Tights

64 Varer

Tights er tætsiddende og strækbare og egner sig til masser af aktiviteter, hvor man skal have god bevægelsesfrihed. Du kan evt. kombinere med nederdel eller shorts. Se vores udvalg af tights her.

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price
Henter data...

per side
Sorter stigende

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price

Tights til damer og herrer

Er tights ikke kun til kvinder? Svaret er nej. Tights kan også sagtens bruges af mænd enten som løbetights eller trekkingbukser.

I dag bruges tights både til hverdag, i fritiden, i fitness eller i naturen. Før i tiden ville man helst ikke ses i træningstøj, medmindre man var på vej til og fra træning. I dag bruges træningstøj (og i høj grad tights) lige såvel i hverdagen som til træning - de er med andre ord blevet en del af moden.

Hvad er tights?

Tights er normalt lavet af materialer som spandex, lycra eller nylon, hvilket giver dem deres elastiske og stramme pasform. Med de syntetiske materialer undgår du afslørende svedpletter under træning, som du ellers vil opleve i et par almindelig leggings af bomuld.

De tætsiddende bukser er i dag blevet et modefænomen, som betyder, at de findes i et hav af farver og designs. Det kan med andre ord være svært at vælge. Det vil vi gerne hjælpe dig med - læs videre herunder og bliv klogere på tights, og hvad de kan.

Hvad er forskellen mellem træningstights og almindelige tights?

Selvom der er forskelle mellem træningstights og almindelige tights, kan forskellene nogle gange være flydende og svære at finde.

Den primære forskel ligger i designet og deres formål. Træningstights er normalt fremstillet af syntetiske materialer, der er designet til at være åndbare, fugttransporterende og strækbare, så du har en stor bevægelsesfrihed. Almindelige tights kan derimod være lavet i materialer som bomuld, nylon eller uld, der fokuserer mere på stil og komfort end ydeevne under træning.

Træningstights er ofte strammere i pasformen, og nogle er endda designet med kompression for at give støtte til musklerne og blodcirkulationen under træning. De har ofte flade sømme for at undgå irritation og gnidning samt lukket lommer til opbevaring af for eksempel nøgler og telefon under træning.

Almindelige tights er mere enkle i designet og har ofte en løsere pasform, som er mere behagelige at have på. Det enkle design gør dem velegnede til hverdage og aktiviteter udenfor træningslokalet.

Hvordan vælger du de rigtige tights?

Vi ved alle, hvor irriterende det er, når bukserne strammer, falder ned eller skærer ind i huden, mens man er aktiv på legepladsen, i naturen eller under løbeturen. Når du skal vælge træningstights, er det derfor vigtigt, at du vælger en model, der har en god pasform og fleksibilitet.

Skal du bruge dine nye bukser til træning, kan det være en god ide at vælge et par højtaljede tights, der holder det hele på plads, når du laver mavebøjninger eller dybe squats. De højtaljede tights har ofte en bred kant, der strammer lidt ind, uden at det skærer ind i maven.

Er du meget aktiv, er det vigtigt at vælge et par tights, der har en god åndbarhed. Åndbarheden sikrer, at du opretholder en god komfort, og at bukserne tørrer hurtigt.

Træningstights findes både i korte og lange udgaver samt dem midt imellem, så det er blot din smag, der afgør, hvilken længde du skal vælge. De korte kan være gode om sommeren, mens de lange er mere ideelle i naturen og de koldere årstider.

Er komforten allervigtigst for dig, kan du vælge et par seamless tights. Seamless tights er, som navnet også afslører, et par tights uden sømme. Det betyder, at der i seamless tights ikke er nogen syninger, der generer dig eller strammer på ubehagelige steder. Seamless tights kan for eksempel være gode til yoga eller andre former for træning, hvor din smidighed og komfort er i højsædet.

Hvad er 7/8 tights?

7/8 tights betyder, at det er tights, der stopper lige over anklen, da de er 1/8 kortere end almindelige træningstights. Den forkortede udgave gør, at bukserne ikke skærer dine lægge over eller sidder løst ved anklerne.

Træningstights med detaljer

Flere og flere tights kommer med små detaljer, som kan være praktiske ved træning eller under løbeturen. Tights med lomme til mobil og nøgler kan for eksempel være ideelt, når du er på farten, så du slipper for at have en taske eller jakke med. Du finder selvfølgelig masser af tights med lommer her på siden.

Farven på dine træningstights kan også være en afgørende detalje, for hvem gider vise sit undertøj frem for hele træningscentret, når man laver squats. Nogle lyse, men også mørke, træningstights kan have tendens til at blive gennemsigtige, når de strækkes ud eller bliver fugtige. Kig derfor efter tights, der er squatproof, så får du et par tights, der ikke er gennemsigtige.

Kom ud i naturen med vandretights

Flere af vores populære outdoorbrands har tænkt på dig, når de har designet bukser til vandring. De er klar over, at det ikke er alle, der kan lide almindelige vandrebukser, men i højere grad ønsker fleksibiliteten i tights. De har derfor udviklet kraftige og slidstærke vandretights, som er perfekte til vandring eller bare tid i naturen. Enkelte vandretights er endda blevet imprægneret, så de er vand- og smudsafvisende.

Du finder blandt andet vandretights fra FjällrävenSherpa og Haglöfs. Vandretightsene er tiltænkt vandring og friluftsliv, men de kan også sagtens bruges til træning eller løb.

Bukserne er designet med slidstærke materialer på de mest udsatte områder. Flere af bukserne er også syet med flade søm, der gør det behageligt at have bukserne på under flere lag tøj på kolde dage.

Hvis du stadig er i tvivl om, hvilke vandretights du skal vælge, så husk, at du altid er velkommen i en af vores butikker, hvor vi gerne hjælper med at finde de rette tights ud fra dine ønsker og formål.

Vask af tights

Du skal først og fremmest følge vaskeanvisningen for dine tights, så du ikke ødelægger dem i selve vasken. Men der er naturligvis også nogle andre ting, du kan gøre for at forlænge levetiden på dine tights.

For at holde på farven og beskytte udseendet, er det en god idé at vende tightsene på vrangen inden vask. Vask dem på et skånsomt program, så de belastes mindst muligt. Lad dem derefter lufttørre for ikke at ødelægge elastikken i taljen og stoffet generelt.