7 tips til beklædning i varmen

Henter data...
< Forrige artikel Næste artikel >
7 tips til beklædning i varmen
Råd og vejledning
18 November 2019

7 tips til beklædning i varmen

Det kan godt være, at vi bruger en god del af året på at sukke efter varme sommerdage, hvor vi kan komme ud på stierne, men sandheden er, at det ikke altid er det mest behagelige at vandre under en brændende sol. Som med så mange andre ting, når det kommer til vandring, handler det dog i høj grad om at være forberedt – og at være klædt på efter forholdene. 

Vi har samlet syv gode råd til, hvordan du får en mere behagelig vandretur i varmen. 

  1. Vælg vandrebeklædning i lyse farver. Mørke farver absorberer varmen, når du vandrer under en brændende sol, og gør dig endnu varmere. Lyse farver har ikke den samme effekt, og de hjælper dig til ikke at blive for varm.  

  2. En let brise under tøjet kan være med til at køle dig en smule ned. Det kan derfor være en god ide at klæde sig på i løsthængende tøj, der ånder godt. Det kan for eksempel være vandreskjorter, der samtidig har den fordel, at du kan åbne et par knapper, hvis kroppen kommer på overarbejde. 

  3. Kig efter vandrebukser, der har udluftning/ventilation. Det kan betyde en verden til forskel at åbne op for dem og få lidt udluftning, og det vil gøre vandreturen langt mere behagelig. 

  4. Kig efter outdoorbeklædning med solbeskyttelse. Dit tøj hjælper med at beskytte dig mod solens stråler, men det er meget forskelligt, hvor meget tøj beskytter. Skal du ud, hvor solen for alvor brænder igennem, er det en god ide at kigge efter tøj med UV-beskyttelse. Kig for eksempel efter tøj, der har en UV-faktor på over 40. Tallene kan for øvrigt aflæses, ligesom man aflæser dem på en solcreme. 

  5. Ud over risikoen for at få det for varmt, så er risikoen for at blive skoldet af solen også noget, man er nødt til at tage alvorligt. Er du følsom over for solen og har nemt ved at blive solskoldet, så overvej at klæde dig i tøj, der dækker dig godt til. Det kan måske virke lidt ulogisk, men du kan sagtens finde trøjer med lange ærmer, som beskytter dig mod solen, uden at du får det for varmt 
  6. Husk at beskytte hovedet med en hat, kasket eller lignende. Har du ikke en skjorte på med en krave, der beskytter din nakken mod solen, kan det være en god ide at kigge efter en hat, der har en skygge hele vejen rundt. Husk også, at hvad end du bærer på hovedet, kan dyppes i floder eller søer og blive godt gennemblødt, inden du tager det på igen; en dejlig måde at få kølet hovedet en smule.

  7. Husk at få de rette sokker på. Når det er varmt, kommer du til at svede, og det er meget, meget vigtigt, at du ikke kommer til at sjoske rundt i et par sokker gennemblødt af sved. Undgå for alt i verden at trække i bomuldssokkerne fra skuffen med hverdagstøj og bruge dem på vandreturen. De absorberer sved og bliver md garanti våde og klamme, og våde sokker er en sikker vej til ulykkelige fødder. De øger også risikoen for vabler markant. Vælg derfor et par sokker specifikt beregnet til vandring. Gode vandresokker er uldsokker, syntetiske sokker eller en kombination af de to. Sørg for, at sokkerne sidder godt på dig, og overvej eventuelt at tage et par ekstra sokker med. Så du har et par, der er tørre, hvis dine sokker bliver våde.

Se det store udvalg af outdoorbeklædning

Råd og vejledning
Posted: November 18, 2019
Forfatter: Opdag Verden