Skijakker

63 Varer
Her finder du vores udvalg af vinterjakker til børn og voksne med isolerende for i dun eller fiber – både lette dunjakker og store, varme parkaer med pelskant.

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price
Henter data...

per side
Sorter stigende

 1. Mærke
  Navn:
  Product price
 2. Mærke
  Navn:
  Product price
 3. Mærke
  Navn:
  Product price
 4. Mærke
  Navn:
  Product price
 5. Mærke
  Navn:
  Product price
 6. Mærke
  Navn:
  Product price

Skijakker til børn og voksne

Skal du og familien på slalom ned ad pudderdækkede skibakker, har I behov for gode skijakker, der kan holde jer varme og tørre. Heldigvis har vi et bredt udvalg af skijakker til både børn og voksne, så I kan komme godt afsted på skiferie.

Her i kategorien har vi skijakker fra kvalitetsmærker som Haglöfs, Fjällräven, Didriksons, Isbjörn, Peak Performance og mange, mange flere. Du kan finde farverige skijakker samt lidt mere dæmpede modeller, så der er helt sikkert noget for enhver smag - uanset om du vil lægges mærke til på vej ned ad pisterne, eller du vil finde en smart, men mere diskret model.

Hvilken skijakke skal man vælge?

Skiløb kan være en yderst kølig fornøjelse, hvis du sidder i liften i femten minusgrader og blæst, men hvis du suser afsted på langrendsski i temperaturer omkring frysepunktet, er det en helt anden snak. Uanset hvad, er det godt med et vindtæt lag yderst.

Om du så er typen, der foretrækker isolerende foring eller hellere vil køre med lag-på-lag, er helt op til dig. Du skal nemlig vælge den skijakke, der passer bedst til den type skiløb, du skal ud på.

Mange af skijakkerne er med vandtætte og åndbare membraner som for eksempel Gore-Tex®, men måske er det slet ikke nødvendigt? Hvis det altid er frostvejr på din skitur, er det måske vigtigere at udnytte den fantastiske åndbarhed, som en jakke uden membran har.

De fleste skijakker til alpint skiløb har justerbare hætter, der kan bruges sammen med en hjelm. Faconsyede ærmer, ventilationsåbninger, kommer til liftkort og sneskørt dukker også tit op på skijakkerne.

Bedste skijakker til børn

Børn og sne er en herlig kombination, men man skal naturligvis være klædt på til det. Hos Eventyrsport finder du farverige skijakker til børn, der er klar til udfordringerne i den vide verden.

Du bør se på isoleringsevnen, når du vælger skitøj til dit barn, da dit barn selvfølgelig skal kunne holde varmen i sit skitøj, så legen i sneen kan blive ved. Husk dog gerne flere lag, så tøjet kan tilpasses temperaturen i løbet af dagen.

Vandtæthed er også en vigtig ting, da tumlen i sneen gør, at sneen ofte hænger fast i tøjet, og kan gøre det vådt. Kig gerne efter vandtæt skitøj til børn med membran som eksempelvis Gore-Tex®, som gør at skitøjet også er åndbart.

Derudover er det også en god ting at sørge for, at skitøjet sidder ordentligt på dit barn og hverken er for stramt eller for løst. Der skal kort sagt være plads til at lege, uden at dit barn risikerer at sidde fast i noget.

Skaljakke vs. skijakke

Der findes flere forskellige former for skijakker, men den mest ”klassiske” skijakke, er nok den forede skijakke. Men der kan også være situationer, hvor du har behov for en anden slags jakke til ski. Nogle mennesker foretrækker nemlig en skaljakke i stedet for en decideret skijakke.

En skaljakke er en tyndere jakke end en foret skijakke, men til gengæld er det en hårdfør jakke. Den er nemlig lavet til at kunne modstå både vind og regn, og så er der plads til at have et mere isolerende lag indenunder. Du kan derfor selv bygge dine lag op, så du får lavet en god lag-på-lag beklædning. Med en skaljakke kan du nemmere tilpasse din skibeklædning den enkelte dag, hvis der er større temperaturudsving.

En foret skijakke eller en anden skijakke kan være god til dig, der ikke har nær så meget behov for at ændre på din lag-på-lag beklædning i løbet af dagen. Er du nybegynder, eller skal du kun afsted en uges tid i ny og næ, er en almindelig skijakke helt sikkert en god løsning for dig.

Hvad skal man have på under skijakken?

Er du helt ny på ski, kan det være lidt svært at finde rundt i, hvor meget skitøj du skal have, og hvad du egentlig skal have på under skijakken. Det er selvfølgelig vigtigt, at du får det rette tøj på, når du står på ski, så du kan holde varmen hele dagen.

Under skijakken bør du have et isolerende mellemlag, der hjælper dig med at holde på varmen. Inderst er det en god idé med et sæt skiundertøj, der kan absorbere sved, hvis du giver den gas på en langrendstur, så du ikke bliver kold på grund af væsken, der fordamper.

Imprægnering af skijakke

Imprægnering af din skijakke vil hjælpe med at holde dig tør og varm hele dagen, da vandet og sneen ikke kan trænge ind i jakken - det vil perle af.

Det er nemt og enkelt at imprægnere din skijakke og dermed holde den vandafvisende. På den måde forlænger du også jakkens levetid.

Start med at rense din jakke, så du er sikker på, at den er både tør og ren. Du kan enten vaske skijakken i vaskemaskinen (følg vaskeanvisningen på skijakken) eller tør den over med en ren klud, så eventuel mudder og andet skidt kommer af.

Påfør imprægneringen med enten en svamp eller sprayflaske. Nogle imprægneringer kræver, at jakken er tør, mens andre fungerer bedst, når skijakken er våd. Sørg for at dække alle områder - især de områder som er mest udsat for fugt, såsom skulder- og albueområderne.

Lad skijakken tørre helt og test derefter om imprægneringen virker, som den skal. Hvis vandet perler og ruller af skijakken, er den imprægneret godt. Hvis jakken derimod absorbere vandet, kan du gentage processen og påføre mere imprægnering.

Hos Eventyrsport har vi et stort udvalg af imprægnering og pleje til skijakker. Du kan også læse vores guide omkring pleje og imprægnering af tøj.