Hvilken Fjällräven-serie passer til dig?

Henter data...
< Forrige artikel Næste artikel >
Hvilken Fjällräven-serie passer til dig?
Råd og vejledning
14 December 2020

Hvilken Fjällräven-serie passer til dig?

Mads Nedergaard - Eventyrsport Skribent


Skrevet af Mads Nedergaard

- Vandrer, spejder og gennemsyret grejnørdDet er lang tid siden, at Fjällräven kun var forbeholdt pædagoger og biologe­r. Efterhånden har de foldet sig mere ud og udvikler nu tøj og grej, som passer næsten alle former for friluftsliv. Fra hverdagen tæt på de lave fjorde og helt op til Skandinaviens loft.


Faktisk følger Fjällrävens produktserier billedet om at gå fra fjord til bjergtop fuldstændig. Fjällräven har syv serier – eller familier, som de kalder dem. Serierne er udviklet til stigende mere og mere hårdført brug - fra hverdag til bjergbestigning- og er opkaldt efter naturen, de er designet til. Vi har kastet os over fem af de serier: Övik, Greenland, Abisko, Keb og Bergtagen, så du kan få svar på, hvilke serier fra Fjällräven, der passer til dig og dit friluftsliv.

Fjällrävens serier 

Vi starter helt nede på jorden. I den svenske hverdag.

 

Fjällräven Övik: Det svenske glansbillede.

Fjällräven Ovik

Hvad tænker du, hvis jeg siger: ”Svensk livsstil”? Tænker du: natur, enkelthed, nærvær, midnatssol, kanelsnurra og aften-badeture i de iskolde fjorde? Hvis ja, så har du langt hen ad vejen defineret, hvad en af Fjällrävens mest populære serier, Övik, er designet til. Hverdagen fyldt med natur.

 

Övik-serien består af varme jakker, huer, t-shirts og ekstremt lækre uldtrøjer, der leder tankerne hen på hytteturer og skiferie. Deres striktrøjer emmer af efterårsstemning med flotte, klassiske mønster og dæmpede naturfarver. Jakkerne i serien er lige så nedtonede og stilrene samtidig med stadig at have gode detaljer som justérbar hætte og en masse praktiske lommer. Går du en tur om søerne i Silkeborg eller ned ad gågaden i vintermånederne vil du kunne se, hvor stort et hit modeller som Skogsö Padded til mænd og Kiruna Padded Parka til kvinder er blevet som hverdagsjakke.

 

Serien kombinerer design og funktionalitet. Trøjerne i serien er ofte syet med forstærkninger på albuerne, så de kan holde til lidt mere slid. Jakkerne er lavet i G-1000, som du også finder i Greenland-serien og Keb-serien, og de varme jakker er isoleret med G-Loft Supreme, der varmer også selv om det bliver fugtigt.  

 

Er du på udkig efter tøj, du kan have på til hverdag, men som også kan klare nætter med bål i shelter – så er Övik er et oplagt valg.

 

Fjällräven Greenland: Definitionen på en klassiker.

Fjällräven Greenland

Vi bevæger os nu ud af byen, ud i skoven - og næsten tilbage i tiden. Greenland-serien er den, alle kender, og den som Fjällräven i grove træk lavede deres virksomhed på. Serien består af jakker og bukser, der alle deler to egenskaber: Ekstrem hårdførhed og en forrygende pasform. Derudover beskytter tøjet mod vegetationen og insektbid ude i terrænet.

 

Serien er efter mere end 50 år som ansigtet på Fjällräven blevet opdateret med mere moderne snit og design inspireret fra den generation af naturelskere, der i dag lever på Grønland. I den nye serie finder du trøjer, anorakker og bagage, der unægtelig stadig leder tankerne tilbage i tiden med et retro-look, men lige så unægtelig passer ind i det 21. århundrede.

 

Det er intet under, at Greenland serien er blive en go-to til alle, der skal bruge bukser til både flere dages vandring, gåtur i skoven og hårdt praktisk arbejde. I Greenland-serien finder du produkter, der kan holde i mange år, klar til alle eventyr og som aldrig rigtig går af mode. Det er den evige klassiker og altid et fornuftigt valg.

 

Fjällräven Abisko: Kølig komfort hver kilometer.

Fjällräven Abisko

Vi har nu monteret vandrerygsækken, tager hul på turen væk fra alfarvej og på den gruppe af Fjällrävens serier, der målrettet mod vandring og trekking. Det kan derfor ikke være mere passende, at serien er opkaldt efter en af Sveriges mest besøgte nationalparker, Abisko. Hjem til nordlys, rå natur og 430 kilometer vandrerute. Det de 430 kilometer, som Abisko-seriens bukser, jakker, nederdele, telte, trøjer, tights og vandrerygsække er designet til at udfordre. Alle dele er lavet til at spare på vægten, og tøjet er udviklet til at være køligt på de varme sommerdage blandt andet ved at bruge G-1000 lite.

 

Abisko serien tager samtidigt et skridt væk fra Greenland serien stålsatte fokus på hårdførhed og introducerer stretch i dele af tøjet. På de lange vandreturer er det et behagelig byt, da det øger komforten, og du ender ud med nogle bukser, der tilpasser sig og følger dine bevægelser ved hvert skridt, kilometer efter kilometer.

 

Skal du have oppakning på ryggen og vandre fra hytte til hytte i fjeldet om sommeren eller på varme forårsdage, så kan du finde den helt ideelle beklædning i Abisko-serien.

 

Fjällräven Keb: Til de store eventyr eller dig, der bare elsker kvalitet

Fjällräven KEB

Nu bevæger vi os længere op ad bjerget, langs trægrænsen og hen mod en rigtig sværvægter indenfor vandring. Opkaldt efter Sveriges højeste bjerg, Kebnekaise og udviklet til noget af det mest vanskelige vandring, har vi Keb-serien.

 

Her kombinerer Fjällräven slidstyrken fra G-1000 materialet med bevægelsesfriheden fra stretch-materialet. Resultatet er bukser og jakker, der kan klare det meste. Du finder også et hav af detaljer, som du ikke ville vide, du manglede, hvis du ikke har tilbragt adskillige dage i fjeldet. F.eks. ventilationslynlåse, frontlårlommer til kort og støvlekroge.

 

I serien har vi også bagage og telte, der ligeledes kan stå distancen på nogle af de sværeste vandreture. Teltene er optimeret til utaknemligt vejr og lave temperaturer – samtidig med det skal være let nok til, at du ikke er betænkelig over at skulle slæbe det selv.

 

Så, skal du snart ud på et stort eventyr, der kan byde på lidt af hvert eller vil du bare have nogle produkter, hvor der i sandhed er kælet for detaljen, så er Keb-seriens telte, trøjer, jakker, skaljakker og bukser et godt bud. Der er rigtig mange af vores kunder, der bruger beklædningen fra Keb-serien til hverdag og vandring herhjemme i Danmark. Det skyldes nok, at serien bare er kvalitet fra øverste hylde – og det kan man godt forelske sig i.

 

 

Fjällräven Bergtagen: Betaget, besteget, besejret

Fjällräven Bertagen

Allerøverst. Faktisk på toppen finder vi Fjällrävens mest avanceret og hårdføre serie, Bergtagen - svensk for betaget af bjerge. Et ekstremt passende navn, da denne serie er den eneste i Fjällrävens sortiment, som er udviklet kun til én ting: Bjergbestigning – og de barske og utilregnelige forhold, der hører til. Serien er udviklet i samarbejde med den Svenske Bjergguide Organisation.

 

I serien finder du Fjällrävens svar på det mest optimale bjergtøj fra yderst til inderst. For at få en forståelse af serien, giver det mest mening at tage hvert lag ét ad gangen.

 

1) Uldundertøj, der er designet i zoner, så materialet og tykkelsen er optimalt for den pågældende del af din krop.

2) Isoleringslag, der giver mest mulig varme i forhold til vægten af tøjet og holder kulden ude selv, når det får fugt.

3) Det Fjällräven kalder et arbejdslag. Her er der altså lagt vægt på slidsstyrke og bevægelighed. Det er G-1000 Lite Eco med tapede sømme, som mindsker friktionen imellem de øvrige lag, du har på. På de områder, der får mest slid, er tøjet forstærket med Corylon.

4) Og til sidst et skallag, der ligesom arbejdslaget er forstærket, hvor det er nødvendigt. Det er skaltøj, som skal være 100% pålideligt og kunne beskytte mod skybrud og snestorme.

 

Hvis du ikke går på kompromis og kaster dig ud i situationer, hvor intet skal kunne gå galt, så er Bergtagen-serien for dig.

Jeg håber, du har et bedre overblik over Fjällrävens serier. Måske faldt du over et par produkter, du ikke kan leve uden eller som var det helt rigtige match til din næste tur?

Du kan se hele vores sortiment af Fjällräven her. Og så vil vi bare sige god tur! 

 

Råd og vejledning
Posted: December 14, 2020
Forfatter: Mads Nedergaard Larsen