TLT - Ingen WIFI. Bedre forbindelse.

100-vis af artikler hjælper dig til at komme på tur med vandrerygsækken, teltet, børnene eller på cyklen. Desuden får du masser af tips og tricks til udstyr, valg af bæredygtige materialer og gode råd til at komme i form
< Forrige artikel Næste artikel >
TLT - Ingen WIFI.  Bedre forbindelse.
Råd og vejledning
03 May 2019

TLT - Ingen WIFI. Bedre forbindelse.

Af og til ender en tanke og en betragtning et helt andet sted end der hvor den startede. For det eventyr der rammer verden nu startede nemlig et helt, helt andet sted.

 

Vi vælter os i medier, og millioner af muligheder, vi har mere travlt end nogensinde før, samtidig søger flere og flere ud og væk. Ud i naturen hvor forbindelsen ofte bliver kappet helt af sig selv, til gengæld opstår der en helt ny slags forbindelse, til dem man er sammen med. Til sig selv og til de omgivelser man befinder sig i.

Måske burde mange flere trække stikket, bare en gang imellem. Det var lige præcis dét tre mennesker, hver for sig havde gået og funderet over. En dag mødtes de, og ved et tilfælde fandt de så ud af at de faktisk alle tre havde gået og funderet over de samme sager.

 

Alle tre havde en masse erfaring inden for friluftsliv og en masse ture og oplevelser i baggagen.

Men de havde også en mere faglig indgang til det at tage på tur. En havde faktisk levet af at sælge grej og udstyr det meste af hans liv. Den anden havde designet grej og udstyr og den tredje havde i mange år brugt en hel del tid på at kommunikere og fotografere historier og oplevelser fra ture tæt på og langt væk.

 

Heldigvis findes der stadig steder hvor man kan tage langt ud og finde langt ind, eller steder der er knap så langt væk, men hvor man alligevel føler sig så langt ude, at forbindelsen automatisk ryger fordi fokus skifter.  Og når man så kommer hjem og kobler sig på. Og kobler sig på hverdagen, så føltes det faktisk rarere da man var væk. 

De tre mennesker fandt sågar en fin måde at beskrive det på. Tranquil Lifestyle Tribute. Nemlig en hyldest til, at en lidt mere rolig og nærværende livførelse bringer noget godt med sig.

 

Men det kræver lidt at tage helt derud, og det var lige præcis det de tre mennesker fik talt sig hen til. Hvis bare mange flere kunne komme ud -altså langt ud.

Det kræver nemlig at udstyret er i orden, ellers prøver man det nemlig kun en gang. 

Men så er der bare lige det, at hvis man skal have udstyr der holder tæt, og holder varm, også når det rigtigt suser eller termometeret viser under nul, så koster det. Faktisk ret meget, og måske er det lige præcis derfor at mange flere ikke trækker stikket for en stund.

 

Derfor kom de tre mennesker på en ide. Tænk nu hvis man kunne lave kvalitets friluftsudstyr til en pris hvor mange flere kunne være med, uden at gå på kompromis med kvalitet, vægt eller anvendelighed. For eksempel ved at få tingene lavet direkte hos dem der nu er det bedste til det. Måske ville det gøre det lettere at komme afsted for helt almindelige mennesker.

Tanken blev pludselig konkret, og efter mange overvejelser, skitser og design lå der en dag den første tegning til et telt, der kunne alt det de gerne ville. Projektet fik et navn. TLT altså som i telt, ”Skal vi tage på TLT tur” eller ”lad os sove i TLT” det passede nemlig også lige præcis med at det også var forbogstaverne i -Tranquil Lifestyle Tribute. 

 

Flere tegninger fulgte, flere telte, men nu også soveposer, underlag og sågar også en rygsæk. 

Med til historien hører også at den ene af de tre var en garvet herre. Han havde i mange år faktisk arbejdet med at designe telte, men aldrig sådan hvor han helt selv kunne bestemme. Men det kunne han nu. Så han gav den gas. Selv de allermindste detaljer fik kærlighed. Det koster jo ikke ekstra at gøre sig umage. Det bedste af det hele var at han slet ikke kunne lade være, sådan er det tit når man helt selv kan bestemme. Det skulle være godt. Rigtigt godt.

 

Og en dag dukkede der nogle store kasser op med en fragtmand, for de tre mennesker havde nemlig fundet frem til nogen af verdens bedste udstyrs producenter der havde lavet masser af grej før -men aldrig helt som TLT. Bam! Så var de der, telte, soveposer, underlag og rygsække. 

Det hele stod sin prøve sidste år på efterårsfjeld i Nordnorge, toppene var pudret med nysne og søerne var så småt begyndt at fryse. Og det virkede. Så godt endda, at en lille lokal familie fik lov til at beholde det meste for at bruge det endnu mere når det blev rigtigt koldt, stormende og mørkt som det gør på de kanter. Og det virkede stadig. 

 

Derfor trykkede de tre mennesker på start knappen for en egentlig produktion af TLT-udstyr og det er det, der i disse dage rammer alle landets Eventyrsport butikker.

Vi er i hvert fald ved at revne af begejstring. Så hvis du er blevet TLT nysgerrig så skulle du slå et slag forbi din nærmeste Eventyrsport butik og se for dig selv.

 

De tre mennesker som du sikkert godt lige vil vide hvem er, hedder Lars Sørensen som stiftede Eventyrsport for over 22 år siden, Søren Bøgh der er en af Danmarks mest erfarne udstyrs designere og Jonas Nørregaard der er outdoordude og arbejder med kommunikation og fotografi.

De kan næsten ikke vente med at høre hvad du synes, så de kan lave endnu mere udstyr konstrueret med samme tanke. Godt grej til priser, hvor mange flere kan være med.

Så se at komme langt ud, så du kan komme længere ind! 

 

Vi ses …derude.

TLT -Tranquil Lifestyle Tribute

Råd og vejledning
Posted: May 03, 2019
Forfatter: Eventyrsport Blogger