Køkkenudstyr

488 Varer

Her finder du brændere, frysetørret mad, Trangia Stormkøkken, spisegrej og meget mere. Alt hvad du har brug for, for at nyde en god og næringsrigtig middag under åben himmel.

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price
Henter data...

per side
Sorter stigende

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price

KØKKEN OG KOGEGREJ

Uden mad og drikke dur helten ikke – en velkendt talemåde, som bliver endnu mere sand, hvis du færdes ude i den friske luft. Og hvem kender ikke fornemmelsen af, at en ellers kedelig rugbrødsmad bliver en himmerigsmundfuld, når den indtages i selskab med fuglesang og udsigt oven på en dags aktivitet.

 

Skal du have varm mad, er der flere muligheder for tilberedning. Der findes hele kogesæt med brænder og en eller flere gryder og pander, og man kan også selv sammensætte sin pakkeløsning. Brænderne findes i 3 hovedgrupper opdelt efter brændstoftypen, nemlig sprit, gas og multi-/omnifuel.

 

Brændere/grill
Kogesæt/gryder
Brændstof

 

Trangia - sprit eller gas?

Spritbrændere er forholdsvis billige og er standardudstyr i rigtig mange Trangia-modeller. Sprit er billigt, men det er ret tungt i forhold til effektiviteten og har en kraftig tendens til at sode. En spritbrænder kan også køre på f.eks. vodka med en høj alkoholprocent.

 

Trangia

Brændere

Gasbrændere fås i et hav af udgaver og vægtklasser. En del af dem sættes direkte på gasdåsens ventil, mens andre har en slange mellem sig selv og gasdåsen. Gas er forholdsvis effektivt og let at styre, men må ikke medbringes på fly.

 

Multi-/omnifuel-brænderne kan køre på flere forskellige typer brændstof, f.eks. gas, benzin, petroleum og diesel. De er udstyret med forskellige dyser til de forskellige brændstoffer, og de kræver mere viden af brugeren end sprit- og gasbrænderne. Flydende brændstof til disse bør opbevares i særlige brændstofflasker.

 

Brændernes effektivitet afhænger i høj grad af, at de kan få lov til at stå i læ, ellers forsvinder varmen med blæsten. Trangia, Jetboil, Primus og andre mærker laver fremragende, kompakte udekøkkener, der tager højde for den ting, idet der følger vindskærme med. De er også konstrueret sådan, at alle delene typisk kan pakkes sammen i den største gryde, så det hele følges ad. Effektiviteten styres også af højden over havet samt temperaturen i luften, så den effekt, der oftest angives, kan variere noget.

 

 

Frysetørret mad

Den letteste løsning på mad hedder frysetørret mad. Det består af poser indeholdende tørkost med et højt energiindhold. Man skal typisk koge noget vand, hælde det ned i posen og lade det stå en tid, så er der serveret. Har man ikke et stærkt behov for, at vægten på udstyret skal være så lav som muligt, kan man kokkerere masser af dejlig mad på sit lille udekøkken. Der findes endda særlige kogebøger om emnet. Glem heller ikke den supersmarte outdoor-kaffe!

 

Mad og drikke
Spisegrej