Bøger, kort, kompasser og kortlommer

47 Varer

Her finder du vores udvalg bøger, kort, traditionelle kompasser og kortlommer, som holder dine kort tørre. Lær at bruge et kompas og læse et kort før du sætter al din lid til GPS'en.

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price
Henter data...

per side
Sorter stigende

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price

Find vej med et godt kompas

Skal du sikre dig, at du ikke farer vild på vandrestierne, så er et kompas vejen frem.

Tag et kig i vores udvalg her på siden, hvor du finder kompasser i høj kvalitet. Du finder et kompas til både den lette vandretur og til de større eventyr ud i det fri. Når du køber dit kompas online i Eventyrsport, kan du være sikker på at være klar til tur hurtigst muligt. Vi sender lynhurtigt og fragt er altid gratis.

Ud i naturen – uden at fare vild

Når du er ude på vandrestierne, besøger fjerne hjørner af verden, løber orienteringsløb eller kaster dig over andre gode udendørseventyr, så er det alfa og omega, at du kan finde vej. Her er et kompas en uundværlig følgesvend!

I vores sortiment af kompasser finder du flere forskellige modeller. Der er således udgaver med kun en nordpil, men vi har også mere avancerede kompasser, bl.a. modeller som f.eks. indeholder lineal, hældningsmåler og deklinationsjustering.

Flere af vores kompasser kan bruges i mørke, da de har selvlysende detaljer.

Her på siden finder du også kortlommer, så du kan beskytte landkortet mod vand og sne. Det skulle jo helst holde hele turen igennem.

Deklination

Mange kompasser har en deklinationsskala inde i kapslen, og hvis din pejling skal være helt korrekt, er det vigtigt, at denne er indstillet rigtigt.

Et kompas viser den magnetiske nordpol, men der er forskel på den magnetiske nordpol og den geografiske nordpol.

Den magnetiske nordpol ændrer sig hvert år med 0,1-0,2°, mens den geografiske variation er langt større. I en almanak kan du finde deklinationen. Er denne positiv, betyder det, at kompasnålen peger øst for den geografiske nordpol og omvendt.

Kortlommer til dine kort

Når du har investeret i et kort kort over din vandrerute, så er det en rigtig god idé at passe på det. Med en kortlomme omkring dit kort, kan du sørge for at kortet ikke bliver vådt og slidt i stykker.

Når du folder kortet for at lægge det i kortlommen, så tænk over hvor på kortet du skal gå. også når du har gået i 4-6 timer. Måske kan du undvære at pakke kortet ud, folde det ud og folde det sammen på en ny måde, for at kunne se den næste del af ruten. Ved altid at planlægge hvordan du folder dit kort, kan du reducere antallet af gang du pakker kortet om. Det vil gøre at kortet holder meget længere.

Tænk også på at et kort, som bliver foldet på samme måde hver gang, bliver mere slidt end hvis du folder det på en måde, som du ikke har gjort før. Dette er særlig vigtigt hvis dit koert er blevet vådt af regnvejr. Vandet slider voldsomt meget på papiret, og derfor skal du være omhyggelig, når du folder kortet.

En kortlomme er naturligvis vandtæt, men kun hvis du holder den ren i lukningen. Hvis der sætter sig jord, snavs og kviste i lukkeanordningen, kan du ikke regne med at et længerevarende regnvejr ikke trænger ind til kortet. Derfor er det en god idé at efterse kortlommens lukning, hver gang du kommer ind i ly af dit telt og skal planlægge næste dags vandretur.