Californiens 3 fineste nationalparker

Henter data...
< Forrige artikel Næste artikel >
Californiens 3 fineste nationalparker
Inspiration
26 June 2018

Californiens 3 fineste nationalparker

Californien er velsignet med en række fortryllende nationalparker: Formidable bjerge, mastodontiske træer, fortryllende ørkener. Vi kigger her nærmere på Californiens tre fineste nationalparker, som du sagtens kan besøge på et enkelt roadtrip rundt i staten.

 

1 Yosemite National Park

Skal du kun besøge én nationalpark i Californien, så er det svært at komme uden om Yosemite. Her finder man det smukkeste, statens største bjergkæde, Sierra Nevada, har at byde på. Hjertet i nationalparken er Yosemite Valley – en frodig, grøn dal, hvor den dovne Merced-flod fredsommeligt risler af sted. Over én rejser 800 meter høje granitvægge sig på begge sider af dalen.

Der er masser af fortrinlige vandreture, hvad enten man vil slentre af sted gennem dalen eller begive sig lidt mere rundt i landskaberne. Man kan for eksempel begive sig op langs Nordamerikas højeste vandfald, Yosemite Falls, til toppen af klipperne, hvor der er en spektakulær udsigt ned over dalen. En anden vandretur er den lange tur til toppen af Half Dome, som sammen med El Capitan er nogle af de mest ikoniske steder at klippeklatre i verden.

Har man flere dage til rådighed, og vil man gerne slippe lidt væk fra masserne, så er der et væld af vandrestier, der leder ud i vildmarken, hvor klare bjergsøer og granittinder dominerer. Den mest kendte vandresti er John Muir Trail, som krydser hele nationalparken fra nord til syd. 

 

Læs mere på www.nps.gov/yose og www.johnmuirtrail.org

2 Redwood National Park

Et træ er ikke bare et træ. Nær Stillehavskysten i det nordlige Californien ligger Redwood National and State Parks. Når man bevæger sig ind mellem de op til 115 meter høje træer, træder man ind i anden verden – en verden, hvor man er forfærdeligt lille; hvor man er som en myre skoven.

Californiens redwood-træer er verdens højeste træer. Da de samtidig når en diameter på op til otte massive meter, kan de ikke andet end at imponere. Det er som om, der bliver ekstra stille, når man vandrer ind på stierne mellem de 2000 år gamle træer, og det bedste sted at få den oplevelse er på Avenue of the Giants – den 50 kilometer lange vej, der snor sig ind ud mellem giganterne.

Langs vejen er der masser steder at parkere bilen, stige ud og drage på små eventyr ind mellem træerne. Er du mere ambitiøs er der mere end 320 kilometer stier, der går ud i de mindre befærdede områder i parken.

 

Læs mere på www.avenueofthegiants.net

3 Joshua Tree National Park

I Californien finder man enorme ørkenområder, og et af de fineste steder at opleve ørkenen er i Joshua Tree National Park. Det tager ikke mere end et par timer at køre her ud fra storbyerne Los Angeles og San Diego, men der er en verden til forskel.

Joshua Tree er opkaldt efter de forunderlige træer af samme navn, som ligner en mellemting mellem en kaktus med vokseværk og et forkrøblet troldetræ, der strækker armene i vejret som for at bede om nåde fra ørkenens sol. Det er dog de røde klippeformationer i nationalparken, der skaber de mest fantastiske landskaber, og som det stort set altid er tilfældet i USA’s nationalparker, så får man en langt bedre oplevelse, hvis man parkerer bilen og begiver sig ud på vandrestierne.

Der er en lang række kortere stier i Joshua Tree, der på få minutter bringer én ud i uberørt ørken med kaktus og klapperslanger, klipper og kløfter. Faktisk kommer man hurtigt så langt væk fra alt, at det er en god ide at holde sig til stierne, da ørkenen er stor (der er mere end 3000 km² uberørt ørken i nationalparken), og der om sommeren bliver meget, meget hedt. Husk godt med vand. Når det er sagt, så er det en stor oplevelse at se de vilde blomster, de små kravl og måske en behåret fugleedderkop ude fra stierne.

Også nætterne er magiske i Joshua Tree. Prøv at få en plads på campingpladsen Jumbo Rocks, der ligger smukt omgivet af røde klipper. Da ørkenen er tør, er nattehimlen fortryllende klar, og Mælkevejen strækker sig tydeligt over himlen.

 

Læs mere om Joshua Tree på www.nps.gov/jote

 

Herunder finder du links til relevant tøj og udstyr:

Vandresko og vandrestøvler

Sandaler

Vandresokker

Vandrestave

Telte

Soveposer og liggeunderlag

Rygsække 

 

Foto: Robert Bohrer

Inspiration
Posted: June 26, 2018
Forfatter: Opdag Verden