3 uforglemmelige cykelture

Henter data...
< Forrige artikel Næste artikel >
3 uforglemmelige cykelture
Inspiration
13 November 2019

3 uforglemmelige cykelture

Tre cykelture i tre vidt forskellige områder på tre forskellige kontinenter. Her er tre forslag til cykelture, der garanterer forrygende naturoplevelser i cykelsadlen.

Norge: Jotunheimen

Norge er en perfekt destination til cykelturen, hvad enten man er en erfaren pedaltramper eller tørster efter sin første oplevelse som turcyklist. Det er nemt, hurtigt og billigt at komme derop med sin cykel – du ruller den bare ombord på færgen – og så er der mange ruter at vælge mellem, det kan gøre en svimmel. 

Du kan for eksempel starte i Kristiansand eller Oslo, sætte kursen mod nord, og snart er du omgivet af formidable fjeldlandskaber på vej ind i Jotunheimen. Du kan for eksempel følge den fremragende rute, der går over Fagernes, Tyin og Lærdal til vejen, der fører over Sognefjeld og gennem det højeste af Jotunheimen. 

Fortsæt mod vest og den fortryllende smukke Geiranger-fjord, der ligger klemt ned mellem himmelragende, lodrette klippevægge. Herefter venter Jostedalsbræen og nogle vidunderlige afstikkere ind langs idylliske søer til selve gletsjeren.

Hver en meter i disse egne af Norge er smuk, og der er et utal af muligheder for at tilpasse turen efter, hvor lang tid man har til rådighed.  

Du kan cykle tilbage til Oslo og færgen mod Danmark, eller du kan smide cyklen på en bus, når du er blevet mæt af bjergoplevelser. 

Når det kommer til overnatning, så har Norge den kæmpe fordel, at allemandsretten gør det nemt at finde steder at slå teltet op. Der er dog også masser af campingpladser, hytter, hoteller osv. 

Chile & Argentina: Søer og vulkaner

Sø-distrikterne i Chile og Argentina er vidunderlige steder. Her kringler små veje sig fra den ene dybblå sø til den anden, snedækkede vulkanerne står som perfekte kegler i landskabet, og bakkerne er bløde, grønne og skønne. Perfekt til cykelturen.  

Det er oplagt at starte i Chile og enten Temuco eller Pucon; sidstnævnte ligger i skyggen af den smukke vulkan VIllarica (som du kan gå på toppen af, hvis du har en ekstra dag til rådighed). Herfra er der flere fine veje, der fører mod syd og dybere ind i området. 

Her nede i det nordlige Patagonien er bjergene ikke specielt høje, og du kan krydse Andesbjergene ind i Argentina og lægge vejen for San Carlos de Bariloche, der ligger omgivet af gudesmukke søer. Herfra kan du tage den fantastiske rute til Puerto Montt tilbage i Chile. 

Og har du tid og mod på det, så fortsætter du mod syd på den legendariske Carretera Austral, der slynger sig ned langs fjordene i det sydlige Chile og hele vejen til Tierra del Fuego.

USA: Redwoods & Stillehav

USA er mest kendt som roadtrippenes land, men det går dog alt for hurtigt i bil, hvis man vil have det hele med. Cyklen er langt bedre, og ruten ned langs den amerikanske Stillehavskyst, fra den canadiske grænse i nord til den mexicanske i syd, er en vaskeægte amerikansk cykelklassiker, hvor man ofte cykler helt tæt på vandet og har stribevis af vidunderlige State Parks at overnatte i.

Der er desuden glimrende faciliteter hele vejen og aldrig langt til et godt måltid mad. 

Højdepunkter undervejs er blandt andet Oregons vilde kystlinje, de enorme redwood-skove i det nordlige Californien, øde og mystiske Big Sur, og så har man mulighed for at tage små afstikkere ind i landet – for eksempel ind i Californiens idylliske Wine Country.

Undervejs passerer man gennem spændende byer som Seattle, San Francisco, Los Angeles og San Diego.

Hele ruten er på lidt over 2000 kilometer og tager de fleste i omegnen af en måneds tid at cykle.

Udstyr til cykelturen

Inspiration
Posted: November 13, 2019
Categories: Cykling
Forfatter: Opdag Verden