne varierer i sværhedsgrad – bl.a. kan du lære at lave den subtile ret ”grillede asparges hollandaise” eller den helt klassiske ”chili sin carne”, som er en perfekt simreret. Men du kan også lære at lave vildere og mere ukendte retter, som f.eks. ”kålroe bagt i ler” eller ”helstegt ananas”.

Bogen er altså rigtig god til dig, som vil prøve nogle andre opskrifter, end dem du plejer at lave over bålet – uanset hvem du skal lave det med.

Stormkøkkenet

Jesper Rais

Bogen er fyldt med opskrifter, som du kan lave på dit stormkøkken – dit Trangia. Det er helt perfekt til dig, som ikke vil eller har mulighed for at medbringe bålgryder, og derfor ikke kan lave mad over bål.

Men ligesom at du kan bruge de her opskrifter på vandreturen, når du gerne vil spise noget andet end din frysetørrede aftensmad, så kan opskrifterne også bruges til en hyggelig aften med familien i skoven. De der dage, hvor du bare trænger til at komme ud i naturen.

Råd og vejledning
Posted: July 14, 2022
Forfatter: Eventyrsport Blogger