Vandrestøvler til børn

3 Varer

Her finder du gode og robuste vandrestøvler til børn. Skind, kunststoffer, Gore-Tex® og funktionel sålopbygning - ligesom hos de voksne. Børn skal gå endnu flere skridt end dig selv, så husk gode støvler på vandreturen.

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price
Henter data...

per side
Sorter stigende

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price

Vandrestøvler & trekking støvler til børn

Når dit barn skal med på sin første vandretur, er de to vigtigste ting fodtøjet og rygsækken. Et par bløde hverdagssko eller løbesko kan fint gå an på en kortere tur, men skal I ud på en længere tur, hvor barnet naturligvis også bærer en lille rygsæk, er det en god idé med et par sko eller trekking støvler, der støtter foden og evt. også anklen, hvis terrænet er ujævnt. Børn er lette og meget adrætte, så man behøver ikke helt så kraftigt fodtøj som til voksne.

 

Pasform

Det er uhyre vigtigt, at en vandrestøvler sidder godt. Den skal have en tilpas bredde, så foden hverken klemmes eller glider. Den skal have et godt greb om hælen, så den ikke svupper. Gør den det, er det bare et spørgsmål om tid, før der kommer vabler, og så holder vandreturen hurtigt op med at være et spændende eventyr. Størrelsen skal være sådan, at der er plads til, at foden kan udvide sig i løbet af dagen, og at man kan rutche frem i støvlen, når man går nedad.

Er man i tvivl, kan man tage indersålen ud og stille sig på den med fuld vægt og hælen på det rigtige sted. Nu skal der være ca. en pegefingers tykkelse fra spidsen af tæerne og til enden af sålen. Denne manøvre giver også et ret godt billede af, om støvlens form passer til fodens.

 

Materialer

Børnevandrestøvler laves i læder og kunststof, og de fleste modeller består af en blanding af de to typer. Der suppleres som regel med en beskyttelse i gummi ved hæl og tå, så støvlerne ikke skæres i stykker af skarpe sten.

 

Membran

Er støvlen forsynet med en membran, f.eks. Gore-Tex®, er den både vandtæt og åndbar. Der står ofte GTX i støvlens navn, hvis det er tilfældet. Gore-Tex® forhindrer vand i at trænge ind, men tillader vanddamp at trænge ud. Sidstnævnte kræver dog, at der er forskel på fugtigheden på ydersiden og indersiden af membranen, så støvlen skal holdes imprægneret, så vand preller af. Det gøres nemmest med en imprægneringsspray.

 

Vandresokker/vandrestrømper

Når du nu har købt et par gode vandrestøvler eller trekking støvler til dit barn, skal du ikke springe over, hvor gærdet er lavest, og lade junior bruge et par almindelige tennissokker eller den slags. Sokker i uld og kunststof er velegnet til vandring, og vi har flere tykkelser. Inder- og ydersokker er meget brugt til vandring, her kan du lave den kombination, der passer dig bedst. Vores sokker kommer især fra Icebreaker og Smartwool. Du kan se sokkerne her.

 

Se også:

Tilbehør og imprægnering