Indkøbskurv 0

Regnbukser

Her finder du vandtætte bukser til voksne og børn. Vi har tekniske bukser med masser af detaljer og slidstyrke og de billigere modeller, som er fine til hverdag. Bukserne har typisk åndbare membraner eller coatings som f.eks. Gore-Tex®, Hydratic® og Proof™.

Pris
Mærke
Køn
Farve
Kun tilbud
Vis outlet
Kun nyheder
Størrelse
20 40 60 80 100 Alle
  1. 1
  2. 2
20 40 60 80 100 Alle
  1. 1
  2. 2

Valg af regnbukser

Når du skal vælge dine nye regnbukser er det en god idé at gøre sig klart, hvad behovet er. En kortere cykeltur i hverdagen stiller ikke samme krav til udstyret som flere ugers vandring på fjeldet.

 

Vandtæthed

Materialer kan være mere eller mindre vandtætte. Vandtætheden måles vha. vandsøjletryk, som opgives i milimeter. Jo højere tal, jo mere vandtæt. Regntøj skal helst et stykke over 2.000 mm, og jo mere, man skal sidde eller ligge på knæ, jo højere skal tallet være. En Gore-Tex®-membran ligger på 28.000 mm.

 

Åndbarhed

Åndbarhed - eller evnen til at lade vanddamp passere - er et væsentligt element i kvalitetsregntøj. Det hjælper ikke ret meget, at stoffet er fuldstændig vandtæt, hvis du bliver plaskvåd af sved i stedet. Åndbarheden varierer utrolig meget, og det er en svær størrelse at sammenligne. Som tommelfingerregel kan man dog godt tillade sig at gå ud fra, at man får nogenlunde, hvad man betaler for.

For at åndbarheden skal fungere optimalt, skal det yderst lag stof i jakken være godt imprægneret, så regnen holdes væk fra membranen. Når der så bliver mere fugtigt på indersiden af bukserne, begynder fugten at trænge ud gennem stoffet. Hvis der er lige så vådt på ydersiden, sker der ingenting. Så jakken skal være ren og imprægneret, så kører det. Vask gerne jakken et par gange om året, hvis du bruger den meget.

 

Membran/coating

En membran er groft sagt et stykke stof, der er vandtæt fra den ene side og tillader en større eller mindre mængde vanddamp at passere fra den anden. De mest kendte er Gore-Tex®, Gore-Tex® Active Shell, Gore-Tex® Pro og eVent®, som du finder i masser af tøj og fodtøj hos Eventyrsport.

En lidt billigere løsninger er en coating, som kan sammenlignes med et lag maling, der sprøjtes på tøjet. Det har samme egenskaber som membranen, men er knap så slidstærkt. Eksempler på coating er Proof™ fra Haglöfs og Hydratic® fra Fjällräven.

 

Se også

Regnjakker

Regnsæt

Regnovertræk