Brændere og grill

27 Varer

Vi har et godt udvalg af gasbrændere og spritbrændere samt Trangia-sæt til outdoor ccoking. Vores gasbrændere er pålidelige og i høj kvalitet - med lav vægt -, fra mærker som Trangia, Primus og Robens.

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price
Henter data...

per side
Sorter stigende

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price

BRÆNDERE OG GRILL

Mad er brændstof til os mennesker og selvsagt en nødvendighed på en tur og til hverdag, derfor er et ordentligt og pålideligt køkken væsentligt. Der findes forskellige typer alt efter behov. Er vægten alpha og omega, eller er det brændstoftypen, kapaciteten, eller noget helt fjerde, der er vigtigst for dig? Går turen til stranden med vennerne, så tag en sammenklappelig grill med! 

 

Hvad skal jeg vælge?

Der spiller flere faktorer ind, når man skal vælge sin brænder. Først om fremmest skal man overveje, hvilke type brændstof, man vil bruge, idet der er stor forskel på tilgængelighed, pris og brændværdi på de forskellige typer:

 

Spritbrænder

Den klassiske Trangia, som de fleste kender, er en spritbrænder. Sprit er billigt og nemt at få fat på, i hvert fald så længe du rejser i Norden. Brændværdien er dog ikke så høj, og det betyder, at der forbruges en hel del, så skal du på længere ture, hvor du ikke får mulighed for at fylde depoterne op undervejs, skal der slæbes en hel del med i bagagen. Til gengæld er det utrolig nemt og sikkert at bruge, så selv de helt unge eventyrere kan være med til at lave mad her. Til alle Trangia kan der tilkøbes både gas- og multifuelbrændere, så du kan skifte ud afhængigt at formålet.

 

Gasbrænder

Gas har en noget højere brændværdi end sprit og er derfor at foretrække på de længere ture. Den er samtidig nem at skaffe de fleste steder i verden, men det kan dog være en fordel at medbringe en adaptor, da der kan være forskel på gasdåserne. Gas soder ikke så meget ved forbrænding, og rengøringen af gryder og pander mindskes derfor væsentligt sammenlignet med alle andre former for brændstof. Tilgengæld er gas dyrere, og ved lavere temperaturer bliver gas flydende, det kan derfor være nødvendigt at varme gasdåsen op i soveposen eller under trøjen inden brug. Ved ekstreme temperaturer er det nødvendigt at bruge en multifuelbrænder i stedet for.

 

Multifuelbrænder

Som navnet indikerer, kan multifuelbrænderen forbruge mange forskellige former for brændstoffer, alt fra lampeolie til benzin, diesel og sågar flybrændstof, og den er derfor perfekt til brug i hele verden, da du altid har mulighed for at skaffe brændstof. Det største ulempe ved multifuelbrænderen er, at den kræver lidt mere arbejde, da du skal pumpe brændstoffet over på gasform, men effekten er høj, så når der er tændt op, er der hurtigt kogt vand. Multifuelbrænderen fungerer rigtig godt også ved lav temperatur og tryk og er derfor særdeles velegnet til helårsbrug, ekspeditionsbrug og bjergbestigning. 

 

Se også:

Brændstof mv.

Kogesæt og gryder

Mad og drikke

Tilbehør