På shelter-tur i Danmark

< Forrige artikel Næste artikel >
På shelter-tur i Danmark
Råd og vejledning
17 March 2020

På shelter-tur i Danmark

Danmark er et sandt mekka, når det gælder muligheden for at overnatte i shelters, der i stort tal findes spredt ud over vores dejlige land på naturskønne steder.

For både børn og voksne er en shelter-tur alletiders mulighed for at komme ud og få frisk luft i lungerne og naturoplevelser under huden. Hvad enten man vil vandre, cykle, fiske, lave mad over bål, nyde stilheden eller noget andet – så udgør et shelter en solid base, hvor man kan I sove i ly under et tag og samtidig ligge udendørs og nyde i naturens liv, lyde og dufte.

 

Info om shelters og regler i naturen

På Naturstyrelsens hjemmeside kan du se en oversigt over en lang række danske shelters og deres faciliteter såsom bålplads og adgang til drikkevand, toilet, brænde osv.  Nogle shelters kan bookes på forhånd, og det kan du gøre her. Regler for indsamling af brænde og andet i naturen er beskrevet på Miljøstyrelsens hjemmeside.

 

Forslag til udstyr til shelter-turen

En sovepose og et liggeunderlag eller en luftmadras er naturligvis blandt det vigtigste udstyr på shelter-turen. Derudover er en lommelygte eller pandelampe rar at have med, når mørket sænker sig. Og når det gælder kulinarisk hygge i det fri, så er her en række links til nyttigt grej:

God shelter-tur!

Råd og vejledning
Posted: March 17, 2020
Forfatter: Eventyrsport Blogger