Klatrereb

Du vil ikke gå på kompromis med dit reb. Her finder du vores klatrereb til sportsklatring og traditionel klatring. Både statisk reb og dynamiske klatrereb. Alle klatrereb er med suveræn finish og slidstyrke fra Black Diamond.

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price
Henter data...

per side
Sorter stigende

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price

Klatrereb til al slags klatring

Når du skal vælge dit reb til klatring, så er der flere længder, som kan være relevante. Generelt skal du vælge en længde, som er det dobbelte af den højde, som det længste pitch på ruten har. Det betyder at hvis afstanden fra sikringspunktet til ankeret maksimalt er 28 meter, så får du brug for et klatrereb, som er 60 meter langt. Det er altid rart at have et par meter ekstra, for det tilfælde at du måske får sat dine sikringer på en måde, så du kommer til at bruge lidt ekstra reb.

Grunden til at du skal have klatrereb i dobbelt længde er ikke for at slæbe på ekstra vægt. Men du skal kunne rappelle ned igen fra ankeret, og så er nødvendigt at lægge rebet dobbelt, hvis du da har tænkt dig at tage det med dig.

Hvor tykke skal reb til klatring være

Reb til at sikre en klatrer findes i forskellige tykkelser. Jo tyndere klatrerebet er, jo lettere er det også. Men selvom man så skulle synes, at det vil være bedst med et ganske tyndt reb, så er der også andre ting at tage hensyn til. Jo tyndere klatrerebet er, jo mindre friktion giver det i den mekaniske bremse. Det er vigtigt at huske på, at hvis en klatrer falder, så er der sikringsmanden, som skal stoppe faldet. Det gør han ved at holde fast i rebet, så det blive blokeret i den mekaniske rebbremse. Jo tykkere rebet er, jo mindre kraft skal der til for at blokere rebet i bremsen. Derfor kan et meget tyndt reb være et dårligt valg, selvom om det er lettere at trække op ad ruten.

Du er derfor nødt til at vælge dit reb under hensyntagen til den bremse du har. Hvis du endnu ikke har en rebbremse, så er det ganske nemt. På alle rebbremser er angivet hvilke diameter reb de kan bruges til. Langt de fleste rebbremser kan sagtens bruges til alle de reb vi sælger i Eventyrsport, men hvis du er i tvivl, så spørger du bare en af vores kyndige ekspedienter eller skriver en e-mail til kundeservice.

Rappellereb – en særlig type reb

Når du rappeller, vil det være en fordel, hvis rebet ikke er særlig dynamisk. Dynamikken i rebet er et udtryk for, hvor meget det strækker sig under belastning. Ved rappelling vil et meget dynamisk reb forårsage en elastisk oplevelse under rappel. Det gør det sværere at styre rappellen, og øger også risikoen for at ramme jorden ukontrolleret. Forestil dig at du rappeller mod jorden i relativ høj fart, og når du så øger belastningen på rebet for at bremse din rappel, så strækker rebet sig bare, og du kommer lige 2-3 meter tættere på jorden end du havde forestillet dig. Det kan godt gå galt.

Derfor skal du vælge statisk reb, hvis du kun skal bruge det til rappelling. Denne type reb må du til gengæld ikke klatre på, da det ikke er velegnet til at gribe en faldende klatrer. Årsagen er at kraften fra faldet vil blive overført til klatrerens sele på for kort tid, og belastningen bliver dermed øget for hurtigt. Det kan i værste fald forårsage en brækket ryg, fordi klatreselen belaster kroppen alt for hårdt.