5 børnevenlige vandreture

< Forrige artikel Næste artikel >
5 børnevenlige vandreture
Inspiration
19 April 2022

5 børnevenlige vandreture

Vil du have ungerne med ud på en vandretur? Så får du her 5 forslag til vandreture i børnehøjde. Alle har et lille særpræg, der krydrer turen med en lille aktivitet. 

playground

Fri leg på Rømø: Kirkeby Plantage

Når solen står højt på himlen er det især kysten langs Rømø, der trækker familier over dæmningen, men klitlandskaberne rundt omkring på øen er oplagt til vandreture. Blandt andet her i Kirkeby Plantage. Her kan små og store vandre 4 kilometer rundt i klitlandskabet. Plantagen er naturens helt egen legeplads, hvor små vandrere kan slå sig løs, mens det går bakke op og bakke ned igennem det bølgende landskab. Kommer du i bil kan du parkere ved rutens start. Og trænger I til mere leg, er der en fin skovlegeplads ved parkeringspladsen.

torch

Historiens vingesus på Lolland: Kragenæs

På Lolland kan du vandre 5 kilometer omkring Kragenæs by og ud i landskabet med udsigt til Smålandsfarvet. Ruten tager dig forbi det kæmpestore kunstværk Dodekalitten. Når I kommer hertil på ruten, kan I tage på en lille tidsrejse ind i jættestuen Glentehøj. Den ligger mere eller mindre lige over for Dodekalitten. Så hvis du har en mini Indiana Jones eller en kommende arkæolog med på tur, kan I komme ind i jættestuen - hvis I har mod på det. Dagslys er der af gode grunde ikke meget af derinde, så det er en god idé at tage en lommelygte eller pandelampe med. Ruten er afmærket, så du kan lade GPS og kort blive i lommen.

treasure-map

Tag på landsdækkende troldejagt

Tag ungerne med på en ægte skattejagt - i kæmpe skala. Kunsteren Thomas Damgård har med hjælp fra frivillige bygget store trolde af træ, som han har placeret rundt omkring i landet. Og ligesom det er med en vaskeægte skattejagt, er der ikke nogen afmærket rute, der fortæller hvor I skal gå eller afslører nøjagtigt hvor de forskellige trolde bor.  Så her skal ungerne have øjnene åbne mens I vandrer for at se, om I finder troldens hjem.  Begynd ruten med et besøg på det online troldekort, så I kan se, om der er en trold i nærheden af jer. 

track

På spor af toget: Bryrupbanestien

Den gamle togstrækning mellem Horsens og Silkeborg er i dag en rigtig fin rute til løb, vandring og cykling. Det er en lang rute på 61 kilometer, så her kan du udvælge de dele, du og dit barn synes er mest spændende at se nærmere på. En del af ruten er asfalteret, så det er en fordel for børn, der endnu ikke er vant til at gå på ujævnt terræn. Tager I turen mellem Bryrup og Vads har I mulighed for at give trætte vandreben en pause og stige ombord i et veterantog.

pond

Danmarks eneste certificerede familiesti: Almind Sø, Silkeborg

Dansk Vandrelaug har udnævnt turen rundt om Almind Sø i Silkeborg som familiesti - som den eneste rute i Danmark - og derfor skal den selvfølgelig også med på listen her. Her kan I gå en tur på 4,2 kilometer. Turen snor sig under træerne med udsigt til søen på en stor del af ruten, hvor I også kommer forbi flotte udsigter. To steder er der opsat badebro og undervejs på ruten er der også et område med sand og græs, som er oplagt til boldspil.

Skab jeres egen aktivitet

Det er heldigvis ikke et krav, at der findes hverken veterantog, trolde, jættestuer eller legepladser på en rute, før børnene har en ekstra lille aktivitet på turen. Aktiviteten kan I også finde lige for næsen af jer i den natur, I vandrer i. I kan f.eks. lege naturbingo eller tage et tingfindersæt med, så børnene kan agere naturdetektiver. 

5 små aktiviteter til dine nysgerrige naturunger

Se forslag til fem aktiviteter, der kan underholde ungerne, når I er tur. 

Tingfindersæt

En hurtig og nem løsning til en sjov aktivitet: Tag tingfindersættet med på tur.   

Inspiration
Posted: April 19, 2022
Forfatter: Charlotte Kusk Nyholm Thomsen