5 flotte løbeture i Kolding og omegn

Henter data...
< Forrige artikel Næste artikel >
5 flotte løbeture i Kolding og omegn
Inspiration
10 May 2022

5 flotte løbeture i Kolding og omegn

Snør løbeskoene og løb en tur i lokalområdet. Vores personale i Kolding Eventyrsport deler her 5 løberuter i Kolding og omegn, der helt sikkert er et besøg værd. 

Kolding byder på mange forskellige kombinationer af løberuter. Der findes et utal af løberuter både på asfalteret vej, men også i de mange naturområder, som er at finde i Kolding. Her kan du finde løberuter fra begge kategorier, i forskellige længder og sværhedsgrader, så der er til enhver smag.

Get up and get out!

1. Legeparken

Tæt ved busterminalen og lige ved siden af Zleep Hotel i Kolding, finder du legeparken, også kaldet byparken. Parken er fuld af aktiviteter til børn og barnlige sjæle, men interessant for os løbere, så finder du rundt om parken en grussti, der er ideel til kortere interval-løb.

Du kan starte hvor som helst på den korte rute, men i alt har man løbet 760 m, når man når hele vejen rundt om parken og Zleep Hotel.
Det gode ved ruten er, at du ikke på noget tidspunkt skal krydse nogen veje, og så den er forholdsvis flad. Ruten er derfor god, hvis du vil teste dine evner, men ikke umiddelbart har adgang til et atletikstadion, som selvfølgelig giver de mest optimale forhold til at løbe rigtig stærkt. 

MicrosoftTeams-image_3_

2. Slotssøen 

Runden rundt om slotssøen passer næsten perfekt med længden af en engelsk mil, som er 1,609 km. Runden omkring slotssøen er 1,67 km.
På ruten passerer man Koldinghus, svømmehallen og Kolding Bibliotek, som ligger på Banegården. Halvdelen af ruten er et dejligt blødt grus-underlag, som er en sti ved navn Kærlighedsstien. Den anden halvdel af ruten løber du på cykelstien ved Slotssøvejen og på fortovet lige ved søen.

Der har i årene før COVID-19 været afholdt Slotssø Stafetten, som har budt på nogle rigtig hurtige tider løbet af de lokale atleter. Denne rute er derfor også ideel, hvis du vil prøve dine evner af.

MicrosoftTeams-image_1_

3. Marielundskoven 

Marielundskoven byder på uendeligt mange rutekombinationer, så det er næsten umuligt at kortlægge dem alle. Herunder er der dog et bud på en lidt kortere rute, som også giver lidt bakker, så ruten bliver en smule mere udfordrende end de to første.
Ruten starter ved parkeringspladsen ved skovens start imod syd. Først løber du langs søen, og herefter drejer du til højre på Troldhedestien.
På den nordlige del af ruten slår du et højresving ind på Turiststien, som byder på en rimelig stejl bakke. Efter bakken vender du snuden retur mod søen, men i stedet for at løbe på Troldhedestien, som er rimelig flad, løber man på tilbagevejen via Emerholtsvej, som er en smule kuperet.

Ruten er i alt 4,10 km og byder på en del bakker og kuperet terræn. 

MicrosoftTeams-image_4_

4. Plovfuren

Plovfuren er en rute som løberne i Kolding KFUM Atletik og Motion og eleverne på Aalykkeskolen nok kender til hudløshed. Ruten starter ved fodboldsstadion. Herfra løber man ned langs fodboldbanerne, og efter at have krydset Kolding Å svinger du til højre ind på grusstien kaldet Plovfuren. Herefter løber du langs jernbanen ned til endepunktet på Plovfuren og drejer to gange til højre. Først svinger du ind på den asfalterede del af Plovfuren, og derefter drejer du ind på Alpedalsvej. Via Alpedalsvej (som skifter navn til Stadionvej), løber du derefter tilbage til stadion, som til sidst ligger på Marcus Allé.

Ruten er lige omkring 4,44 km og er en smule kuperet.

MicrosoftTeams-image_2_

5. Skamlingvejen

Hvis du bevæger dig ud til udkanten af Kolding, finder du også skønne løberuter langs vandet i Kolding Havn. Ruten langs Skamlingvejen starter ved IBC Kolding. På den første del af ruten følger du Skamlingvejen. Når du kommer til Sønder Bjert, svinger du til venstre op ad Møllebakken. På toppen af Møllebakken følger du vejen rundt og svinger derefter to gange til venstre; først på Egesvej og derefter for at komme ud på Stenderupvej for at slå kurs tilbage mod Kolding.

For ikke blot at løbe samme vej tilbage mod Kolding, kan du i stedet vælge i rundkørslen at tage afkørslen mod Idyl. Så kommer du omkring bydelen Dalby. Efter at have løbet igennem Dalby via Agtrupvej, svinger du til højre ned af Østerbrogade for igen at ende ved startpunktet.

Ruten er lige omkring 12,33 km lang og er, især når man når til Dalby på tilbagevejen, rimelig kuperet. Rutens længde og sværhedsgrad henvender sig derfor nok mest til de godt trænede løbere. Ruten er ideel, hvis du træner op til fx halvmarathon.

MicrosoftTeams-image_5_

Rigtig god tur!

Tekst: Anders Holmelund Jørgensen 
Billeder: Screenshots fra Garmin 

Inspiration
Posted: May 10, 2022
Categories: Løb
Forfatter: Eventyrsport Blogger