Vandresko til damer

79 Varer

Her finder du komfortable og robuste vandresko til damer fra kendte outdoormærker. Der er modeller med og uden Gore-Tex® og med meget forskellig pasform. Tag dig tid til at finde de rigtige til din vandretur.

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price
Henter data...

per side
Sorter stigende

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price

Vandresko til damer: Derfor bør du vælge en vandresko

Er du vild med gode gåture og vandreture i naturen? Og holder du af komfort og høj kvalitet? Så bør du finde dig et par rigtig gode vandresko til kvinder.

Selvom det måske ikke ligner det på afstand, så er der egentlig stor forskel på vandresko og alle mulige andre sko. Forskellen findes først og fremmest i sålen. Ved en normal damesko føles en blød og bøjelig sål umiddelbart mest komfortabel, men hvis du skal gå i mange timer, måske oven i købet på ujævnt underlag, vil du blive urimeligt træt i fødderne.

Grunden til de trætte fødder er, at de mange små muskler i fødderne typisk ikke er vant til at arbejde så meget, som en lang tur, på ujævnt underlag og i almindelige sko vil kræve.

Derfor er det en god idé, at få fat i en damevandresko, hvor du i høj grad får hjælp af en lidt stivere sål. Sålen kan fungere som et plant underlag, selv om din rute måske er stenet og ujævn.

Find den rette pasform på vandresko til damer

Vandresko er ikke bare vandresko. Der er forskel på behovet afhængig af, om du skal gå mange timer om dagen for eksempel på Caminoen, eller om du engang imellem skal en lang travetur i skoven med familien.

Den bedste vandresko er selvfølgelig én, der passer til dig og til vandreturen. En tommelfingerregel er, at jo længere og hårdere turen, du skal på, er, og jo tungere rygsækken er, jo stivere vandresko har du brug for. Så længde og vægt afgør den optimale stivhed på din vandresko.

Generelt er dit fodtøj det absolut vigtigste udstyr, når du er på vandretur. Derfor er det vigtigt, at du ikke går på kompromis med pasformen. Når først du har besluttet dig for, hvilken type vandresko til dame du har brug for, er det bare om at gå i gang med at prøve de forskellige mærker og modeller.

Når det kommer til pasformen på dine damevandresko, så er der et par gode tommelfingerregler at gå efter. Skoene skal sidde fast om hælen, og de må under ingen omstændigheder klemme tæerne. Der skal være plads til, at fødderne bliver større i løbet af dagen. Yderligere skal fødderne kunne rutsje fremad uden, at tæerne klemmes, når du går ned ad bakke.

Når du skal finde de bedste damevandresko, så husk desuden at tage de rigtige vandrestrømper på. Og hvis du skal gå med en pakket rygsæk, bør du også tage den på, når du prøver de forskellige vandresko.

Vandresko til damer er ikke bare en mindre udgave af herreskoene. De er tilpasset kvinders anatomi med smallere fødder og lidt andre vinkler i ben og ankler, end hvad mænd har. Hos Eventyrsport har vi blandt andet vandresko til damer fra Salomon og Haglöfs.

Kvalitetsmaterialer og vandtætte vandresko til damer

Find dine vandresko til damer online her

Vandresko til damer fås både i læder, i kunststoffer og ganske ofte i en kombination af de to materialer. Når det kommer til at vælge det rette materiale til ens vandresko, så er det i høj grad et spørgsmål om smag. Lædersko er ofte lidt tungere end lette vandresko i kunststoffer, men til gengæld er de næsten ikke til at slide op.

Skal du ud og gå eller vandre steder, hvor vejret kan byde på byger og regnskyl, så kan du overveje, om du bør anskaffe dig et par vandtætte vandresko.

Man kan få damevandresko både med og uden vandtæt membran, som for eksempel Gore-Tex®, eVent® og KEEN.DRY. Membranen gør skoene vandtætte, men tillader samtidig damp at passere ud. En vandtæt vandresko med membran vil dog altid være mindre åndbar end en uden.

Et par lædervandresko uden membran kan imprægneres så meget, at de kan tåle masser af vand. Dog bliver de aldrig helt tætte som et par egentlige vandtætte vandresko til damer.

Uanset hvad du vælger, så er det under alle omstændigheder vigtigt, at du vedligeholder din damevandresko. Det gør du med rengøring, imprægnering og/eller læderfedt. På den måde kan de bevare funktionen, membranen kan blive ved med at fungere ordentligt, og du vil kunne beholde dine vandresko i mange år og få glæde af dem på mange ture.

Vi har et bredt udvalg af plejeprodukter fra Granger's, som vil kunne holde dine vandtætte vandresko gående på mange lange ture.

De perfekte damevandresko til vandreturen

Kvalitetsvandresko til damer. Find dem online her

Er du glad for lange gåture? Og går disse ture ofte til forskellige områder, hvor underlag og natur er forskellig? Så bør du kigge efter et par gode vandresko i høj kvalitet.

Skal du ud og gå i varmt vejr om sommeren, så kan du sammensætte dine damevandresko med et par gode vandreshorts og en god t-shirt. Hvis du yderligere tilføjer en kasket og en god drikkedunk, der holder vandet koldt, så er du helt klar til en skøn vandretur i det varme vejr.

Gode vandresko egner sig dog også glimrende til vandreture i køligere og mere utilregneligt vejr, eksempelvis det danske vejr. Du kan vælge en vandresko med en membran, som for eksempel Gore-Tex® eller KEEN.DRY, som gør vandreskoene vandtætte. Samtidig kan du sørge for at have de helt rette vandresokker parat, når du skal på vandreture i et køligere klima.

Lette vandresko til damer er helt ideelle i rigtig mange sammenhænge og i adskillige situationer. Hvis du skal på hybridferie og kun vil have ét par sko med, så er et par vandresko eksempelvis et oplagt valg. Du kan nemlig sagtens finde et på damevandresko, der egner sig glimrende til både dagsture og byvandring.

Vandresko er også lettere end vandrestøvler. Selvom det måske ikke virker af meget, så kan det stadig være lige den vægt, du sparer på fødderne, der kan betyde, at dine ben er lidt mere friske, når de kommer hjem fra dagens vandretur. Hvilket også betyder, at de er så meget desto mere friske, hvis de skal op og ud på vandrestierne igen næste morgen.

Det er dog ikke altid, at du skal vælge et par lette vandresko frem for et par vandrestøvler. Det hele afhænger af dig og det, du vil bruge fodtøjet til.

På vores store blog kan du læse vores guide 'Sådan vælger du den bedste vandresko'. I guiden finder du en masse information om, hvilke vandresko der egner sig bedst til hvad, samt tips til, hvilke vandresko du bør vælge.

Det rette tilbehør til dine vandresko til damer

Når du nu køber de bedste vandresko i Eventyrsport, skal du ikke snyde dig selv for et eller flere par sokker, der passer til det eventyr, du er på vej ud på. For selvom det vigtigste er at have styr på vandreskoene, så bør du også prioritere at få nogle gode vandresokker med på turen.

Her hos Eventyrsport har vi et bredt udvalg af vandresokker. Hvilket materiale og hvilken tykkelse dine sokker bør være, afhænger i høj grad af dine egne præferencer.

Uld og kunststof er velegnet til både hverdag og vandring, og vi har alle tykkelser. Så du kan være sikker på, at du altid kan finde en model, der passer til dig, dine damevandresko og dit behov.

Inder- og ydersokker er meget brugt til vandring, og her kan du lave den kombination, der passer dig bedst. Du kan også vælge at gå med et enkelt par sokker i stedet for dobbeltlag. Det er igen, i høj grad, en smagssag.

Tips til vandreturene: Her skal du snøre damevandreskoene

Gode vandresko til damer kan bruges til mange ting - men man kan ikke komme udenom, at de i høj grad også hører til på vandreruterne. Hvad end du skal ud på kortere eller længere vandreture, så kan du altid snøre dine vandresko og drage afsted. Vandresko til damer er nemlig, meget åbenlyst, skabt til vandreture.

Men når vandreskoene er fundet, så skal de jo også luftes. Det er i hvert fald synd, at glemme dem bagerst i skabet, for så at finde dem om flere år og tænke: "Hvor blev alle de vandreture egentlig af?"

Heldigvis er der et væld af muligheder for at komme ud på tur med dine damevandresko på. Der findes en masse spændende og smukke vandreruter, som bare venter på dig og dine vandresko. Det gælder, hvad end du vil udforske det danske land eller drømmer om nye himmelstrøg.

På vores store blog kan du finde 100-vis af artikler, som kan give dig inspiration til dit næste eventyr. Og du kan bestemt også finde inspiration til destinationen for dit næste vandreeventyr.

Hvis du gerne vil tage dine gode vandresko til damer med dig ud på ture i Danmark, så kan du eksempelvis læse artiklen '5 flotte vandreture i Danmark'. Danmark er fyldt med pragtfulde vandreruter, der bringer dig og dine vandresko igennem de smukkeste dele af landet.

De her 5 ruter er utroligt flotte og samtidig ruter, som begyndere også sagtens kan være med på. Så her kan du tage din nye vandreven under armen, tage vandreskoene på og drage afsted på de smukke ture, som blandt andet sender dig ud på Gendarmstien og Skåneleden.

Drømmer du om en rigtig lang vandreoplevelse? Altså en hel ekspedition af en vandretur? Så bør du læse artiklen '5 af verdens længste vandreture'. For hvis du går bare én af de her 5 ture, så har du allerede utallige kilometer i vandreskoene og utrolige oplevelser med i rygsækken.

De her 5 vandreture strækker sig over hundredvis af kilometer og tager flere måneder at gå. Du kan eksempelvis gå de næsten 4300 kilometer gennem det vestlige USA's bjerge på Pacific Crest Trail, eller sætte en 3-5 måneder af til drage på eventyr på Great Himalaya Trail.

Vandresko til damer fra de bedste mærker

I Eventyrsport finder du damevandresko i høj kvalitet fra en lang række af gode mærker. Du kan eksempelvis finde damevandresko fra mærker såsom HanwagSalomon og Merrel. Du kan tage et kig på siden her og se vores store udvalg af vandresko.

Det er dog ikke altid lige til at finde den helt perfekte vandresko. Fødder og gå-stil er forskellige og kræver selvfølgelig forskellige modeller. Hos Eventyrsport står vi altid klar til at hjælpe dig. Besøg en af vores butikker, og vi kan give dig god rådgivning ud i, hvilke damevandresko der passer til dig og dine fødder, samt de eventyr de skal bære dig ud på.