Kompasser og kortlommer

Her finder du vores udvalg af traditionelle kompasser, så du ikke bliver væk på dine eventyr. Vi har både helt enkle og mere avancerede kompasser. Du finder også kortlommer, så dine kort ikke bliver våde. 

  per side
  Sorter stigende

  Find vej med et godt kompas

  Skal du sikre dig, at du ikke farer vild på vandrestierne, så er et kompas vejen frem.

  Tag et kig i vores udvalg her på siden, hvor du finder kompasser i høj kvalitet. Du finder et kompas til både den lette vandretur og til de større eventyr ud i det fri.

  Ud i naturen – uden at fare vild

  Når du er ude på vandrestierne, besøger fjerne hjørner af verden, løber orienteringsløb eller kaster dig over andre gode udendørseventyr, så er det alfa og omega, at du kan finde vej. Her er et kompas en uundværlig følgesvend!

  I vores sortiment af kompasser finder du flere forskellige modeller. Der er således udgaver med kun en nordpil, men vi har også mere avancerede kompasser, bl.a. modeller som f.eks. indeholder lineal, hældningsmåler og deklinationsjustering.

  Flere af vores kompasser kan bruges i mørke, da de har selvlysende detaljer.

  Her på siden finder du også kortlommer, så du kan beskytte landkortet mod vand og sne. Det skulle jo helst holde hele turen igennem.

  Deklination

  Mange kompasser har en deklinationsskala inde i kapslen, og hvis din pejling skal være helt korrekt, er det vigtigt, at denne er indstillet rigtigt.

  Et kompas viser den magnetiske nordpol, men der er forskel på den magnetiske nordpol og den geografiske nordpol.

  Den magnetiske nordpol ændrer sig hvert år med 0,1-0,2°, mens den geografiske variation er langt større. I en almanak kan du finde deklinationen. Er denne positiv, betyder det, at kompasnålen peger øst for den geografiske nordpol og omvendt.

   

  Se også:

  Førstehjælp 

  Vandtæt opbevaring

  Powerbanks, solcellepaneler og andet elektronik