2 nye vandreruter i Wales

Henter data...
< Forrige artikel Næste artikel >
2 nye vandreruter i Wales
Inspiration
01 December 2019

2 nye vandreruter i Wales

Lille Wales byder på stor natur, og snører man støvlerne, er der formidable vandreruter at begive sig ud på. Faktisk er der kommet et par nye ruter til, som allerede ligner fremtidige klassikere: En markeret langdistancerute med nem adgang og en endnu længere bjergrig sti, der endelig er blevet officiel, 50 år efter den blev udtænkt.

 

Heart of Wales Line Trail

Togruten Heart of Wales Railway Line er en klassisk rejse gennem de walisiske landskaber, hvor man som passager tøffer gennem idylliske landskaber mellem Crewe/Shrewsbury og Swansea/Cardiff.  

Den nye, markerede langdistancevandrerute, Heart of Wales Line Trail, bugter og slynger sig i løbet af 225 kilometer gennem de samme landskaber, og da stien lægger vejen forbi de 29 togstationer, toget stopper i på strækningen, er det nemt og ligetil at arrangere transport til og fra ruten.

Det er en kæmpe fordel, som gør logistikken væsentligt nemmere og giver glimrende muligheder for kun at vandre dele af ruten. Eller for at udvælge sig favoritstrækninger til fods og tage tog mellem dem. På den måde kan man enten bruge en uge eller to på at vandre hele ruten – eller tage en kortere tur.

Ude på ruten kan man suge lidt walisisk kultur til sig og overnatte på Bed & Breakfasts og tanke op på mad og eventuelt en fyraftensøl på de lokale pubber. 

Du kan læse mere om ruten og finde detaljerede beskrivelser af de enkelte etaper på www.heartofwaleslinetrail.co.uk.

 

The Cambrian Way

Denne 450 kilometer lange vandresti blev allerede udtænkt for et halvt århundrede siden, men det er først i 2019, at den endelig er blevet en officiel én af slagsen. Og det bringer en ikke helt ubetydelig detalje med sig: vandreruten bliver nu markeret med skilte og dermed nemmere at følge. 

The Cambrian Way er en særdeles bjergrig rute, der slynger sig fra Cardiff længst mod syd til Conwy i nord. Ruten går gennem en række af Wales’ mest berømmede bjergområder, og man tramper på stierne i for eksempel Black Mountains, Brecon Beacons og Snowdon. 

Vandrer man hele ruten, skal man i alt have 22.500 højdemeter i benene. Det er trods alt en sjat.  

Det var bjergvandreren Tony Drake, der for 50 år siden var ophavsmand til ruten. Han døde i 2012, men i sit testamente efterlod han en sum penge til Ramblers Cymru, så organisationen kunne få markeret ruten og åbne den op for flere folk med hang til det bjergrige Wales. 

Efter at have fået lavet de nødvendige aftaler med blandt andet nationalparker, byråd og private landejere er det nu lykkedes Ramblers Cymru officielt at få anerkendt ruten. 

Det betyder, at de nu er i gang med at markere hele ruten; et arbejde, de regner med, vil være fuldført i løbet af 2020.  

Du kan læse mere om The Cambrian Way på www.cambrianway.org.uk

Relevante links:

Vandrestøvler
Rygsække 
Vandrestave 

Inspiration
Posted: December 01, 2019
Forfatter: Opdag Verden