Döndal Run - strømperne der løb maraton til OL

< Forrige artikel Næste artikel >
Döndal Run - strømperne der løb maraton til OL
Råd og vejledning
04 May 2022

Döndal Run - strømperne der løb maraton til OL

Når du har styr på de rigtige løbesko, skal du gøre dig selv og dine fødder den tjeneste, at købe et par deciderede løbestrømper. I modsætning til traditionelle strømper af eks. bomuld, der bliver våde og tunge af sveden, så er specifikke løbestrømper designet til at transportere sveden væk og med en pasform der sikrer, at de bliver siddende omkring foden under aktivitet.

I denne blogartikel kan du læse og se mere om tankerne bag udviklingen af Döndal løbestrømper, der er skabt i tæt samarbejde med OL deltager på maraton og flere gange dansk mester i løb Thijs Nijhuis.

”Döndal løbestrømperne er alt andet end en almindelig løbestrømpe. De har alt hvad man kan ønske sig; de sidder perfekt, de er åndbare og de er slidstærke”.

Thijs Nijhuis, OL deltager på maraton og flere gange dansk mester i løb

thijs

Bag om de forskellige modeller

Run Training Crew & Low Crew

Mere polstring og komfort. Sidder knap så stramt om foden.

RunTrainingCrew_SS22120126_1

Run Pace Crew & Low Crew

Tyndere med optimal kontakt mellem fod og sko, så mindst mulig energi går til spilde.

RunPaceCrew_SS22120128_1

Hør Thijs Nijhuis fortælle om tilblivelsen af Döndal løbestrømperne og tankerne bag de forskellige valg

"Kort og godt;  brug den korte udgave - Low Crew - når det er varmt og den længere - Crew - når det er koldt. Anklerne er et område hvor blodårene sidder tæt, og derfor gør det en stor forskel om de er dækket eller blottet. Løber man i lange tights eller træningsbukser, bør man bruge den lange model, så der bliver lukket af imellem buks og sko, og dermed holder på varmen.

Er det varmere og bruger man shorts, vil en kort løbestrømpe langt mere effektivt sørge for afkøling.

Det er vigtigt at tage udgangspunkt i strømpens primære funktion, nemlig at fungere som et beskyttende lag imellem fod og sko. Den skal sørge for at skoen ikke gnaver og giver vabler. Derfor er pasfacon den absolutte vigtigste faktore.

Derudover skal sokken kunne lede sveden væk fra foden, for at forhindre vabler og overophedet fødder. Og så må strømpen jo meget gerne kunne holde til mange kilometers træning og løb.

Det har været de primære kriterier som vi har taget udgangspunkt i, da vi udviklede vores kollektion af løbestrømper."

dondal_bund
Råd og vejledning
Posted: May 04, 2022
Categories: Løb
Forfatter: Magento User