9 bud på dine næste friluftsbukser

< Forrige artikel Næste artikel >
9 bud på dine næste friluftsbukser
Råd og vejledning
28 February 2022

9 bud på dine næste friluftsbukser

Frederik Thurøe - Eventyrsport Skribent


Skrevet af Frederik Thurøe

Vandrer, langrendsløber og soldat – elsker at sove under åben himmel! 


Måske skal du på en lang tur, måske er de gamle slidt op eller måske vil du bare forkæle dig selv. Uanset hvad, så er du landet her, fordi du skal have fat i et par nye vandrebukser. Her finder du ni vidt forskellige bud på friluftsbukser.


Friluftsbukserne er i mange tilfælde et af vores mest trofaste stykker tøj. De skal tit holde til mange forskellige ting, og til hårdt brug i friluftsverdenen, samtidig med at de skal være behagelige at have på. Derudover kan du bruge dine frilufts- og vandrebukser til mange andre ting. Hvad end det er fritid, outdoorliv, arbejdsbukser eller noget helt fjerde, så klarer dine vandrebukser opgaven.

Her i artiklen får du 9 bud på din næste frilufts- og vandrebuks. Forslagene er inddelt i kategorier, så du nemt og hurtigt kan skabe dig et overblik over, hvilken kategori der opfylder dine behov.

Det er som sagt kun forslag, så hvis du ikke synes, forslaget passer helt perfekt til dig, så tag et kig på vores webshop – der har vi et kæmpestort udvalg af friluftsbukser.

Begynderbuksen | Helly Hansen Veir Tur Pant

Det kan jo være, at du er på udkig efter dine første friluftsbukser. Og måske ved du heller ikke helt, om det med udelivet er noget for dig endnu. Så er modellen Veir Tur Pant fra Helly Hansen et godt sted at starte.
Bukserne er en god og solid outdoorbuks, men de er stadig så neutrale i udseendet, at de sagtens kan bruges til andet også. Perfekt til en ferie hvor pladsen i kufferten måske er begrænset, og du gerne vil have nogle bukser, som kan lidt af det hele.


TIL DAMER | TIL HERRER 

Den tekniske | Fjällräven Keb 

Hvis du derimod er på udkig efter et par meget tekniske bukser, som også sidder godt og har lommer de rigtige steder, så skal du kaste et blik på Fjällräven Keb. De er uden tvivl de mest tekniske bukser, som Fjällräven kan diske op med. De er fremstillet i en blanding af stretch og G-1000-stof, for at give en blanding af slidstyrke og smidighed. Derudover er der diverse lommer og lynlåsudluftninger i bukserne – og så fås de i et hav af farver. Til gengæld er de også nærmest dobbelt så dyre som Mid Fjell, som du læste om i #2. 

TIL DAMER | TIL HERRER 

Til den prisbevidste | Haglöfs Mid Fjell

Sommetider er prisen jo den absolut mest afgørende faktor. Hvis du vælger bukserne Mid Fjell fra Haglöfs, så får du et par ganske gode bukser til en meget overkommelig pris. Normalprisen er 999,-. For det får du et par gode og solide vandrebukser, som er meget neutrale og kan meget af det samme, som du læste om oppe i #1. Du får dog ikke den samme mængde stretch her, ligesom du heller ikke har lynlåse til udluftning på siden af benene. Til gengæld er de billige! 

TIL DAMER | TIL HERRER 

Den klassiske | Fjällraven Vidda Pro

Fjällrävens Vidda Pro bukser er en vaskeægte klassiker i outdoorverdenen. De er fremstillet i Fjällrävens hårdføre G1000-stofog har forstærkninger på både knæ og bagdel, hvor du kommer til at slide bukserne mest. Fordi bukserne udelukkende er syet i G1000, så er der hverken stretch, udluftningslynlåse og de er heller ikke vandtætte. Du kan dog gøre dem mere vind- og vandafvisende ved at vokse dem med bivoks – det kan være rart at bukserne kan modstå lidt mere vejr, hvis du er på tur. Her får du altså et par meget hårdføre og pålidelige bukser, som du kan bruge i mange år, på alverdens ture. 

TIL DAMER | TIL HERRER 

Til dem med lange ben | Fjällraven Nils Pants

Hvis du er høj, eller blot har lange ben, så kan det sommetider være svært at finde bukser, som ikke stumper. Heldigvis kommer mange af bukserne, som du har læst om her i artiklen, også i lange udgaver – typisk med en ekstra benlængde på 5 cm. Men hvis det ikke er nok, så kan det være du skal kigge på Fjällrävens Nils Pants. De er nemlig med rå benlængde – det betyder, at du selv skal lægge bukserne op til den rette længde. På den måde får du nogle bukser, som har mange af de samme kvaliteter som nogle af de andre, du har læst om, samtidig med at de er lige præcis den længde, du synes, de skal være. 

De tætsiddende | FjällravenLundhags eller Sherpa

Tights er ikke kun gode at løbe i – de er også gode at vandre i. Den store fordel, som tights har, er, at de selvfølgelig er tætsiddende. På den måde er der ikke noget ekstra stof fra bukserne som hænger og slasker og nogle mennesker føler sig mere frie, når de vandrer med tights – det kan sommetider også være svært at mærke, at du overhovedet har dem på. Nogle tights er vind- og vandafvisende, men ellers er der ikke den store forskel på vores sortiment. Vi har både tights fra Fjällräven, Lundhags og Sherpa. 

TIL DAMER | TIL HERRER 

Til den miljøbevidste – Lundhags Makke Pants     

Hvis det vigtigste for dig er bæredygtighed og miljøbevidsthed, så skal du kigge på et par bukser fra Lundhags. Mange af Lundhags bukser har nemlig Careful Choice-mærket. Her er der altså tænkt over deres påvirkning af naturen og miljøet, mens det stadig har været muligt at fremstille nogle helt fantastiske friluftsbukser. Hvis du gerne vil læse mere om bæredygtighed og friluftsbukser, så læs denne artikel.  

TIL DAMER | TIL HERRER 

Den hårdføre | Haglöfs Rugged Mountain Pants

Hvis du planlægger at skulle være i skov, fjeld eller bjerge, kan Rugged Mountain Pants fra Haglöfs være et godt bud på dine næste outdoorbukser. De er nemlig tykke og hårdføre, så hvad enten du skal bruge dem som arbejdsbukser eller en tur i skoven, så vil de klare opgaven. Du skal dog lige være opmærksom på, at bukserne ikke er forede. Så hvis det bliver rigtigt koldt, så husk lige at få noget uldundertøj inden under dem.  

Til dem med korte ben | Haglöfs Mid Flex Short 

Det kan jo også ske, at du ikke har så lange ben, og friluftsbukser derfor tit er for lange – det døjer jeg selv med. Heldigvis så kommer mange af udgaverne også i en kort model – og selvom du har korte ben, så kan du jo faktisk også sagtens bruge tricket med at købe et par bukser som skal lægges op, som du læste ovenfor. Men der findes som sagt korte modeller, f.eks. Mid Flex fra Haglöfs. Her er der skåret omkring 5 cm af benlængden – ellers så er bukserne fuldstændig magen til modellen i regulær længde. På den måde slipper du for at have en masse irriterende stof nede ved støvlerne, som sidder og folder, og bliver vådt og beskidt – bl.a. derfor giver det mening at købe bukser der passer i længden. Og hvis du stadig mangler lidt vejledning, så kast et blik på denne artikel, som handler om hvad du skal være opmærksom på, når du køber vandrebukser.  

TIL DAMER | TIL HERRER 

Jeg håber, du nu føler dig endnu bedre rustet til at vælge dine næste vandrebukser – rigtig god fornøjelse!

Råd og vejledning
Posted: February 28, 2022
Forfatter: Frederik Thurø