Få det optimale ud af dit (Artilect) tøj

Henter data...
< Forrige artikel Næste artikel >
Få det optimale ud af dit (Artilect) tøj
Råd og vejledning
05 October 2022

Få det optimale ud af dit (Artilect) tøj

Hvis du vil have det optimale ud af dine lag, kan det godt betale sig et tage et kig på, hvilke tøj-lag du kombinerer. Din lækre skaljakke er for eksempel allermest effektiv, når den møder lag, der understøtter dens funktioner. Med de rigtige valg, kan du få det optimale ud af din beklædnings teknologier og funktioner. Artilect Systems gør det nemmere at få det optimale ud af din beklædning.

Du kender 3-lags-princippet, hvor det gælder om at vælge lag, der hver især kan noget forskelligt og som sammen giver den ultimative komfort. Det er den idé Artilect har taget til næste niveau med Artilect systems.

Hvad er Artilect Systems?

Artilects A/SYS er et system, der består af seks beklædningskategorier. Det særlige er, at tøjets teknologier arbejder sammen for at give dig størst komfort. Brug systemet til at få det optimale ud af dit tøj og få den optimale komfort i selv udfordrende vejrforhold.

 Vi understreger lige, at du selvfølgelig sagtens kan bruge lagene hver for sig, men det er i kombinationen, at du får allermest ud af de stærke funktioner.


Nu hvor vi har det på plads, så lad os tage en tur rundt i de seks kategorier og de funktioner, de hver især bringer til bordet.

De seks lag i Artilect Systems

A/SYS-1

Basislag

I basislagene er der brugt den særlige Nuyarn merino-teknologi. Nuyarn er uld spundet på en særlig måde, så det er stærkere og bedre til at transportere fugt væk fra kroppen sammenlignet med almindelig uld. Til gengæld får du stadig de gode egenskaber, du kender fra uld. Nuyarn er termoregulerende og lugthæmmende

A/SYS-2

Teknisk mellemlag

De tekniske mellemlag har fokus på at give dig mest mulig varme uden den ekstra vægt.  Mellemlaget er også produceret i Nuyarn, som arbejder sammen med andre fabrications for at være effektiv i endnu flere forhold og uden at du skal gå på kompromis med din bevægelsesfrihed.

A/SYS-3

Isolerende lag

A-SYS-3 har til formål at isolere godt. Tøjet i denne del af systemet gør brug af en række teknologier for at skabe mest mulig varme med den mindste mulige vægt. Her kan du møde teknologier som Lavalan, som er en vattering lavet af uld, hvor du får god termoregulering, fugthåndtering, lugthæmmende egenskaber – som ovenikøbet kan maskinvaskes. Du kan også møde ExpeDRY, som giver god beskyttelse mod kulde og fugt. ExpeDRY er en permanent, kemisk-fri forbindelse (bonding) af guldpartikler til dun, som hjælper med at få fugt til at fordampe. Det hjælper altså med at holde fugt ude af dun-kamrene i situationer med høj fugtighed, som kan opstå når du har dun-beklædning på ved intense aktiviteter. Gentænker hvordan isolering kan virke i ekstreme forhold.

A/SYS-4

Åndbart lag

Somme tider er skaljakken ikke det rigtige værktøj. Under high-output aktiviteter gælder det om at forblive tør på både ydersiden og indersiden, og at bryder vinden før den stopper dig. I A/SYS-4 er der lagt vægt på at der skal være beskyttelse for elementerne samtidig med, at du får god åndbarhed og fugthåndtering.

Du kan godt begynde at glæde dig. Til foråret får vi spændende nyheder fra Artilect A/SYS-4. 

A/SYS-5

Beskyttende skal

Her er alle Artilects teknologier i brug for, at de til sammen kan skabe en effektiv beskyttelse med elementerne: vind, kulde og nedbør. Samtidig får du i det her lag også fugthåndtering og termoregulering. Hensigten er at du får det ultimative beskyttelseslag.  Her finder du blandt andet EMPEL DWR, som giver dig god beskyttelse med vand, samtidig med at du får god åndbarhed. Du kan også møde Trizar, en certificeret rumteknologi, som oprindeligt er udviklet til at beskytte rumfartøjer, når de rammer jordens atmosfære. Det betyder, at du med teknologien kan holde dig varm i kolde temperaturer ved at ,aterialet i tøjet spreder og genstråler din kropsvarme. Du finder også YKK-lynlåse, og du får glæde af Primaloft BIO, som giver dig god isolering med lav vægt

A/SYS-A

Polarlag

A/SYS-6 er essentielt tilbehør, der beskytter dine hænder og dit hoved og giver dig varmen i selv ekstreme vejrforhold. A/SYS-A består af Nuyarn, og derfor får du samme termoregulering og fugthåndtering som du finder i basislagene, A/SYS-1.


Råd og vejledning
Posted: October 05, 2022
Categories: Vejledning , Outdoor
Forfatter: Charlotte Kusk Nyholm Thomsen