Skijakker

Her finder du vores udvalg af vinterjakker til børn og voksne med isolerende for i dun eller fiber – både lette dunjakker og store, varme parkaer med pelskant.

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price

  per side
  Sorter stigende

  1. Mærke
   Navn:
   Product price
  2. Mærke
   Navn:
   Product price
  3. Mærke
   Navn:
   Product price
  4. Mærke
   Navn:
   Product price
  5. Mærke
   Navn:
   Product price
  6. Mærke
   Navn:
   Product price

  Skijakker til børn og voksne

  Hos Eventyrsport kan du blive klædt på fra top til tå, inden du tager på skitur. Vi har et kæmpe udvalg af skijakker, skibukser, flyverdragter, fleece, skiundertøj, skisokker og hvad du ellers har brug for til skiferien.

  Lag på lag metoden

  Uanset, om du er til alpint eller langrend, kan kan du vælge at bruge lag-på-lag-metoden, der giver mulighed for store variationer i mængden af tøj i løbet af en dag.

  Det er - kort fortalt - et lag godt undertøj inderst, noget isolerende uden på og en form for skal yderst. Og her er så utallige variationsmuligheder, som du kan læse mere om nedenfor.

  Hvilken skijakke skal man vælge?

  Skiløb kan være en yderst kølig fornøjelse, hvis du sidder i liften i femten minusgrader og blæst, men hvis du suser afsted på langrendsski i temperaturer omkring frysepunktet, er det en helt anden snak. Uanset hvad, er det godt med et vindtæt lag yderst.

  Om du så er typen, der foretrækker isolerende foring eller hellere vil køre med lag-på-lag, er helt op til dig.

  Mange af skijakkerne er med vandtætte og åndbare membraner som f.eks. Gore-Tex®, men måske er det slet ikke nødvendigt? Hvis det altid er frostvejr på din skitur, er det måske vigtigere at udnytte den fantastiske åndbarhed, som en jakke uden membran har.

  De fleste skijakker til alpint skiløb har justerbare hætter, der kan bruges sammen med en hjelm. Faconsyede ærmer, ventilationsåbninger, kommer til liftkort og sneskørt dukker også tit op på skijakkerne.

  Derudover kan en skijakke have funktioner som:

  • Huller og lommer til musik og ledninger
  • Snefang i bunden af jakken
  • Lommer med lynlås
  • Åndbare og vandtætte materialer

  Bedste skijakker til børn

  Børn og sne er en herlig kombination, men man skal naturligvis være klædt på til det. Hos Eventyrsport finder du skijakker til børn, der er klar til udfordringerne i den hvide verden.

  Der er nogle ting, som er vigtige at være opmærksomme på, når du skal vælge skijakke til dit barn.

  • Isoleringsevnen; en af de vigtigste ting ved børneskitøj er, at det skal være varmt. Små børn har ikke samme evne til at sige til, når de bliver kolde - og man kan jo ikke lade lidt kulde spolere den gode leg! En vis mængde isolering i skijakken er derfor en god ide. Så kan man supplere med flere og færre lag, hvis temperaturen ændrer sig.
  • Vandtæthed; når ungerne tumler sig i sneen, hænger den naturligvis fast i tøjet, så det er ret smart, at den ikke gør tøjet vådt. Vådt tøj er både koldt og tungt, så vandtæt og måske ligefrem åndbart tøj anbefales. Sørg også for, at det er svært for sneen at trænge ind under tøjet.
  • Tumleplads; skiskole, kælketure, sneboldkamp og snehulebygning kræver alt sammen tøj, der er til at røre sig i, så sørg for, at det ikke sidder alt for stramt på barnet. Det skal på den anden side heller ikke sidde og flagre og dermed risikere at hænge fast i noget.

  Imprægnering af skijakke

  Imprægnering af din skijakke vil hjælpe med at holde dig tør og varm hele dagen, da vandet og sneen ikke kan trænge ind i jakken - det vil perle af.

  Det er nemt og enkelt at imprægnere din skijakke og dermed holde den vandafvisende. På den måde forlænger du også jakkens levetid.

  Start med at rens din jakke, så du er sikker på, at den er både tør og ren. Du kan enten vaske skijakken i vaskemaskinen (følg vaskeanvisningen på skijakken) eller tør den over med en ren klud, så eventuel mudder og andet skidt kommer af.

  Påfør imprægneringen med enten en svamp eller sprayflaske. Nogle imprægneringer kræver, at jakken er tør, mens andre fungerer bedst, når skijakken er våd. Sørg for at dække alle områder - især de områder som er mest udsat for fugt, såsom skulder- og albueområderne.

  Lad skijakken tørre helt og test derefter om imprægneringen virker, som den skal. Hvis vandet perler og ruller af skijakken, er den imprægneret godt. Hvis jakken derimod absorbere vandet, kan du gentage processen og påføre mere imprægnering.

  Hos Eventyrsport har vi et stort udvalg af imprægnering og pleje til skijakker. Du kan også læse vores guide omkring pleje og imprægnering af tøj.

  Skijakker fra anerkendte mærker

  Der findes et stort udvalg af skijakker, og det kan være en jungle at finde rundt. Hos Eventyrsport fører vi skijakker fra anerkendte mærker som:

  Synes du stadig, det er en jungle at finde den rette jakke til din skiferie? Så er du altid velkommen til at besøge os i en af vores fysiske butikker, hvor vores engageret medarbejdere, står klar til at hjælpe dig med at finde din næste skijakke ud fra dine behov.