3 råd til tørre fødder på vandreturen

Henter data...
< Forrige artikel Næste artikel >
3 råd til tørre fødder på vandreturen
Råd og vejledning
08 December 2019

3 råd til tørre fødder på vandreturen

Våde, kolde fødder på vandreturen er en sikker vej til en sur oplevelse. Her er et par tips til at holde fødderne tørre på tur – og hvis det regner så meget, at det er noget nær umuligt, så er der også råd for det. 

#1 Hav det rigtige fodtøj 

Hold fødderne tørre på turen

Det første skridt til at holde fødderne tørre på tur er ikke så overraskende at have noget godt på fødderne. Om man bedst kan lide at vandre i sko eller støvler er en smagssag, men der er gode argumenter for at vælge en støvle til ture, hvor der er høj risiko for regn, og for at man kommer til at gå i vådt terræn. 

På en sko, hvor der stort set ikke er noget skaft, får man nemt vand ned i skoen, hvis man for eksempel går, hvor græsset gror højere end anklerne.  

Det sker derimod ikke med en støvle.

Når det kommer til vandtætte vandrestøvler, så er det værd at kigge efter enten en støvle med en Gore-Tex-membran eller en ren læderstøvle. Støvler med membran er glimrende til at holde regnen ude, men man skal lige huske, at også membraner bliver slidt med tiden. Når man tager et skridt, ’knækker’ støvlen, og tusindvis og atter tusindvis af knæk vil med tiden gøre kål på en ellers god membran.

En læderstøvle er ikke nødvendigvis som udgangspunkt vandtæt, men den kan behandles med stærkt vandafvisende voks. På den måde kommer man tæt på en vandtæt støvle – og man har den fordel, at en læderstøvle tørrer hurtigere end en støvle med membran, hvis den først er blevet gennemblødt.

Fortalerne for at gå i sko vil sige, at i heftig regn bliver sko eller støvler våde uanset hvad – men sko tørrer generelt hurtigere. 

#2 Vælg de rette sokker

Hold fødderne tørre på turen - gode sokker

Næsten uanset hvor vandtæt en vandrestøvle er, kan det være lige godt umuligt at holde vandet helt ude af den, hvis regnen virkelig vælter ned, eller man går i vådområder. 

Og her er det vigtigt, hvad man har på fødderne inde i støvlerne. 

Noget af det bedste, du kan stoppe fødderne i, er et par gode vandresokker i uld. Uld er eminent som outdoorbeklædning, og en uldsok har den store fordel, at den bliver ved med at isolere dine fødder, selvom den bliver fugtig eller endda gennemblødt. 

Når dine fødder ikke bliver kolde som følge af at blive våde, betyder det faktisk ikke det store – nogle gange opdager man dårligt nok, at fødderne er blevet våde, fordi de stadig føles lune. 

En anden mulighed er at købe et par vandtætte sokker. De holder fødderne tørre, selv når ens vandrestøvler er blevet våde, men man skal lige huske at være opmærksom på, at vandtætte sokker ofte er noget varmere end andre sokker, og man kan komme til at svede fødderne. 

#3 Tilføj et par gaiters

Hold fødderne tørre på turen - gaiter

Ved du, at du kommer ud, hvor der for eksempel er højt, vådt græs, og der er mulighed for at vand siver ned i støvlerne fra oven, kan du overveje at købe et par gaiters. De spændes på det øverste af støvlen og op omkring underbenet ved knæet og holder på den måde vand ude af dine støvler. 

En gaiter har for øvrigt også den fordel, at den hjælper mod slid på buksebenet.

Herunder har vi samlet en række relevant links:

Råd og vejledning
Posted: December 08, 2019
Forfatter: Opdag Verden